Перегляд за Автор "Teslia, Olha"
Зараз показуємо 1 - 20 з 21
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Аспекти сучасних технологій страв з м'яса в закладах ресторанного господарства(ЛДУФК імені Івана Боберського, 2024-05-30) Процайло, Назар; Тесля, Ольга; Protsailo, Nazar; Teslia, OlhaДокумент Використання локальних інградієнтів у технології низькокалорійних соусів(ЛДУФК імені Івана Боберського, 2023-10-12) Найда, Остап; Тесля, Ольга; Паска, Марія; Naida, Ostap; Teslia, Olha; Paska, MariiaДокумент Використання локальних інградієнтів у технології низькокалорійних соусів(ЛДУФК імені Івана Боберського, 2023-10-12) Найда, Остап; Тесля, Ольга; Паска, Марія; Naida, Ostap; Teslia, Olha; Paska, MariiaДокумент Використання пряно-ароматичної сировини в технології м’ясних страв для закладів ресторанного господарства(ЛДУФК імені Івана Боберського, 2024) Чирка, В’ячеслав; Тесля, Ольга; Паска, Марія; Chyrka, Viacheslav; Teslia, Olha; Paska, MariiaМета дослідження – висвітлити особливості використання пряно-ароматичної сировини в технології м’ясних страв для закладів ресторанного господарства. The aim of the study is to highlight the features of the use of spicy and aromatic raw materials in the technology of meat dishes for restaurant business.Документ Журавлина та бджолиний пилок – використання у меню закладів ресторанного господарства при створенні функціональної кулінарної продукції(ЛДУФК імені Івана Боберського, 2024-05-30) Найда, Остап; Паска, Марія; Тесля, Ольга; Naida, Ostap; Paska, Mariia; Teslia, OlhaДокумент «Мезе Wine» функціонування закладу ресторанного господарства із сучасною концепцією(ЛДУФК імені Івана Боберського, 2024-05-30) Миронова, Вікторія; Тесля, Ольга; Myronova, Viktoriia; Teslia, OlhaМезе Wine – це ресторанний заклад, що поєднує в собі елементи традиційної і сучасної кухні, спеціалізуючись на концепції “мезе” – невеликих закусок, популярних у середземноморських та близькосхідних кухнях. Meze Wine is a restaurant that combines elements of traditional and modern cuisine, specializing in the concept of "meze" - small snacks popular in Mediterranean and Middle Eastern cuisines.Документ Методи використання лікарських рослин в напоях, настоянках, коктейлях(ЛДУФК імені Івана Боберського, 2024-05-30) Сікора, Вікторія; Тесля, Ольга; Sikora, Viktoriia; Teslia, OlhaЛікарські рослини або їхні окремі фізіологічно функціональні інгредієнти активно використовуються не лише як лікувальний засіб, але й як компоненти харчових продуктів для покращення раціону харчування людини. Medicinal plants or their separate physiologically functional ingredients are actively used not only as a medicinal agent, but also as components of food products to improve the human diet.Документ Методи наукових досліджень у сфері обслуговування : робоча програма навчальної дисципліни підготовки доктора філософії третього (освітньо-наукового) рівня, галузь знань 24 «Сфера обслуговування», cпеціальність 241 «Готельно-ресторанна справа»(ЛДУФК імені Івана Боберського, 2024) Тесля, Ольга; Паска, Марія; Teslia, Olha; Paska, Mariia; Кафедра готельно-ресторанного бізнесуМетою навчальної дисципліни «Методи наукових досліджень у сфері обслуговування» є ознайомлення здобувачів з основами методології та методами науково-дослідної діяльності, зі стратегією та тактикою, етапами наукового пошуку, його значенням, сучасними напрямками наукових досліджень в галузі; систематизація та закріплення теоретичних знань й практичних вмінь щодо побудови ефективного процесу вирішення наукової задачі, оволодіння методикою оцінки ефективності її вирішення планування експерименту й аналіз його результатів. The purpose of the academic discipline "Methods of scientific research in the field of service" is to acquaint applicants with the basics of methodology and methods of scientific research activity, with strategy and tactics, stages of scientific research, its meaning, modern directions of scientific research in the field; systematization and consolidation of theoretical knowledge and practical skills regarding the construction of an effective process of solving a scientific problem, mastering the methodology for evaluating the effectiveness of its solution, planning an experiment and analyzing its results.