Please use this identifier to cite or link to this item: https://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/34266
Title: Історія французького гастрономічного гіда Gault & Millau
Other Titles: History of the French gastronomic guide Gault & Millau
Authors: Романчук, Ольга
Никига, Оксана
Коваль, Ростислав
Голод, Андрій
Romanchuk, Olha
Nykyha, Oksana
Koval, Rostyslav
Holod, Andrii
Keywords: гід «Gault & Millau»
історія
Нова кухня
гастрономічний туризм
Gault & Millau guide
history
New cuisine
gastronomic tourism
Issue Date: 11-Jul-2023
Citation: Історія французького гастрономічного гіда Gault & Millau / Ольга Романчук, Оксана Никига, Ростислав Коваль, Андрій Голод // Наукові записки Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка. Серія : географія. – 2023. – Вип. 54, № 1. – С. 13–22. DOI: https://doi.org/10.25128/2519-4577.23.1.2
Series/Report no.: Наукові праці професорсько-викладацького складу ЛДУФК імені Івана Боберського;
Abstract: У статті досліджено розвиток відомого французького гастрономічного гіда Gault & Millau. Подано біографічні довідки про його засновників Henri Gault та Christian Millau, проаналізовано причини, які обумовили започаткування Нової кухні, її характерні особливості, значення гіда для французької гастрономії. Отримані результати дозволять розширити спеціалізовані курси у профільних закладах вищої освіти України. The article examines the development of the famous French gastronomic guide Gault & Millau. Biographical information about its founders Henri Gault and Christian Millau is presented, the reasons that led to the establishment of New Cuisine, its characteristic features, the importance of a guide for French gastronomy are analyzed. The obtained results will allow to expand specialized courses in specialized higher education institutions of Ukraine.
URI: https://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/34266
Appears in Collections:Наукові праці професорсько-викладацького складу ЛДУФК

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Holod A..pdf241.69 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.