Підручники

Постійне посилання зібранняhttp://localhost:4000/handle/34606048/40

Переглянути

Нові надходження

Зараз показуємо 1 - 20 з 50
  • Документ
    Неолімпійські силові види спорту
    (ЛДУФК імені Івана Боберського, 2017) Мартин, Володимир; Martyn, Volodymyr
    Підручник містить основні аспекти неолімпійських силових видів спорту – армспорту, гирьового спорту та бодібілдингу. Надано характеристику цих видів спорту, викладені історія та становлення їх в Україні, основи техніки, методики тренування, розвитку фізичних якостей у кожному виді спорту зокрема. Розкрито питання спортивної підготовки жінок та силових тренувань осіб різного віку і рівня фізичної підготовленості. Описано сучасні засоби та методи відновлення працездатності спортсменів, організацію, правила та проведення змагань з неолімпійських силових видів спорту. Підручник підготовлено згідно з сучасними запитами практики і вимогами навчальної програми з теорії та методики викладання силових видів спорту для ВНЗ із фізичного виховання та спорту. Рекомендовано студентам, спортсменам, тренерам, викладачам з фізичного виховання та спорту вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації. The textbook contains the main aspects of non-Olympic strength sports - arm sports, kettlebell sports and bodybuilding. The characteristics of these types of sports are described their history and formation in Ukraine, the basics of technique, training methods, physical development qualities in each sport in particular. The issue of women's sports training and strength training for people of different ages and levels of physical fitness. Modern means are described and methods of rehabilitating athletes, organization, rules and conduct competitions in non-Olympic strength sports.
  • Документ
    Готельний бізнес : теорія та практика
    (Центр учбової літератури, 2012) Мальська, М. П.; Пандяк, І. Г.; Malska, M. P.; Pandiak, I. H.
    У підручнику систематизовано виклад організаційних, управлінських та технологічних засад вивчення готельної сфери як навчальної дисципліни теоретико-методологічного та прикладного спрямування. Послідовно розкрито питання еволюції сфери гостинності, проаналізовано проблему типології та класифікації готельних підприємств, організації та управління, технології обслуговування, архітектурно-планувальні особливості споруд готельних підприємств. Підручник пропонується для студентів вищих навчальних закладів, які готуються працювати у сфері туризму, викладачів вищих навчальних закладів, працівників готельної та туристичної сфери, усіх, хто цікавиться розвитком сфери гостинності. The textbook systematizes the presentation of organizational, managerial and technological foundations of the study of the hotel industry as an educational discipline of theoretical, methodological and applied direction. Consistently disclosed the question of the evolution of the field of hospitality, analyzed the problem of typology and classification of hotel enterprises, organization and management, service technologies, architectural and planning features of the buildings of hotel enterprises. The textbook is offered for students of higher education institutions who are preparing to work in the field of tourism, teachers of higher education institutions, employees of the hotel and tourism industry, all those interested in development the field of hospitality.
  • Документ
    Гігієна та екологія
    (Нова Книга, 2020) Бардов, В. Г.; Bardov, V. H.
    Підручник підготовлено співробітниками гігієнічних кафедр Національного медичного університету імені О. О. Богомольця, а також провідними співробітниками інших профільних закладів України. Значна частина ілюстративних матеріалів книги є результатом оригінальних напрацювань видавництва та колективу авторів. Видання організовано за загальною редакцією члена-кореспондента НАМН України професора В. Г. Бардова. З урахуванням сучасних досягнень науки про здоров’я людини та біосферу у підручнику викладено теоретичні основи, методологію, мету і задачі, глобальні проблеми екології, структуру й характеристики сучасного стану атмосфери, гідросфери та літосфери Землі, вивчення закономірностей впливу фізичних, хімічних, біологічних та психологічних факторів на здоров’я людини і громадське здоров’я, використання встановлених закономірностей для розробки методів та систем профілактики впливу негативних градацій цих факторів. У вигляді окремих 38 розділів підручник включає всі теми навчальної програми та всі основні теми дисципліни “Загальна гігієна та екологія людини”: пропедевтику гігієни, екологію людини, основи вчення про біосферу, глобальні проблеми забруднення біосфери, закономірності впливу природних та антропогенних компонентів біосфери на здоров’я людини і громадське здоров’я, основні положення комунальної гігієни, гігієни харчування, гігієни праці, гігієни дітей та підлітків, гігієни лікувально-профілактичних закладів, радіаційної гігієни, гігієни надзвичайних станів, військової гігієни, тропічної гігієни, особистої гігієни тощо. Для студентів закладів вищої медичної освіти ІV рівня акредитації, лікарів-інтернів, практичних лікарів, викладачів та науковців.The textbook was prepared by employees of the hygiene departments of the O. O. Bogomolets National Medical University, as well as leading employees of other specialized institutions of Ukraine. A significant part of the book's illustrative materials is the result of the original efforts of the publishing house and the team of authors. The publication is organized under the general editorship of Professor V. G. Bardov, a correspondent member of the National Academy of Sciences of Ukraine.