Документ Методи наукових досліджень у сфері обслуговування : силабус, освітній ступінь: третій (освітньо-науковий), галузь знань : 24 Сфера обслуговування, спеціальність : 241 Готельно-ресторанна справа(ЛДУФК імені Івана Боберського, 2024) Тесля, Ольга; Паска, Марія; Teslia, Olha; Paska, Mariia; Кафедри готельно-ресторанного бізнесуМетою викладання навчальної дисципліни є ознайомлення здобувачів з основами методології та методами науково-дослідної діяльності, зі стратегією та тактикою, етапами наукового пошуку, його значенням, сучасними напрямками наукових досліджень в галузі; систематизація та закріплення теоретичних знань й практичних вмінь щодо побудови ефективного процесу вирішення наукової задачі, оволодіння методикою оцінки ефективності її вирішення; планування експерименту й аналіз його результатів. The purpose of teaching the academic discipline is to acquaint students with the basics of methodology and methods of scientific research, with strategy and tactics, stages of scientific research, its meaning, modern directions of scientific research in the field; systematization and consolidation of theoretical knowledge and practical skills regarding the construction of an effective process of solving a scientific problem, mastering the methodology for evaluating the effectiveness of its solution; experiment planning and analysis of its results.Документ Особливості та перспективи розвитку індустрії гостинності в Україні(2024) Гузар, Уляна; Голод, Андрій; Паска, Марія; Петришин, Наталія; Тесля, Ольга; Тихоновський, Максим; Huzar, Uliana; Holod, Andrii; Paska, Mariia; Petryshyn, Nataliia; Teslia, Olha; Tykhonovskyi, MaksymСтаття присвячена дослідженню трансформаційних процесів розвитку індустрії гостинності в Україні на сучасному етапі. Об’єктом дослідження є трансформаційні процеси, які вплинули на розвиток індустрії гостинності впродовж 2010-2023 років. Виявлено, що основними причинами бурхливого розвитку індустрії гостинності у XX ст. є чинники середовища, серед яких економічні, соціальні, демографічні чинники та безпекові. Проаналізовані чинники трансформації індустрії гостинності на базі наявних статистичних даних, які чітко вказують на зміни, що відбувалися на сучасному етапі розвитку галузі. Одними з головних чинників, які мають опосередкований вплив на розвиток індустрії гостинності, є економічні чинники, адже невеликі коливання в економіці можуть змусити людей витрачати менше чи більше в індустрії гостинності. Виявлено, що в результаті зростання кількості населення, а відповідно коефіцієнту природного приросту, збільшується потенціал гостинності, а саме кількість гостей, нарощування трудових ресурсів, підвищення ефективності діяльності, прибутковості закладів гостинності. Досліджені міжнародні чинники впливу на розвиток індустрії гостинності, які відіграють значну роль у формуванні бюджету країни та її інвестиційної привабливості. Здійснено аналіз трансформаційних процесів розвитку індустрії гостинності на основі статистичної інформації щодо підготовки кваліфікованого персоналу в закладах освіти, а також запропоновані авторське тлумачення економічної категорії «безпека індустрії гостинності» та модель формування інституційного середовища в індустрії гостинності в умовах кризи. Результати дослідження можуть стати підґрунтям при розробленні стратегії розвитку індустрії гостинності в Україні в умовах виходу із кризи та розв’язанні питань, пов’язаних із управлінням ризиками. The article is devoted to the study of the transformational processes of the development of the hospitality industry in Ukraine at the current stage. The object of the study is the transformational processes that influenced the development of the hospitality industry during 2010-2023. It was revealed that the main reasons for the rapid development of the hospitality industry in the 20th century. there are environmental factors, including economic, social, demographic, international and security factors. The factors of the transformation of the hospitality industry are analyzed on the basis of available statistical