Підручники
Постійне посилання зібранняhttp://localhost:4000/handle/34606048/40
Переглянути
Перегляд Підручники за Назва
Зараз показуємо 1 - 20 з 50
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Standardization, metrology, certification and quality management : мanual(Komprint, 2021-01-13) Bal'-Prylypko, L. V.; Slobodianiuk, N. M.; Polishchuk, G. Ye.; Paska, M. Z.; Burak, V. Ye.; Баль-Прилипко, Л. В.; Слободянюк, Н. М.; Поліщук, Г. Є.; Паска, М. З.; Бурак, В. Є.The manual describes the principal problems of regulation of safety and quality of production arising in light of requirements of modern system of State technical regulation. There are characterized the basic constituents of the system, namely metrology, standardization, assessment of conformity including the stage of certification, as well as problems of accreditation of bodies by evaluation of conformity. The manual briefly describes international and domestic institutions operation in spheres of metrology, standardization, certification and accreditation. Using describes materials, there are given fundamental notions used in system of guaranteeing of quality of production, and principles of ensuring of safety and quality of foodstuffs of domestic and foreign origin. The manual may be used in training of students of level of qualification of "Bachelor" by direction of training of 6.051701 "Alimentary technologies and engineering", as well as experts of specialties of "Marketing", "Economics of enterprise", "Management", "Merchandising", "Expertise of commodities and services" etc. Leaming of problems described in the manual will also assist in training of specialists by problems of technical regulation, standardization, certification, accreditation and quality management. Посібник описує основні проблеми регулювання безпеки та якості виробництва, що виникають у світлі вимог сучасної системи державної технічної регулювання. Охарактеризовано основні складові системи, а саме метрологія, стандартизація, оцінка відповідності, включаючи стадію сертифікація, а також проблеми акредитації органів шляхом оцінки відповідність. Посібник коротко описує міжнародні та вітчизняні установи діяльність у сферах метрології, стандартизації, сертифікації та акредитації. Використовуючи описувані матеріали, дано основні поняття, що використовуються в системі гарантування якості продукції, а також принципи забезпечення безпеки та якість харчових продуктів вітчизняного та іноземного походження. Посібник може бути використаний при навчанні студентів рівня кваліфікації "Бакалавр" за напрямом підготовки 6.051701 "Аліментарні технології та машинобудування ", а також фахівці спеціальностей" Маркетинг "," Економіка Росії підприємство "," Менеджмент "," Мерчендайзинг "," Експертиза товарів і послуги "і т. д. Також допоможе вилучення проблем, описаних у посібнику підготовка фахівців з проблем технічного регулювання, стандартизації, сертифікація, акредитація та управління якістю.Документ Біомеханіка спорту(2021) Рибак, Олег; Рибак, Людмила; Виноградський, Богдан; Rybak, Oleh; Rybak, Liudmyla; Vynohradskyi, BohdanПідручник з практичними завданнями і прикладами сучасного біомеханічного аналізу спортивних рухових дій укладено для студентів навчальних закладів вищої освіти усіх фізкультурних спеціальностей, які вивчають біомеханіку. Він уможливить засвоєння необхідних теоретичних знань, набуття практичних навичок об'єктивної реєстрації, оцінювання й удосконалення рухової діяльності у спорті, фізичній культурі, фізичній реабілітації та рекреації, фізіотерапіїта ерготерапії, у професійній діяльності та в побуті. Буде корисним для магістрантів, аспірантів, слухачів курсів підвищення кваліфікації, а також для спортсменів, тренерів, інструкторів й учителів фізичної культури.Документ Біомеханіка спорту : підручник(ЛДУФК імені Івана Боберського, 2021-12-08) Рибак, О. Ю.; Рибак, Л. І.; Виноградський, Б. А.; Rybak, O. Iu.; Rybak, L. I.; Vynohradskyi, B. A.Підручник з практичними завданнями і прикладами сучасного біомеханічного аналізу спортивних рухових дій укладено для студентів навчальних закладів вищої освіти усіх фізкультурних спеціальностей, які вивчають біомеханіку. Він уможливить засвоєння необхідних теоретичних знань, набуття практичних навичок об’єктивної реєстрації, оцінювання й удосконалення рухової діяльності у спорті, фізичній культурі, фізичній реабілітації та рекреації, фізіотерапії та ерготерапії, у професійній діяльності та в побуті. Буде корисним для магістрантів, аспірантів, слухачів курсів підвищення кваліфікації, а також для спортсменів, тренерів, інструкторів й учителів фізичної культури.Документ Біофізика(2016) Посудін, Ю.