Патенти та авторські свідоцтва
Постійне посилання зібранняhttp://localhost:4000/handle/34606048/31
Переглянути
Нові надходження
Документ Спосіб виробництва м'ясних посічених напівфабрикатів з використанням люпинового борошна та екстракту розмарину : патент на корисну модель № 146796 Україна : МПК А23L 13/60, A23L13/40, A23L 27/10(2021-03-29) Паска, М. З.; Голод, А. П.; Paska, M. Z.; Holod, A. P.Документ Спосіб виконання корекційного масажу для спортсменів з інвалідністю : патент 144958 Україна : МПК А61Н 23/00(2020-12-25) Руденко, Романна Євгенівна; Rudenko, Romanna YevhenivnaСпосіб виконання корекційного масажу для спортсменів з інвалідністю, що включає проведення обстеження пацієнта, після чого його розташовують в потрібне положення на кушетці та проводять вібромасаж дозованими вібраціями на певні ділянки тіла пацієнта, що здійснюється руками, який відрізняється тим, що визначають стан шкіри, ступінь жировідкладень, ступінь розвитку м'язів, особливості тілобудови, перебіг основного та супутніх захворювань, рівень фізичної підготовленості, після чого визначають план процедури корекційного масажу, формують масажні маніпуляції корегуючи їх силу, час проведення, різновиди впливу на патологічні зміни та фізичний стан спортсменів з інвалідністю, після цього пацієнту рекомендують прийняти вихідне положення на кушетці (лежачи, сидячи, напівлежачи), застосовують масажний крем або олію, виконують загальний корекційний масаж, що включає прийоми сегментарно-рефлекторного масажу, зокрема погладжування, витискання, розминання, після цього виконують прийоми розминання, розтирання, вібрації паравертебральних зон, а саме нервових закінчень справа і зліва від хребта, розминають пучками чотирьох пальців вздовж і поперек хребта, основою долоні здійснюють розтирання, перекат, розсування, пасивні рухи на хребті, потрушування, валяння виконують на великих групах м'язів, при цьому вібрацію виконують руками, після цього виконують спеціальні прийоми корекційного масажу з урахуванням основного і супутніх захворювань спортсмена, перед завершенням масажної процедури застосовують зігріваючі, знеболюючі або протизапальні мазі, які добирають індивідуально для кожного спортсмена з інвалідністю, виконання корекційного масажу для спортсменів з інвалідністю проводять 45-60 хвилин, один або два рази на тиждень.Документ Спосіб визначення типів вищої нервової діяльності у молодняка м'ясних порід великої рогатої худоби раннього онтогенезу : патент 104572 Україна : МПК A01K 67/02, G01N 33/00(2020-10-29) Паска, Марія Зіновіївна; Гуфрій, Дмитро Федорович; Личук, Микола Григорович; Paska, Mariia Zinoviivna; Hufrii, Dmytro Fedorovych; Lychuk, Mykola HryhorovychСпосіб визначення типів вищої нервової діяльності (ВНД) у молодняка м'ясних порід великої рогатої худоби раннього онтогенезу включає застосування позакамерної методики оцінювання вироблення рухово-харчових умовних рефлексів, на основі встановлення сили нервових процесів, врівноваженості процесів збудження і гальмування, рухливості нервових процесів. Додатково у крові визначають активність ферментів антиоксидантного захисту організму глутатіонпероксидази, супероксиддисмутази та показники кислотної резистентності еритроцитів, і за комплексом параметрів судять про приналежність тварин до 4-х основних типів ВНД.Документ Спосіб виготовлення м'ясних посічених напівфабрикатів : патент 118438 Україна : МПК A23L 13/60, A23L 13/40, A23L 27/10(2020-10-29) Маслійчук, Ольга Богданівна; Паска, Марія Зіновіївна; Masliichuk, Olha Bohdanivna; Paska, Mariia ZinoviivnaСпосіб виготовлення м'ясних посічених півфабрикатів включає приготування фаршу з яловичини, введення в нього білкового рослинного компонента і компонентів відповідно до рецептури, перемішування і формування. Як білковий рослинний компонент використовують люпинове борошно, яким замінюють 10 % маси м'яса та на 50 % зменшують частку чорного перцю, за рахунок внесення у фарш порошку кореня дивосилу.