data, which clearly indicate the changes that occurred at the current stage of the industry's development. One of the main factors that have an indirect effect on the development of the hospitality industry is economic factors because small fluctuations in the economy can make people spend less or more in the hospitality industry. It was revealed that as a result of population growth and, accordingly, the rate of natural increase, the potential of hospitality increases, namely the number of guests, increasing labour resources, increasing the efficiency of operations, and the profitability of hospitality establishments. The international factors influencing the development of the hospitality industry, which play a significant role in the formation of the country's budget and its investment attractiveness, are studied. An analysis of the transformational processes of development of the hospitality industry on the basis of statistical information on the training of qualified personnel in educational institutions is carried out, as well as the author's own interpretation of the economic category of «security of the hospitality industry» and a model of formation of the institutional environment in the hospitality industry in a crisis are proposed. The results of the study can become the basis for developing a strategy for the development of the hospitality industry in Ukraine in the context of overcoming the crisis and solving issues related to risk management.Документ Особливості технології соусів оздоровчого призначення для закладів ресторанного господарства(ЛДУФК імені Івана Боберського, 2024-05-10) Найда, Остап; Тесля, Ольга; Паска, Марія; Naida, Ostap; Teslia, Olha; Paska, MariiaМета дослідження − оптимізація рецептури низькокалорійного соусу оздоровчого призначення на основі складників, що збагачують готовий продукт на біологічно активні речовини. The aim of the study is to optimize the formulation of a low-calorie health sauce based on ingredients that enrich the finished product with biologically active substances.Документ Програма навчально-організаційної практики підготовки бакалаврів, галузь знань : 24 Cфера обслуговування, cпеціальність : 241 Готельно-ресторанна справа(ЛДУФК імені Івана Боберського, 2024) Паска, Марія; Гузар, Уляна; Тесля, Ольга; Paska, Mariia; Huzar, Uliana; Teslia, Olha; Кафедра готельно-ресторанного бізнесуОсновною метою практичної підготовки студентів є систематизувати, поглибити й закріпити теоретичні знання студентів зі спеціальних дисциплін, оволодіти практичними навичками та уміннями, що пов’язані із виконанням професійних обов’язків керівного складу закладу готельно-ресторанного господарства. The main goal of practical training of students is to systematize, deepen and consolidate theoretical knowledge of students in special disciplines, master practical skills and abilities related to the performance of professional duties of the management staff of the hotel and restaurant industry.Документ Програма педагогічної практики для здобувачів освітнього ступеня «доктор філософії», спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа», освітньо-наукової програми «Готельно-ресторанна справа», денної та заочної форм навчання(ЛДУФК імені Івана Боберського, 2023) Паска, Марія; Графська, Орислава; Тесля, Ольга; Гузар, Уляна; Петришин, Наталія; Paska, Mariia; Hrafska, Oryslava; Teslia, Olha; Huzar, Uliana; Petryshyn, Nataliia; Відділ аспірантури та докторантури; Department of postgraduate and doctoral studiesМетою педагогічної практики є набуття та вдосконалення навичок і вмінь навчально-методичної роботи та формування у здобувачів компетентностей, що забезпечують готовність до педагогічної діяльності, повноцінної участі в освітньому процесі відповідно до спрямованості підготовки й проведення окремих видів навчальних занять із використанням інноваційних освітніх технологій, а також закріплення психолого-педагогічних знань. The goal of pedagogical practice is the acquisition and improvement of skills and abilities educational and methodical work and the formation of competences in acquirers, which ensure readiness for pedagogical activity, full participation in educational process in accordance with the focus of preparation and implementation of individual types of educational classes using innovative educational technologies, and as well as consolidation of psychological and pedagogical knowledge.