Підручники
Постійне посилання зібранняhttp://localhost:4000/handle/34606048/40
Переглянути
Перегляд Підручники за Дата публікації
Зараз показуємо 1 - 20 з 50
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Теорія і методика стрілецького спорту(1999) Пятков, ВікторПодано: історичну довідку зі стрілецького спорту, основні поняття, терміни, класифікацію засобів і теоретико- методичні основи техніки стрільби в олімпійських вправах; специфіку організації, умови проведення, засоби безпеки тренувальних занять, методику навчання і тренування стрільців-спортсменів, принципи формування навичок змагальної діяльності стрільців вищого рівня. Відображені питання матеріально-технічного забезпечення, відбору, техніко-тактичних основ стрілецького спорту. Розглянуто: види підготовки у сфері професійного спорту, організацію змагань, функції тренера зі стрільби, аспекти науково- дослідної роботи, сучасний стан і перспективи розвитку спортивної стрільби. Призначено для студентів вищих учбових закладів при вивченні основних і факультативних дисциплін, спецкурсів; післядипломної підготовки фахівців і широкого кола аматорів олімпійських видів стрілецького спорту.Документ Пропедевтика внутрішніх хвороб з доглядом за терапевтичними хворими(2001) Єпішин, А, В.; Андрейчин, С. М.; Бугай, Б. Г.; Лемке, М. О.; Лихацька, В. О.; Хабарова, Н. А.; Чернець, Т. Ю.; Бількевич, Н. А.; Шерстюк, П. Я.Документ Фізика з основами біофізики : підручник(2003) Посудін, Ю.Наведено основні положення, закони та теорії з курсу загальної фізики. Розглянуто фізичні проuеси та механізми, шо складають основу життєдіяльності живих організмів і, зо крема- сільськогосподарських тварин. Викладено проблеми впливу зовнішніх фізичних факторів на тварину та й здатності реагувати на ui фактори . Приділе но увагу приниипам дії та можливим застосуванням сучасних фізичних методів та приладів у тваринниuькій практиuі . Підручник містить приклади розв 'язку практичних біофізичних проблем, контрольні завдання для перевірки засво.є ння матеріалу студентами та контрольні запитання, відповіді на які студенти зможуть дати у разі ознайомлення із відповідними розділами підручника. Інформативний матеріал подано в додатку. Для студентів аграрних навчальних закладів II I-IV рівнів акредитаuії за спеuіальностями 7.13050 І "Ветеринарна медиuина" і 6.13020 І "Зооінженерія".Документ Система подготовки спортсменов в олимпийском спорте : общая теория и ее практические приложения(2005) Платонов, В.В учебнике рассмотрены исторические предпосылки создания теории подготовки спортсменов, основные аспекты методологии формирования знаний в сфере общей теории спортивной подготовки и современная система знаний. Всесторонне показаны основные принципы рационального построения подготовки национальных команд к Олимпийским играм и перспективы ее совершенствования. Дана характеристика олимпийским видам спорта, системе соревнований и соревновательной деятельности. Изложены основы современной подготовки спортсменов — закономерности формирования адаптации у спортсменов, энергообеспечение мышечной деятельности, нагрузка, утомление и восстановление в спорте, формирование долговременных адаптационных реакций в многолетней и годичной подготовке. Охарактеризованы стороны подготовленности, двигательные качества спортсменов, структура и методика построения процесса их подготовки. Рассмотрены вопросы спортивного отбора и ориентации подготовки спортсменов, контроля, управления, моделирования и прогнозирования в системе спортивной подготовки. Показано влияние экстремальных условий и внетренировочных и внесоревнова- тельных факторов (питание, материально-техническое и науч- У ч е б н о е но-методическое обеспечение и др.) на подготовку спортсменов. Особое внимание обращено на проблемы спортивного травматизма и применения допинга в спорте. Настоящий учебник является переработанной и дополненной версией вышедшего в издательстве «Олимпийская литература* (Украина, Киев) в 2004 г. учебника «Система подготовки спортсменов в олимпийском спорте», получившего высокую оценку специалистов из многих стран. При написании учебника использованы современные данные, накопленные в результате новейших научных исследований как непосредственно в сфере олимпийского спорта и системы подготовки спортсменов, так и в физиологии, медицине, биохимии, морфологии, биомеханике, психологии, педагогике, теории управления, технике и др. В большом объеме представлены результаты собственных исследований автора и его учеников, проведенные в период 1970— 2004 гг. Для тренеров высшей квалификации, студентов вузов физического воспитания и спорта, специалистов в области организации и управления спортом высших достижений и олимпийской подготовки спортсменов и команд.Документ Теорія і методика фізичного виховання. Ч. 1.