Життя та професійна діяльність шеф-кухаря та ресторатора Омаро Канту (1976–2015)

Анотація

У статті проаналізовано життя та професійну діяльність одного із найвідоміших американських шеф-кухарів та рестораторів, представника молекулярної гастрономії Homaro Cantu (1976–2015). Установлено, що Homaro Cantu був одержимий різноманітністю форм їжі, прагнув змінити відвідини ресторану: переосмислити обслуговування, те, як клієнти взаємодіють зі стравами, що можна і не можна споживати. The article analyses the life and professional activity of one of the most famous American chefs and restaurateurs, a representative of molecular gastronomy, Homaro Cantu (1976–2015). Obsessed with the diversity of food forms, Homaro Cantu was set to change the restaurant experience: to redefine service, the way customers interact with food, what can and cannot be consumed.

Опис

Ключові слова

шеф-кухар, Homaro Cantu, самогубство, гастрономія, туризм, : chef, suicide, gastronomy, tourism.

Бібліографічний опис

Життя та професійна діяльність шеф-кухаря та ресторатора Омаро Канту (1976–2015) / Никига Оксана, Романчук Ольга, Коваль Ростислав, Данилевич Мирослава, Калимон Юлія // The Journal of V. N. Karazin Kharkiv National University Series «International Relations. Economics. Country Studies. Tourism». – 2025. – Vol. 21. – P. 212–219. DOI: 10.26565/2310-9513-2025-21-22