Документ Пряно-ароматна композиція для виготовлення напівкопчених ковбас : патент 103554 Україна : МПК A23L 1/22, A22C 11/00(2020-10-29) Паска, Марія Зіновіївна; Маркович, Ірина Іллівна; Paska, Mariia Zinoviivna; Markovych, Iryna IllivnaПряно-ароматична композиція для виготовлення напівкопчених ковбас містить цукор та перець чорний та додатково містить сіль, подрібнену суміш трави чебрецю та ягід ялівцю.Документ Лікарський засіб для лікування та профілактики кетозу : патент 113577 Україна : МПК A61K 31/194, A61P 3/00(2020-10-29) Личук, Микола Григорович; Слівінська, Любов Григорівна; Паска, Марія Зіновіївна; Lychuk, Mykola Hryhorovych; Slivinska, Liubov Hryhorivna; Paska, Mariia ZinoviivnaДокумент Спосіб відбору функціонально однорідних груп бугайців м'ясних порід великої рогатої худоби за гематологічними параметрами(2020-10-29) Паска, Марія Зіновіївна; Гуфрій, Дмитро Федорович; Личук, Микола Григорович; Paska, Mariia Zinoviivna; Hufrii, Dmytro Fedorovych; Lychuk, Mykola HryhorovychСпосіб відбору функціонально однорідних груп бугайців м'ясних порід великої рогатої худоби за гематологічними параметрами включає формування чотирьох груп тварин за типами вищої нервової діяльності: слабкий сильний, неврівноважений, сильний врівноважений, рухливий, сильний врівноважений інертний. У тварин відбирають кров та на основі даних кислотної резистентності еритроцитів крові визначають приналежність до однієї з фізіологічних груп.Документ Спосіб визначення типів вищої нервової діяльності у бугайців м'ясних порід великої рогатої худоби : патент 95798 України : МПК A01K 67/02 (2006.01)(2020-10-29) Паска, Марія Зіновіївна; Гуфрій, Дмитро Федорович; Личук, Микола Григорович; Paska, Mariia Zinoviivna; Hufrii, Dmytro Fedorovych; Lychuk, Mykola HryhorovychДокумент Спосіб виробництва комбінованих напівкопчених ковбасних виробів : патент 94207 Україна : МПК (2014.01) A22C 11/00(2020-10-29) Паска, Марія Зіновіївна; Маркович, Ірина Іллівна; Paska, Mariia Zinoviivna; Markovych, Iryna IllivnaСпосіб виробництва комбінованих напівкопчених ковбасних виробів включає підготовку м'ясної сировини з різних видів м'яса, посол, приготування фаршу, до якого додають грудинку свинячу шматочками не більше 6 мм, суміш прянощів та спецій згідно з рецептурою. У фарш вводять рослинну добавку - борошно сочевиці пророщеної у кількості до 10 % від загальної маси м'ясної сировини. Свинину жиловану нежирну замінюють м'ясом курятини. Замість перцю духмяного використовують подрібнену суміш трави чебрецю та ягід ялівцю.Документ Спосіб виявлення та відбору функціонально однорідних груп бугайців м'ясних порід великої рогатої худоби : патент 92226 Україна : МПК A01K 67/02(2020-10-28) Паска, Марія Зіновіївна; Гуфрій, Дмитро Федорович; Личук, Микола Григорович; Paska, Mariia Zinoviivna; Hufrii, Dmytro Fedorovych; Lychuk, Mykola HryhorovychДокумент Спосіб підвищення продуктивності бугайців м'ясних порід в умовах дефіциту мікроелементів : патент 84445 Україна: МПК A01K 67/02, A23K 1/18(2020-10-28) Паска, Марія Зіновіївна; Гуфрій, Дмитро Федорович; Личук, Микола Григорович; Paska, Mariia Zinoviivna; Hufrii, Dmytro Fedorovych; Lychuk, Mykola HryhorovychДокумент Спосіб підвищення продуктивності бугайців і покращення фізико-хімічних та біохімічних властивостей м'яса в умовах дефіциту мікроелементів : патент 14349 Україна : МПК 