Перегляд за Автор "Izhevska Orysia"
Зараз показуємо 1 - 6 з 6
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Десертні страви функціональної дії в аспекті харчування, як компонента фінансового розвитку підприємств індустрії туризму та гостинності(2024) Стасюк В.; Іжевська Орися; Stasiuk V.; Izhevska OrysiaДокумент Дослідження темперувальних властивостей шоколаду при виготовленні декору(ЛДУФК імені Івана Боберського, 2024-10-24) Іжевська Орися; Яжик Олег; Карпюк Аліна; Izhevska Orysia; Yazhyk Oleh; Karpiuk AlinaДокумент Методичні рекомендації до виконання кваліфікаційної роботи на здобуття освітнього ступеня «Бакалавр», спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа», галузі знань 24 «Сфера обслуговування», денної та заочної форм здобуття освіти(ЛДУФК імені Івана Боберського, 2024) Паска Марія; Гузар Уляна; Іжевська Орися; Коркуна Іван; Петришин Наталія; Тесля Ольга; Хромова Мар'яна; Paska Mariia; Huzar Uliana; Izhevska Orysia; Korkuna Ivan; Petryshyn Nataliia; Teslia Olha; Khromova Mariana; Кафедра готельно-ресторанного бізнесуМетою кваліфікаційної роботи здобувачами вищої освіти першого бакалаврського рівня є відображення знань, вмінь та навичок, здобутих протягом періоду навчання, в межах компетенцій відповідно освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа», а також здатність розв’язувати складні спеціалізовані задачі або практичні проблеми у діяльності суб’єктів готельного і ресторанного бізнесу, що передбачає застосування теорій та методів готельно-ресторанної справи і характеризується комплексністю та невизначеністю умов.Документ Насіння чіа та його роль у створенні функціональних напоїв в умовах закладів ресторанного господарства(2024) Паска Марія; Іжевська Орися; Макаровський Нестор; Paska Mariia; Izhevska Orysia; Makarovskyi NestorАктуальність теми зумовлена тим, що створення нового функціонального напою пов’язується з існуючою ситуацією істотного погіршення здоров’я і скорочення життя населення, залученням до ринку харчування но- вих видів ресурсів, які будуть сприяти покращенню здоров’я людини. Метою дослідження було удосконалити технології соку із вітчизняних плодів використовуючи насіння чіа. Нами доведено, що насіння чіа не чинить значного впливу на органолептичні характеристики готових соковмісних напоїв, тому може використовувати- ся у кількості 30 % до маси напою, для надання функціональних властивостей. Слиз насіння чіа має високу розчинність і в’язкість, забезпечує добру водозв’язувальну здатність, добре емульгується і суміш довгий час залишається стабільною. Тому це насіння можна використовувати як загусник, емульгатор, стабілізатор у харчовій промисловості через чудові фізико-хімічні характеристики. harm to health. Therefore, it becomes obvious the prospects of developing technologies for liquid functional products - drinks, which contain or introduce functional ingredients and daily consumption of which contributes to the preservation and improvement of health. The relevance of the topic is due to the fact that the creation of a new functional drink is associated with the existing situation of a significant deterioration in the health and reduction in the life of the population, the involvement of new types of resources in the nutrition market, in particular products of plant origin, which are endowed with functional properties and will improve human health and prevent the spread of noninfectious diseases. Therefore, the need to develop technologies for functional products with their biochemical effect on the functioning of the body, regulation of the nervous, circulatory and immune systems, antioxidant protection is urgent. Analysis of literary sources shows that the use of chia seeds allows to expand the production of new types of competitive drinks, with a directionally changed chemical composition, enriched with functional ingredients. The purpose of the study was to improve the technology of juice from domestic fruits using chia seeds. Set the dosage of chia seeds to give drinks a functional value and characteristics of organoleptic indicators. Study the physicochemical and technological properties of chia seeds. We have proven that chia seeds do not significantly affect the organoleptic characteristics of ready-made juice-containing drinks, therefore they can be used in an amount of 30% by weight of the drink to impart functional properties. It has been found that the grinding of chia seeds increases the water absorption capacity. The result of research has gained practical application, since the mucus of chia seeds is a hydrophilic heteropolysaccharide. In addition, the mucus of chia seeds has high solubility and viscosity. Mucus from chia seeds provides good water binding ability, emulsifies well and the mixture remains stable for a long time. Therefore, these seeds can be used as a thickener, emulsifier, stabilizer in the food industry because of the excellent physical and chemical characteristics.Документ ОК 28. Кваліфікаційна (дипломна) робота : робоча програма обов’язкової освітньої компоненти, освітній ступінь – бакалавр, галузь знань – 24 «Сфера обслуговування», спеціальність – 241 «Готельно-ресторанна справа»(ЛДУФК імені Івана Боберського, 2024) Паска Марія; Гузар Уляна; Петришин Наталія; Тесля Ольга; Іжевська Орися; Коркуна Іван; Хромова Мар’яна; Paska Mariia; Huzar Uliana; Petryshyn Nataliia; Teslia Olha; Izhevska Orysia; Korkuna Ivan; Khromova Mariana; Кафедра готельно-ресторанного бізнесуМетою кваліфікаційної роботи здобувачами вищої освіти першого бакалаврського рівня є відображення знань, вмінь та навичок, здобутих протягом періоду навчання, в межах компетенцій відповідно освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа», а також здатність розв’язувати складні спеціалізовані задачі або практичні проблеми у діяльності суб’єктів готельного і ресторанного бізнесу, що передбачає застосування теорій та методів готельноресторанної справи і характеризується комплексністю та невизначеністю умов.Документ Чорний рис – цінна крупа у харчуванні спортсменів(ЛДУФК імені Івана Боберського, 2024-10-24) Тюрін Костянтин; Кудрик Зоряна; Іжевська Орися; Tiurin Kostiantyn; Kudryk Zoriana; Izhevska Orysia