  • Документ
    Основи фізіології та гігієни харчування
    (Центр учбової л-ри, 2010) Зубар, Н. М.; Zubar, N. M.
    У підручнику розкрито фізіолого-гігієнічний вплив їжі та її компо нентів на функціонування основних фізіологічних систем організму, що дозволяє критично підійти до вибору харчових продуктів, технологічного процесу виробництва кулінарної продукції та складання раціонів харчування. Підручник призначений для студентів, які навчаються за напрямом 0917 «Харчо- ва інженерія» професійного спрямування 091711 «Технологія харчування» варіативної компоненти 091711.01 «Технологія харчування, ресторанна справа та сервіс». The textbook reveals the physiological and hygienic influence of food and its components on functioning of the main physiological systems of the body, which allows critical approach the choice of food products, the technological process of culinary production products and drawing up food rations. The textbook is intended for students studying in the direction 0917 "Nutrition va engineering" professional direction 091711 "Food technology" variable components 091711.01 "Food technology, restaurant business and service".
  • Документ
    Теорія і методика фізичного виховання. Ч. 1.
    (Черкаський нац. ун-т імені Б. Хмельницького, 2006) Іващенко, В. П.; Безкопильний, О. П.; Ivashchenko, V. P.; Bezkopylnyi, O. P.
  • Документ
    Біомеханіка спорту
    (2021) Рибак, Олег; Рибак, Людмила; Виноградський, Богдан; Rybak, Oleh; Rybak, Liudmyla; Vynohradskyi, Bohdan
    Підручник з практичними завданнями і прикладами сучасного біомеханічного аналізу спортивних рухових дій укладено для студентів навчальних закладів вищої освіти усіх фізкультурних спеціальностей, які вивчають біомеханіку. Він уможливить засвоєння необхідних теоретичних знань, набуття практичних навичок об'єктивної реєстрації, оцінювання й удосконалення рухової діяльності у спорті, фізичній культурі, фізичній реабілітації та рекреації, фізіотерапіїта ерготерапії, у професійній діяльності та в побуті. Буде корисним для магістрантів, аспірантів, слухачів курсів підвищення кваліфікації, а також для спортсменів, тренерів, інструкторів й учителів фізичної культури.
  • Документ
    Управління персоналом
    (2018-11-15) Шубалий, О. М.; Рудь, Т. Н.; Гордійчук, А. І. та ін.
    У підручнику розкрито методологічні аспекти управління персоналом, стратегію та політику управління персоналом організації, ресурсне забезпечення управління персоналом, соціально-психологічні аспекти управління персоналом, службу персоналу і кадрове діловодство, планування та формування персоналу, розвиток персоналу, управління процесами руху персоналу, регулювання трудової діяльності персоналу, управління робочим часом працівників, створення сприятливих умов праці, оцінювання персоналу, мотивацію та стимулювання персоналу, соціальне партнерство в організації, ефективність управління персоналом.
  • Документ
    Психофізіологія розвитку
    (2022-02-11) Дегтяренко, Т. В.; Ковиліна, В. Г.; Dehtyarenko, T. V.; Kovylina, V. H.
    Підручник створено на основі передового педагогічного досвіду та результатів науково-дослідної роботи за авторською програмою для студентів і викладачів психолого-педагогічного профілю закладів вищої освіти. The textbook was created on the basis of advanced pedagogical experience and the results of research work under the author's program for students and teachers of the psychological and pedagogical profile of higher education institutions.