Підручник присвячений сучасному стану практичної біофізики. Розглянуто основні положення, теорії та закони фізики, які дають можливість зрозуміти загальні закономірності явищ природи; висвітлено основні фізичні характеристики та особливості живих організмів; приділено увагу фізичним процесам, які становлять основу життєдіяльності людини, тварин, рослин та мікроорганізмів; наведено відомості про вплив фізичних факторів на живі організми та їх здатності сприймати ці фактори і, таким чином, взаємодіяти з навколишнім середовищем; надається розгляд сучасних фізичних методів та принципів дії приладів, що можуть зустрітися у практичній діяльності майбутнього спеціаліста під час дослідження живих організмів та систем. Для студентів вищих навчальних закладів ІІІ-IV рівнів акредитації.Документ Готельний бізнес : теорія та практика(Центр учбової літератури, 2012) Мальська, М. П.; Пандяк, І. Г.; Malska, M. P.; Pandiak, I. H.У підручнику систематизовано виклад організаційних, управлінських та технологічних засад вивчення готельної сфери як навчальної дисципліни теоретико-методологічного та прикладного спрямування. Послідовно розкрито питання еволюції сфери гостинності, проаналізовано проблему типології та класифікації готельних підприємств, організації та управління, технології обслуговування, архітектурно-планувальні особливості споруд готельних підприємств. Підручник пропонується для студентів вищих навчальних закладів, які готуються працювати у сфері туризму, викладачів вищих навчальних закладів, працівників готельної та туристичної сфери, усіх, хто цікавиться розвитком сфери гостинності. The textbook systematizes the presentation of organizational, managerial and technological foundations of the study of the hotel industry as an educational discipline of theoretical, methodological and applied direction. Consistently disclosed the question of the evolution of the field of hospitality, analyzed the problem of typology and classification of hotel enterprises, organization and management, service technologies, architectural and planning features of the buildings of hotel enterprises. The textbook is offered for students of higher education institutions who are preparing to work in the field of tourism, teachers of higher education institutions, employees of the hotel and tourism industry, all those interested in development the field of hospitality.Документ Гігієна та гігієна спорту(ЛДУФК, 2014) Свистун, Ю. Д.; Лаптєв, О. П.; Полієвський, С. О.; Шавель, Х. Є.; Svystun, Yu. D.; Laptiev, O. P.; Poliievskyi, S. O.; Shavel, Kh. Ye.У підручнику подано навчальний матеріал для опанування теоретичних засад гігієни спорту та фізичного виховання, а також рекомендації для засвоєння основних положень, умінь творчо використовувати отриману інформацію у практичній діяльності. Підручник складається зі вступу, дванадцяти розділів, тестових завдань, предметного покажчика та термінологічного словника. Для студентів, викладачів вищих навчальних закладів фізичного виховання і спорту, тренерів, а також усіх, хто цікавиться спортом.Документ Гігієна та екологія(Нова Книга, 2020) Бардов, В. Г.; Bardov, V. H.Підручник підготовлено співробітниками гігієнічних кафедр Національного медичного університету імені О. О. Богомольця, а також провідними співробітниками інших профільних закладів України. Значна частина ілюстративних матеріалів книги є результатом оригінальних напрацювань видавництва та колективу авторів. Видання організовано за загальною редакцією члена-кореспондента НАМН України професора В. Г. Бардова. З урахуванням сучасних досягнень науки про здоров’я людини та біосферу у підручнику викладено теоретичні основи, методологію, мету і задачі, глобальні проблеми екології, структуру й характеристики сучасного стану атмосфери, гідросфери та літосфери Землі, вивчення закономірностей впливу фізичних, хімічних, біологічних та психологічних факторів на здоров’я людини і громадське здоров’я, використання встановлених закономірностей для розробки методів та систем профілактики впливу негативних градацій цих факторів. У вигляді окремих 38 розділів підручник включає всі теми навчальної програми та всі основні теми дисципліни “Загальна гігієна та екологія людини”: пропедевтику гігієни, екологію людини, основи вчення про біосферу, глобальні проблеми забруднення біосфери, закономірності впливу природних та антропогенних компонентів біосфери на здоров’я людини і громадське здоров’я, основні положення комунальної гігієни, гігієни харчування, гігієни праці, гігієни дітей та підлітків, гігієни лікувально-профілактичних закладів, радіаційної гігієни, гігієни надзвичайних станів, військової гігієни, тропічної гігієни, особистої гігієни тощо. Для студентів закладів вищої медичної освіти ІV рівня акредитації, лікарів-інтернів, практичних лікарів, викладачів та науковців.The textbook was prepared by employees of the hygiene departments of the O. O. Bogomolets National Medical University, as well as leading employees of other specialized institutions of Ukraine. A significant part of the book's illustrative materials is the result of the original efforts of the publishing house and the team of authors. The publication is organized under the general editorship of Professor V. G. Bardov, a correspondent member of the National Academy of Sciences of Ukraine.