Документ Розробка рецептур мясних страв із використанням прано-ароматичних рослин крафтового виробництва(ЛДУФК імені Івана Боберського, 2023-10-12) Чирка, В’ячеслав; Тесля, Ольга; Паска, Марія; Chyrka, Viacheslav; Teslia, Olha; Paska, MariiaДокумент Розробка рецептур мясних страв із використанням прано-ароматичних рослин крафтового виробництва(ЛДУФК імені Івана Боберського, 2023-10-12) Чирка, В’ячеслав; Тесля, Ольга; Паска, Марія; Chyrka, Viacheslav; Teslia, Olha; Paska, MariiaДокумент Споживча характеристика авторських страв та напоїв ресторану «Медівня 1979»(ЛДУФК імені Івана Боберського, 2024-05-30) Мальчин, Уляна; Запольська, Анеля; Тесля, Ольга; Malchyn, Uliana; Zapolska, Anelia; Teslia, OlhaМетою роботи є: охарактеризувати унікальні особливості та привабливість авторських страв і напоїв ресторану "Медівня 1979". Виділити основні елементи, які забезпечують високу споживчу цінність пропонованих страв і напоїв. The purpose of the work is: to describe the unique features and attractiveness of the author's dishes and drinks of the "Medivnya 1979" restaurant. Highlight the main elements that ensure high consumer value of the offered dishes and drinks.Документ Сучасні технології виготовлення пряникових виробів(ЛДУФК імені Івана Боберського, 2024-05-30) Пляшечко, Ілля; Тесля, Ольга; Pliashechko, Illia; Teslia, OlhaДокумент Топінамбур – використання у меню закладів ресторанного господарства при створенні функціональної кулінарної продукції(ЛДУФК імені Івана Боберського, 2024) Чирка, Вячеслав; Паска, Марія; Тесля, Ольга; Chyrka, Viacheslav; Paska, Mariia; Teslia, OlhaАктуальність даної наукової роботи визначається необхідністю розробки технології м’ясних страв – напівфабрикатів котлет та мітболів, шляхом введення до рецептурного складу нової рослинної сировини – топінамбура, що змінить харчову цінність десертів та задовольнить потреби споживача в якісному та здоровому харчуванні. The relevance of this scientific work is determined by the need to develop the technology of meat dishes - semi-finished cutlets and meatballs, by introducing a new vegetable raw material into the recipe - Jerusalem artichoke, which will change the nutritional value of desserts and satisfy the consumer's needs for high-quality and healthy nutrition.Документ Формування асортименту вегетаріанських страв(ЛДУФК імені Івана Боберського, 2024-05-30) Шоп’як, Христина; Тесля, Ольга; Shopiak, Khrystyna; Teslia, OlhaВегетаріанство — це давня оздоровча система харчування, що має глибоке релігійне і філософське підґрунтя, базується на продуктах рослинного походження та передбачає певний спосіб життя. Vegetarianism is an ancient healthy nutritional system that has a deep religious and philosophical basis, is based on products of plant origin and involves a certain way of life.Документ Інструментарій та технології управління організаційно-економічним розвитком готельно-ресторанного господарства(ЛДУФК імені Івана Боберського, 2023) Тесля, Ольга; Паска, Марія; Teslia, Olha; Paska, Mariia; Кафедра готельно-ресторанного бізнесуМетою навчальної дисципліни «Інструментарій та технології управління організаційно-економічним розвитком готельно-ресторанного господарства» є формування у студентів теоретичних, методологічних та організаційно-практичних знань з технологій управління організаційно-економічним розвитком готельно-ресторанного господарства, навчити студентів реалізувати спеціальний економічний інструментарій менеджменту. The goal of the educational discipline "Instruments and technologies of management of the organizational and economic development of the hotel and restaurant industry" is the formation of theoretical, methodological and organizational and practical knowledge of the management technologies of the organizational and economic development of the hotel and restaurant industry in students, to teach students to implement special economic management tools.