  • Документ
    Філософія
    (2021-10-22) Борінштейн, Є. Р., редактор; Borinstein, E. R., editor
    Уперше представлена концепція розвитку творчої особистості в рамках дослідження актуальних проблем філософського знання. For the first time, the concept of the development of a creative personality is presented within the framework of the study of current problems of philosophical knowledge.
  • Документ
    Менеджмент туристичної індустрії
    (2019-08-26) Руденко, В. П.; Вацеба, В. Я.; Підгірна, В. Н.; та ін.; Rudenko, V. P.; Vatseba, V. Ya.; Pidhirna, V. N. and other
    У запропонованому виданні викладені основи менеджменту природоохоронної діяльності, що передбачає організацію системи суспільних заходів у двох взаємопов’язаних і нерозривних найважливіших сферах: з одного боку, у пізнанні, цілеспрямованому формуванні та управлінні складними природно-ресурсними процесами та тенденціями, з другого боку, у здійсненні збалансованого керування природоохоронними підприємствами та природо користувачами. The textbook describes the basics of tourism industry management.
  • Документ
    Економіка підприємства
    (2021-03-24) Ліпич, Л. Г.; Lipych, L. H.
    У підручнику розглянуто закономірності та проблеми розвитку підприємств у конкурентному ринковому середовищі. Здійснено характеристику нормативно-правових засад їх функціонування й виробничо-господарських процесів. Детально розкрито питання ресурсного забезпечення, ефективної організації, управління, планування, регулювання, діагностики та безпеки діяльності підприємств. The textbook examines the patterns and problems of enterprise development in a competitive market environment. The characterization of the regulatory and legal bases of their functioning and production and economic processes has been carried out. The issue of resource provision, effective organization, management, planning, regulation, diagnostics and security of enterprise activities is revealed in detail.
  • Документ
    Соціальна конфліктологія
    (2015-10-12) Гуменюк, Л. Й.; Humenyuk, L. Y.
    Узагальнено та систематизовано наукові знання про соціальні конфлікти. Відповідно до позиції системного підходу викладені історія розвитку та теоретико-прикладні основи вітчизняної конфліктології, охарактеризовано універсальну понятійну схему опису конфліктів. Розглянуто методологію, методи та методики вивчення соціальних конфліктів, їхні особливості в різних сферах взаємодії, умови і способи конструктивного управління конфліктами, стратегії і тактики їх вирішення. Scientific knowledge about social conflicts is summarized and systematized. In accordance with the position of the systemic approach, the history of development and the theoretical-applied foundations of domestic conflict studies are outlined, and the universal conceptual scheme of conflict description is characterized. The methodology, methods and methods of studying social conflicts, their features in various spheres of interaction, conditions and methods of constructive conflict management, strategies and tactics for their resolution are considered.
  • Документ
    Фізичне виховання людей різного віку
    (Чернігівський національний педагогічний університет імені Т.Г. Шевченка, 2015-10-25) Литовченко, Г. О.; Пеньковець, В. І.; Буланов, О. М.
    У підручнику висвітлені проблеми фізичного виховання людей різного віку, методика і засоби поліпшення фізичного стану людини. The textbook covers the problems of physical education of people of different ages, methods and means of improving a person's physical condition.
  • Документ
    Особливості фізичної реабілітації в педіатрії
    (Запорізький державний медичний університет, 2018-07-26) Михалюк, Є. Л.; Резніченко, Ю. Г.
    У підручнику розглянуто особливості фізичної реабілітації дітей ранннього віку. The textbook considers the features of physical rehabilitation of young children.
  • Документ
    Фізіотерапія
    (Запорізький державний медичний університет, 2014-10-25) Сиволап, В. Д.; Каленський, В. Х.
    У підручнику викладені фізичні основи, методи і приватні питання фізіотерапії в клініці внутрішніх хвороб. Складено тести контролю знань з основних фізіотерапевтичних методів лікування. Дано рекомендації щодо санаторнокурортного лікування хворих. The textbook outlines the physical foundations, methods and specific issues of physiotherapy in the clinic of internal medicine. Tests of control of knowledge on the basic physiotherapeutic methods of treatment are made. Recommendations for sanatorium treatment of patients are given.