Документ Державне управління : підручник(2012) Ковбасюк, Ю.; Ващенко, К.; Сурмін, Ю.; Бакуменко, В.; Білинська, М.; Ігнатенко, О.; Іжа, М.; Луговий, В.; Загорський, В.; Ландсман, В.; Попок, А.; Рафальський, О.; Серьогін, С.; Валентюк, І.У підручнику розкриваються актуальні питання державного управління, його теорії, історії та методології. Осмислюється системна природа державного управління, сучасний стан, а також тенденції і перспективи розвитку. Державне управління розглядається в контексті суспільних змін, висвітлюються шляхи його модернізації в Україні та світі. Для студентів, викладачів, аспірантів, а також усіх, хто цікавиться сучасною державно- управлінською наукою.Документ Економіка праці та соціально-трудові відносини : підручник(2009) Колот, А.; Грішнова, О.; Герасименко, О.; Завіновська, Г.; Петрова, І.; Петюх, В.; Поплавська, О.; Цимбалюк, С.; Щетініна, Л.; Осовий, Г.; Твердушка, Т.; Василик, А.Підручник підготовлено на сучасних концептуальних засадах, що враховують новітні закономірності розвитку праці та відносин у цій царині та орієнтовані на формування фахових компетенцій з економіки праці та соціально-трудових відносин. Для студентів вищих навчальних закладів, які опановують освітньо-професійні програми підготовки бакалавра за напрямами галузі знань «Економіка і підприємництво».Документ Економіка підприємства(2021-03-24) Ліпич, Л. Г.; Lipych, L. H.У підручнику розглянуто закономірності та проблеми розвитку підприємств у конкурентному ринковому середовищі. Здійснено характеристику нормативно-правових засад їх функціонування й виробничо-господарських процесів. Детально розкрито питання ресурсного забезпечення, ефективної організації, управління, планування, регулювання, діагностики та безпеки діяльності підприємств. The textbook examines the patterns and problems of enterprise development in a competitive market environment. The characterization of the regulatory and legal bases of their functioning and production and economic processes has been carried out. The issue of resource provision, effective organization, management, planning, regulation, diagnostics and security of enterprise activities is revealed in detail.Документ Кооперація в агробізнесі(2011) Горбонос, Ф.; Янковська, Л.; Павленчик, Наталія; Павленчик, Анатолій; Павленчик, Н.; Семчук, Ж.; Яців, С.У підручнику систематизовані сучасні теоретичні знання про кооперацію та узагальнений її зарубіжний та вітчизняний розвиток.Документ Кооперація в агробізнесі : підручник(2011) Горбонос, Ф.; Янковська, Л.; Павленчик, Наталія; Павленчик, Анатолій; Павленчик, Н.; Семчук, Ж.; Яців, С.; Pavlenchyk, Nataliia; Pavlenchyk, AnatoliiУ підручнику систематизовані сучасні теоретичні знання про кооперацію та узагальнений її зарубіжний та вітчизняний розвиток.Документ Кооперація в агробізнесі : підручник(2011) Горбонос, Ф.; Янковська, Л.; Павленчик, Наталія; Павленчик, Анатолій; Семчук, Ж.; Яців, С.; Pavlenchyk, Nataliia; Pavlenchyk, AnatoliiУ підручнику ситематизовані сучасні теоретичні знання про кооперацію та узагальнений її зарубіжний і вітчизняний досвід.Документ Маркетинг у туризмі(Сумський державний університет, 2020-03-20) Летуновська, Н. Є.; Люльов, О. В.У підручнику викладено сукупність положень, що розкривають сутність маркетингу в туристичній сфері, та основні інструменти, необхідні маркетологові для успішної реалізації різноспрямованих проектів на туристичному ринку. Зокрема, розглянуті такі питання, як функціонування інфраструктури туристичного ринку, особливості комплексу «4Р» для туристичного продукту й особливості розроблення маркетингової стратегії для туристичних компаній, важливі аспекти організації діяльності туристичної фірми. Проаналізовані практичні приклади, що ілюструють теоретичні положення туристичного маркетингу. Підручник містить комплекс розрахункових та аналітичних завдань, тести для перевірки рівня знань.Документ Менеджмент туристичної індустрії(2019-08-26) Руденко, В. П.; Вацеба, В. Я.; Підгірна, В. Н.; та ін.; Rudenko, V. P.; Vatseba, V. Ya.; Pidhirna, V. N. and otherУ запропонованому виданні викладені основи менеджменту природоохоронної діяльності, що передбачає організацію системи суспільних заходів у двох взаємопов’язаних і нерозривних найважливіших сферах: з одного боку, у пізнанні, цілеспрямованому формуванні та управлінні складними природно-ресурсними процесами та тенденціями, з другого боку, у здійсненні збалансованого керування природоохоронними підприємствами та природо користувачами. The textbook describes the basics of tourism industry management.