14349, A23K 1/18(2020-10-28) Кравців, Роман Йосипович; Паска, Марія Зіновіївна; Ковальчук, Руслан Леонідович; Личук, Микола Григорович; Kravtsiv, Roman Yosypovych; Paska, Mariia Zinoviivna; Kovalchuk, Ruslan Leonidovych; Lychuk, Mykola HryhorovychДокумент Спосіб корекції обміну речовин і підвищення продуктивності відгодівельних бичків в умовах дефіциту мікроелементів : патент 53285 Україна : А23К1/16(2020-10-28) Кравців, Роман; Паска, Марія; Kravtsiv, Roman; Paska, MariiaВинахід належить до галузі тваринництва, зокрема ГОДІВЛІ сільськогосподарських тварин, а саме до способів корекції обміну речовин та підвищення продуктивності відгодівельних бичків в умовах нестачі дефіцитних мікроелементів і може бути впроваджений у господарствах різних форм власності, спрямованих на виробництво яловичини.Документ Спосіб апробації біологічно активних речовин і підбору оптимального складу кормових добавок для тварин in Vitro : патент 58100 Україна : МПК G01N33/554, G01N33/567(2003) Кравців, Роман; Остапів, Дмитро; Васерук, Наталія; Паска, Марія; Paska, MariiaВинахід відноситься до галузі кормовиробництва, зокрема до застосування біологічно активних речовин сільськогосподарським тваринам, а саме до способів оцінки дії біологічно активних добавок на внутрішньоклітинні процеси обміну речовин у тварин Винахід може бути застосований в комбікормовій промисловості на підприємствах з різними формами власності при апробації виготовлених добавок до раціону для визначення оптимального їх складу і співвідношення компонентівДокумент Спосіб оцінювання рівня силових можливостей осіб з інвалідністю : патент 133451 Україна : МПК A61B 5/22, G01L 1/20(2019) Розторгуй, Марія; Передерій, Аліна; Бріскін, Юрій; Попович, Олександр; Товстоног, Олександр; Roztorhui, Mariia; Perederii, Alina; Briskin, Yurii; Popovych, Oleksandr; Tovstonoh, OleksandrСпосіб оцінювання рівня силових можливостей осіб з інвалідністю передбачає виконання тестового руху з використання модифікованого пристрою МТ 2. Дані про опір з модифікованого пристрою МТ 2 через датчик сили та піковий детектор передаються на додатково вмонтований блок сигнального перетворення тензометричних сенсорів і через Wi-Fi-модуль інформація щодо рівня силових можливостей у кількісному еквіваленті (від 0 до 66 кГс) передається на програмне забезпечення персонального комп’ютера.Документ Спосіб удосконалення та комплексного контролю підготовленості спортсменів-єдиноборців(2018) Бріскін, Ю. А.; Пітин, М. П.; Задорожна, О. Р.; Хомяк, І. І.Спосіб удосконалення та комплексного контролю підготовленості спортсменів-єдиноборців характеризується тим, що у поверхню боксерського снаряда вбудовують датчики, які дозволяють наносити удари у різні зони уражуваної поверхні, фіксувати характеристики різних сторін підготовленості і здійснювати радіометричну передачу даних на цифрове забезпечення.Документ Комп’ютерна програма „ДПМ” : моніторинг рівнів сформованості готовності майбутніх фахівців з фізичного виховання та спорту до рекреаційно-оздоровчої діяльності(2018) Данилевич, Мирослава Василівна; Приступа, Євгеній Никодимович; Мельник, Євгеній ІгоровичДокумент Комплексний пристрій для тренування спортсменів у стрільбі на круглому стенді(2016) Бріскін, Ю. А.; Пітин, М. П.; Заневський, І. П.; Грибовська, І. Б.; Грибовський, В. В.; Грибовський, Р. В.Документ Спосіб визначення рівня функціонального стану серцево-судинної системи організму жінки з постмастектомічним синдромом(2016) Бріскін, Ю. А.; Пітин, М. П.; Одинець, Т. Є.Документ Спосіб оцінювання гнучкості у фізичному вихованні та спорті(2015) Бріскін, Ю. А.; Блавт, О. З.; Мудрик, І. П.
- «
- 1 (current)
- 2
- 3
- »