(Черкаський нац. ун-т імені Б. Хмельницького, 2006) Іващенко, В. П.; Безкопильний, О. П.; Ivashchenko, V. P.; Bezkopylnyi, O. P.Документ Спорт інвалідів(Олімпійська література, 2006) Бріскін, Ю. А.; Briskin, Yu. A.У підручнику дано характеристику спорту інвалідів як складової міжнародного олімпійського руху, окремих його складових - паралімпійського спорту, дефлімпійського спорту та Спеціальних Олімпіад. Висвітлено історію виникнення Паралімпійських, Дефлімпійських та Всесвітніх ігор Спеціальних Олімпіад і основні періоди їх розвитку. Наведено класифікації спортсменів, програми та особливості проведення змагань інвалідів. Подано відомості про розвиток спорту інвалідів в Україні. Для викладачів і студентів вищих навчальних закладів фізичного виховання і спорту, фахівців у галузі спорту інвалідів та волонтерів.Документ Інфекційні хвороби, що набули соціального значення : додаток до підручника з основ медичних знань для студентів усіх спеціальностей вищих педагогічних навчальних закладів(2006) Страшко, С.; Кривич, І.; Левицька, Л.; Чорненька, В.; Флоренсова, К.Документ Ціноутворення : підручник(2008) Шкварчук, Л.У підручнику розглядаються принципи встановлення цін на продукцію та послуги підприємств усіх форм власності, визначено особливості класифікації цін у сучасних умовах. Через аналіз нормативно- правових актів та кон’юнктури ринку проаналізовані фактори, що впливають на рівень цін, основи державного регулювання цін, що діють в Україні. Подано порівняння українського і зарубіжного цінового регулювання та зовнішньоторговельних цін. У книзі значну увагу приділено аналізу біржового ціноутворення, методам встановлення цін у торговельній діяльності. Подано тестові та практичні завдання, що допоможуть у перевірці одержаних теоретичних знань. 'Для студентів економічних спеціальностей.Документ Мікроекономіка : підручник(2008) Базилевич, В.; Базилевич, К.; Ігнатюк, А.; Слухай, С.Документ Економіка праці та соціально-трудові відносини : підручник(2009) Колот, А.; Грішнова, О.; Герасименко, О.; Завіновська, Г.; Петрова, І.; Петюх, В.; Поплавська, О.; Цимбалюк, С.; Щетініна, Л.; Осовий, Г.; Твердушка, Т.; Василик, А.Підручник підготовлено на сучасних концептуальних засадах, що враховують новітні закономірності розвитку праці та відносин у цій царині та орієнтовані на формування фахових компетенцій з економіки праці та соціально-трудових відносин. Для студентів вищих навчальних закладів, які опановують освітньо-професійні програми підготовки бакалавра за напрямами галузі знань «Економіка і підприємництво».Документ Основи фізіології та гігієни харчування(Центр учбової л-ри, 2010) Зубар, Н. М.; Zubar, N. M.У підручнику розкрито фізіолого-гігієнічний вплив їжі та її компо нентів на функціонування основних фізіологічних систем організму, що дозволяє критично підійти до вибору харчових продуктів, технологічного процесу виробництва кулінарної продукції та складання раціонів харчування. Підручник призначений для студентів, які навчаються за напрямом 0917 «Харчо- ва інженерія» професійного спрямування 091711 «Технологія харчування» варіативної компоненти 091711.01 «Технологія харчування, ресторанна справа та сервіс». The textbook reveals the physiological and hygienic influence of food and its components on functioning of the main physiological systems of the body, which allows critical approach the choice of food products, the technological process of culinary production products and drawing up food rations. The textbook is intended for students studying in the direction 0917 "Nutrition va engineering" professional direction 091711 "Food technology" variable components 091711.01 "Food technology, restaurant business and service".Документ Кооперація в агробізнесі : підручник(2011) Горбонос, Ф.; Янковська, Л.; Павленчик, Наталія; Павленчик, Анатолій; Павленчик, Н.; Семчук, Ж.; Яців, С.; Pavlenchyk, Nataliia; Pavlenchyk, AnatoliiУ підручнику систематизовані сучасні теоретичні знання про кооперацію та узагальнений її зарубіжний та вітчизняний розвиток.Документ Організація обслуговування у закладах ресторанного господарства : підручник.: [для вищ. навч. закл.](2011) Мазаракі, А.; П'ятницька, Н.; Литвиненко, Т.; Расулова, А.; Григоренко, О.; Світлична, М.; Лукашова, Л.; Антонюк, І.; Медведєва, А.; Благополучна, Н.; Гайовий, І.У підручнику розкрито сутність організації процесу обслуговування у закладах ресторанного господарства різних типів і класів. Дана характеристика матеріально-технічної бази як необхідної передумови організації процесу обслуговування. Висвітлені основні правила подавання страв і напоїв, культури їх споживання. Охарактеризовані методи і форми обслуговування споживачів, що використовуються в закладах ресторанного господарства як повсякденно, так і при проведенні бенкетів та прийомів, при здійсненні кейтерингового обслуговування, при створенні умов для розваг і відпочинку. Розкриті особливості організації процесу обслуговування в ресторанах, барах, кафе, у закладах ресторанного господарства при готелях. Визначені основні правила і вимоги при обслуговуванні учасників культурних, громадських, спортивних заходів, іноземних туристів, пасажирів на транспорті, соціально-незахищених верств населення тощо.