Документ Методика роботи з хореографічним колективом: теорія і практика(2021-04-07) Мартиненко, Олена; Martynenko, OlenaПідручник побудовано на нових концептуальних засадах освіти в Україні з акцентом на практико-орієнтоване навчання. Його зміст розкриває основні завдання та напрями роботи керівника хореографічного колективу відповідно до освітніх потреб та вимог часу. Матеріал поєднує традиційні і нові підходи до навчання хореографії в системі позашкільної освіти, містить розробки конспектів занять та іншу допоміжну інформацію, корисну в роботі хореографа. Підручник-практикум побудований на принципах стабільності і мобільності та виконує освітню, розвивальну, виховну і дослідницьку функції. Матеріал призначений для здобувачів вищої освіти хореографічного профілю мистецького та педагогічного напрямів (галузь знань: 02 Культура і мистецтво, 01 Освіта/Педагогіка), викладачів закладів освіти, практиків (учителів хореографії, керівників дитячих хореографічних колективів), аспірантів.Документ Мікроекономіка : підручник(2008) Базилевич, В.; Базилевич, К.; Ігнатюк, А.; Слухай, С.Документ Неолімпійські силові види спорту(ЛДУФК імені Івана Боберського, 2017) Мартин, Володимир; Martyn, VolodymyrПідручник містить основні аспекти неолімпійських силових видів спорту – армспорту, гирьового спорту та бодібілдингу. Надано характеристику цих видів спорту, викладені історія та становлення їх в Україні, основи техніки, методики тренування, розвитку фізичних якостей у кожному виді спорту зокрема. Розкрито питання спортивної підготовки жінок та силових тренувань осіб різного віку і рівня фізичної підготовленості. Описано сучасні засоби та методи відновлення працездатності спортсменів, організацію, правила та проведення змагань з неолімпійських силових видів спорту. Підручник підготовлено згідно з сучасними запитами практики і вимогами навчальної програми з теорії та методики викладання силових видів спорту для ВНЗ із фізичного виховання та спорту. Рекомендовано студентам, спортсменам, тренерам, викладачам з фізичного виховання та спорту вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації. The textbook contains the main aspects of non-Olympic strength sports - arm sports, kettlebell sports and bodybuilding. The characteristics of these types of sports are described their history and formation in Ukraine, the basics of technique, training methods, physical development qualities in each sport in particular. The issue of women's sports training and strength training for people of different ages and levels of physical fitness. Modern means are described and methods of rehabilitating athletes, organization, rules and conduct competitions in non-Olympic strength sports.Документ Організація обслуговування у закладах ресторанного господарства : підручник.: [для вищ. навч. закл.](2011) Мазаракі, А.; П'ятницька, Н.; Литвиненко, Т.; Расулова, А.; Григоренко, О.; Світлична, М.; Лукашова, Л.; Антонюк, І.; Медведєва, А.; Благополучна, Н.; Гайовий, І.У підручнику розкрито сутність організації процесу обслуговування у закладах ресторанного господарства різних типів і класів. Дана характеристика матеріально-технічної бази як необхідної передумови організації процесу обслуговування. Висвітлені основні правила подавання страв і напоїв, культури їх споживання. Охарактеризовані методи і форми обслуговування споживачів, що використовуються в закладах ресторанного господарства як повсякденно, так і при проведенні бенкетів та прийомів, при здійсненні кейтерингового обслуговування, при створенні умов для розваг і відпочинку. Розкриті особливості організації процесу обслуговування в ресторанах, барах, кафе, у закладах ресторанного господарства при готелях. Визначені основні правила і вимоги при обслуговуванні учасників культурних, громадських, спортивних заходів, іноземних туристів, пасажирів на транспорті, соціально-незахищених верств населення тощо.Документ Основи макроекономіки(КУЛ Філіал, 2021-10-19) Ярош, А.; Yarosh, A.Підручник польського професора Антонія Яроша відрізняється від інших тим, що обрані проблеми представлені просто і ясно, а використання в ньому багатьох статистичних даних польської економіки, а також економіки інших держав дає змогу користуватися ним широкому колу читачів : студентам економічних факультетів, представникам місцевих органів самоврядування, особам, що займаються політикою. Перевагою цього підручника є завдання для самостійного опрацювання.
- «
- 1 (current)
- 2
- 3
- »