Practical aspect of hospitality staff creativity
Ескіз недоступний
Дата
2023-05-23
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
The subject of the study is the theoretical and applied aspects of the formation of creativity of
personnel in hospitality industry establishments. Methodology. In the research process, general and special
research methods were used, in particular: general and special scientific methods – to ensure the achievement
of this goal; abstract-logical and dialectical methods of analysis – to substantiate theoretical propositions
and conclusions. The method of collecting information – a sociological survey – was used for the practical
identification of the research results. The aim of the article is to determine the main aspects of personnel
creativity formation and its impact on the success of hospitality establishments. The results of the study
showed that the key qualities of human creativity are the production of ideas, adaptation and flexibility to
changes, the ability to take risks, and the creativity of personnel helps to solve administrative problems in the
organization, adaptation and flexibility to changes, increases the level of competitiveness of hospitality industry
establishments in a competitive environment. Conclusions. Human creativity is manifested not only in a person's
ability to produce new ideas, solutions, projects, but also in flexibility, adaptability to environmental conditions
that arise in the process of life. Предметом дослідження є теоретичні та прикладні аспекти формування креативності
персонал у закладах індустрії гостинності. Методологія. У процесі дослідження загальне та спец
використовувалися методи дослідження, зокрема: загальнонаукові та спеціально-наукові – для забезпечення досягнення
цієї мети; абстрактно-логічний та діалектичний методи аналізу – для обґрунтування теоретичних положень
і висновки. Для практичного заняття використовувався метод збору інформації – соціологічне опитування
ідентифікація результатів дослідження. Метою статті є визначення основних аспектів персоналу
формування креативності та її вплив на успішність закладів гостинності. Результати дослідження
показав, що ключовими якостями людської творчості є продукція ідей, адаптація та гнучкість до
змін, уміння ризикувати, а креативність персоналу допомагає вирішувати адміністративні проблеми в
організованість, адаптація та гнучкість до змін, підвищує рівень конкурентоспроможності індустрії гостинності
установ у конкурентному середовищі. Висновки. Творчість людини проявляється не тільки в людині
здатність продукувати нові ідеї, рішення, проекти, а також у гнучкості, адаптованості до умов середовища
які виникають у процесі життя.
Опис
Ключові слова
creativity, idea, flexibility, adaptability, risk, hospitality industry, motivation, war, креативність, ідея, мотивація, війна, гнучкість, ризик, адаптивність, індустрія гостинності
Бібліографічний опис
Huzar U. Practical aspect of hospitality staff creativity / Uliana Huzar, Mariia Paska, Olha Radzimovska // Baltic Journal of Economic Studies. – 2023. – Vol. 9, N 2. – P. 104–109. DOI: https://doi.org/10.30525/2256-0742/2023-9-2-104-109 (Web of Science)