Документ Документ Кооперація в агробізнесі : підручник(2011) Горбонос, Ф.; Янковська, Л.; Павленчик, Наталія; Павленчик, Анатолій; Семчук, Ж.; Яців, С.; Pavlenchyk, Nataliia; Pavlenchyk, AnatoliiУ підручнику ситематизовані сучасні теоретичні знання про кооперацію та узагальнений її зарубіжний і вітчизняний досвід.Документ Кооперація в агробізнесі(2011) Горбонос, Ф.; Янковська, Л.; Павленчик, Наталія; Павленчик, Анатолій; Павленчик, Н.; Семчук, Ж.; Яців, С.У підручнику систематизовані сучасні теоретичні знання про кооперацію та узагальнений її зарубіжний та вітчизняний розвиток.Документ Готельний бізнес : теорія та практика(Центр учбової літератури, 2012) Мальська, М. П.; Пандяк, І. Г.; Malska, M. P.; Pandiak, I. H.У підручнику систематизовано виклад організаційних, управлінських та технологічних засад вивчення готельної сфери як навчальної дисципліни теоретико-методологічного та прикладного спрямування. Послідовно розкрито питання еволюції сфери гостинності, проаналізовано проблему типології та класифікації готельних підприємств, організації та управління, технології обслуговування, архітектурно-планувальні особливості споруд готельних підприємств. Підручник пропонується для студентів вищих навчальних закладів, які готуються працювати у сфері туризму, викладачів вищих навчальних закладів, працівників готельної та туристичної сфери, усіх, хто цікавиться розвитком сфери гостинності. The textbook systematizes the presentation of organizational, managerial and technological foundations of the study of the hotel industry as an educational discipline of theoretical, methodological and applied direction. Consistently disclosed the question of the evolution of the field of hospitality, analyzed the problem of typology and classification of hotel enterprises, organization and management, service technologies, architectural and planning features of the buildings of hotel enterprises. The textbook is offered for students of higher education institutions who are preparing to work in the field of tourism, teachers of higher education institutions, employees of the hotel and tourism industry, all those interested in development the field of hospitality.Документ Державне управління : підручник(2012) Ковбасюк, Ю.; Ващенко, К.; Сурмін, Ю.; Бакуменко, В.; Білинська, М.; Ігнатенко, О.; Іжа, М.; Луговий, В.; Загорський, В.; Ландсман, В.; Попок, А.; Рафальський, О.; Серьогін, С.; Валентюк, І.У підручнику розкриваються актуальні питання державного управління, його теорії, історії та методології. Осмислюється системна природа державного управління, сучасний стан, а також тенденції і перспективи розвитку. Державне управління розглядається в контексті суспільних змін, висвітлюються шляхи його модернізації в Україні та світі. Для студентів, викладачів, аспірантів, а також усіх, хто цікавиться сучасною державно- управлінською наукою.Документ Імунологія(2013) Кузнецова, Л.; Бабаджан, В.; Харченко, Н.; Прилуцький, О.; Гарник, Т.; Пілецький, А.; Зайков, С.; Кравчун, П.; Літус, В.; Романюк, Л.; Вороненко, Н.; Осипова, Л.; Назар, О.; Хоменко, І.; Назаренко, О.; Кузнецов, Г.; Соцька, Я.; Лоскутова, І.; Грем’яков, А.; Кузнецов, О.; Воронцова, Л.; Юркіна, А.; Єлізарова, Т.; Ринчак, П.; Нагорна, О.; Залюбовська, О.; Андріанова, І.; Машенська, Т.В підручнику описані найбільш поширені методи визначення імунокомпетентних клі- тин та імуноглобулінів, що є складовими частинами імунограми, проілюстровані варі- анти імунної відповіді при різних варіантах запалення, імунодефіцитних станах та можливості їх імунокорекції. Підручник призначений для студентів, лікарів – слухачів клінічних імунологів, фахівців з лабораторної імунології та зацікавлених в імунології лікарів різних спеціальностей.Документ Гігієна та гігієна спорту(ЛДУФК, 2014) Свистун, Ю. Д.; Лаптєв, О. П.; Полієвський, С. О.; Шавель, Х. Є.; Svystun, Yu. D.; Laptiev, O. P.; Poliievskyi, S. O.; Shavel, Kh. Ye.У підручнику подано навчальний матеріал для опанування теоретичних засад гігієни спорту та фізичного виховання, а також рекомендації для засвоєння основних положень, умінь творчо використовувати отриману інформацію у практичній діяльності. Підручник складається зі вступу, дванадцяти розділів, тестових завдань, предметного покажчика та термінологічного словника. Для студентів, викладачів вищих навчальних закладів фізичного виховання і спорту, тренерів, а також усіх, хто цікавиться спортом.
- «
- 1 (current)
- 2
- 3
- »