  • Документ
    Філософія
    (2021-07-22) Бліхар, В. С.; Цимбалюк, М. М.; Гайворонюк, Н. В.; та ін.
    Підручник у стислому, систематичному та дидактично витриманому вигляді обґрунтовує важливість філософії в житті людини, дає цілісне уявлення про еволюцію філософської думки (в рамках становлення європейської філософської традиції) протягом усього її існування: від перших філософських шкіл до сучасних концепцій. Видання стимулює потребу читати й міркувати над прочитаним. Філософську проблематику розкрито у міждисциплінарному зв’язку з релігією, культурою, політологією, правом. Теми та проблемні питання взаємодоповнюють одне одного у формі, яка орієнтує на формування самостійності міркувань та умовиводів, інтелектуальний пошук, прагнення до відкриття нових смислів.
  • Документ
    Рекрутинг персоналу : підручник
    (КНЕУ, 2019-09-26) Цимбалюк, С. О.
    У підручнику розкрито організаційні, методичні та прикладні засади рекрутингу персоналу. Розглянуто взаємозв’язок рекрутингу з іншими функціями менеджменту персоналу, процедури добору й аналізу робіт. Розкрито питання розроблення вимог до кандидатів на вакантні посади, вибору джерел залучення, складання рекламного оголошення про вакансію. Значну увагу приділено процедурам і технологіям анкетування, аналізу резюме, проведення інтерв’ю з кандидатами на вакантні посади та робочі місця, тестування, перевірки рекомендацій, процесу ухвалення рішення про заповнення вакансії. Розглянуто технології роботи рекрутингових агентств, питання використання аутсорсингу, лізингу персоналу й аутстафінгу. Підручник призначений для студентів спеціалізації «Менеджмент персоналу» спеціальності «Менеджмент».
  • Документ
    Фінансовий менеджмент
    (КНЕУ, 2017-10-25) Поддєрьогін, А. М.
    Підручник підготовлений відповідно до навчальної програми з нормативної дисципліни «Фінансовий менеджмент», викладання якої передбачено, для підготовки магістрів галузі знань «Управління та адміністрування». У підручнику викладено теоретичні та організаційні основи, систему забезпечення фінансового менеджменту. Розглянуто управління грошовими потоками, прибутком, оборотними активами, фінансовими ризиками, капіталом, інвестиціями, антикризове фінансове управління підприємством; визначення вартості грошей у часі та її використання в фінансових розрахунках, аналіз фінансових звітів у прийнятті управлінських рішень.
  • Документ
    Ресурсозберігаючі технології в харчових і переробних виробництвах
    (2016-03-30) Сухенко, Ю. Г.; Серьогін, О. О.; Сухенко, В. Ю.; Рябоконь, Н. В.
    Викладено теоретичні основи, напрямки та інноваційні технології переробки вторинної сировини та відходів харчових і переробних виробництв АПК у енергоносії, корм, добрива, харчові добавки, будівельні матеріали та інші товари народного споживання, що створює передумови для повного використання природних ресурсів. Наведено приклади реальних ресурсозберігаючих технологій на підприємствах харчової і переробної промисловості та в умовах агропромислових комплексів. Охарактеризовані їх роль в реалізації загальнодержавної програми забезпечення екологічної та енергетичної безпеки і сталого економічного розвитку.
  • Документ
    Маркетинг у туризмі
    (Сумський державний університет, 2020-03-20) Летуновська, Н. Є.; Люльов, О. В.
    У підручнику викладено сукупність положень, що розкривають сутність маркетингу в туристичній сфері, та основні інструменти, необхідні маркетологові для успішної реалізації різноспрямованих проектів на туристичному ринку. Зокрема, розглянуті такі питання, як функціонування інфраструктури туристичного ринку, особливості комплексу «4Р» для туристичного продукту й особливості розроблення маркетингової стратегії для туристичних компаній, важливі аспекти організації діяльності туристичної фірми. Проаналізовані практичні приклади, що ілюструють теоретичні положення туристичного маркетингу. Підручник містить комплекс розрахункових та аналітичних завдань, тести для перевірки рівня знань.