Перегляд за Автор "Paska, Mariia Zinoviivna"
Зараз показуємо 1 - 15 з 15
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Lentil flour as protein supplement in the produktion of smoked sausages(2020-12-01) Paska, Mariia Zinoviivna; Markovych, Iryna Illivna; Simonov, Roman Petrovych; Паска, Марія Зіновіївна; Маркович, Ірина Іллівна; Сімонов, Роман ПетровичДокумент Лікарський засіб для лікування та профілактики кетозу : патент 113577 Україна : МПК A61K 31/194, A61P 3/00(2020-10-29) Личук, Микола Григорович; Слівінська, Любов Григорівна; Паска, Марія Зіновіївна; Lychuk, Mykola Hryhorovych; Slivinska, Liubov Hryhorivna; Paska, Mariia ZinoviivnaДокумент Організація роботи сомельє : силабус курсу освітній ступінь: бакалавр, галузь знань 24 „Cфера обслуговування”, cпеціальність 241 „Готельно-ресторанна справа”(2020-10-21) Паска, Марія Зіновіївна; Paska, Mariia Zinoviivna; Кафедра готельно-ресторанного бізнесуДокумент Пряно-ароматна композиція для виготовлення напівкопчених ковбас : патент 103554 Україна : МПК A23L 1/22, A22C 11/00(2020-10-29) Паска, Марія Зіновіївна; Маркович, Ірина Іллівна; Paska, Mariia Zinoviivna; Markovych, Iryna IllivnaПряно-ароматична композиція для виготовлення напівкопчених ковбас містить цукор та перець чорний та додатково містить сіль, подрібнену суміш трави чебрецю та ягід ялівцю.Документ Спосіб виготовлення м'ясних посічених напівфабрикатів : патент 118438 Україна : МПК A23L 13/60, A23L 13/40, A23L 27/10(2020-10-29) Маслійчук, Ольга Богданівна; Паска, Марія Зіновіївна; Masliichuk, Olha Bohdanivna; Paska, Mariia ZinoviivnaСпосіб виготовлення м'ясних посічених півфабрикатів включає приготування фаршу з яловичини, введення в нього білкового рослинного компонента і компонентів відповідно до рецептури, перемішування і формування. Як білковий рослинний компонент використовують люпинове борошно, яким замінюють 10 % маси м'яса та на 50 % зменшують частку чорного перцю, за рахунок внесення у фарш порошку кореня дивосилу.Документ Спосіб визначення типів вищої нервової діяльності у бугайців м'ясних порід великої рогатої худоби : патент 95798 України : МПК A01K 67/02 (2006.01)(2020-10-29) Паска, Марія Зіновіївна; Гуфрій, Дмитро Федорович; Личук, Микола Григорович; Paska, Mariia Zinoviivna; Hufrii, Dmytro Fedorovych; Lychuk, Mykola HryhorovychДокумент Спосіб визначення типів вищої нервової діяльності у молодняка м'ясних порід великої рогатої худоби раннього онтогенезу : патент 104572 Україна : МПК A01K 67/02, G01N 33/00(2020-10-29) Паска, Марія Зіновіївна; Гуфрій, Дмитро Федорович; Личук, Микола Григорович; Paska, Mariia Zinoviivna; Hufrii, Dmytro Fedorovych; Lychuk, Mykola HryhorovychСпосіб визначення типів вищої нервової діяльності (ВНД) у молодняка м'ясних порід великої рогатої худоби раннього онтогенезу включає застосування позакамерної методики оцінювання вироблення рухово-харчових умовних рефлексів, на основі встановлення сили нервових процесів, врівноваженості процесів збудження і гальмування, рухливості нервових процесів. Додатково у крові визначають активність ферментів антиоксидантного захисту організму глутатіонпероксидази, супероксиддисмутази та показники кислотної резистентності еритроцитів, і за комплексом параметрів судять про приналежність тварин до 4-х основних типів ВНД.Документ Спосіб виробництва комбінованих напівкопчених ковбасних виробів : патент 94207 Україна : МПК (2014.01) A22C 11/00(2020-10-29) Паска, Марія Зіновіївна; Маркович, Ірина Іллівна; Paska, Mariia Zinoviivna; Markovych, Iryna IllivnaСпосіб виробництва комбінованих напівкопчених ковбасних виробів включає підготовку м'ясної сировини з різних видів м'яса, посол, приготування фаршу, до якого додають грудинку свинячу шматочками не більше 6 мм, суміш прянощів та спецій згідно з рецептурою. У фарш вводять рослинну добавку - борошно сочевиці пророщеної у кількості до 10 % від загальної маси м'ясної сировини. Свинину жиловану нежирну замінюють м'ясом курятини. Замість перцю духмяного використовують подрібнену суміш трави чебрецю та ягід ялівцю.Документ Спосіб виявлення та відбору функціонально однорідних груп бугайців м'ясних порід великої рогатої худоби : патент 92226 Україна : МПК A01K 67/02(2020-10-28) Паска, Марія Зіновіївна; Гуфрій, Дмитро Федорович; Личук, Микола Григорович; Paska, Mariia Zinoviivna; Hufrii, Dmytro Fedorovych; Lychuk, Mykola HryhorovychДокумент Спосіб відбору функціонально однорідних груп бугайців м'ясних порід великої рогатої худоби за гематологічними параметрами(2020-10-29) Паска, Марія Зіновіївна; Гуфрій, Дмитро Федорович; Личук, Микола Григорович; Paska, Mariia Zinoviivna; Hufrii, Dmytro Fedorovych; Lychuk, Mykola HryhorovychСпосіб відбору функціонально однорідних груп бугайців м'ясних порід великої рогатої худоби за гематологічними параметрами включає формування чотирьох груп тварин за типами вищої нервової діяльності: слабкий сильний, неврівноважений, сильний врівноважений, рухливий, сильний врівноважений інертний. У тварин відбирають кров та на основі даних кислотної резистентності еритроцитів крові визначають приналежність до однієї з фізіологічних груп.Документ Спосіб підвищення продуктивності бугайців м'ясних порід в умовах дефіциту мікроелементів : патент 84445 Україна: МПК A01K 67/02, A23K 1/18(2020-10-28) Паска, Марія Зіновіївна; Гуфрій, Дмитро Федорович; Личук, Микола Григорович; Paska, Mariia Zinoviivna; Hufrii, Dmytro Fedorovych; Lychuk, Mykola HryhorovychДокумент Спосіб підвищення продуктивності бугайців і покращення фізико-хімічних та біохімічних властивостей м'яса в умовах дефіциту мікроелементів : патент 14349 Україна : МПК 14349, A23K 1/18(2020-10-28) Кравців, Роман Йосипович; Паска, Марія Зіновіївна; Ковальчук, Руслан Леонідович; Личук, Микола Григорович; Kravtsiv, Roman Yosypovych; Paska, Mariia Zinoviivna; Kovalchuk, Ruslan Leonidovych; Lychuk, Mykola HryhorovychДокумент Стандарт вищої освіти України другий (магістерський) рівень, галузь знань 18 "Виробництво та технології", спеціальність 181 "Харчові технології"(2020-10-26) Паска, Марія Зіновіївна; Paska, Mariia Zinoviivna; Кафедра готельно-ресторанного бізнесуДокумент Стандарт вищої освіти України другий (магістерський) рівень, галузь знань 18 "Виробництво та технології", спеціальність 181 "Харчові технології"(2020-10-26) Паска, Марія Зіновіївна; Paska, Mariia Zinoviivna; Кафедра готельно-ресторанного бізнесуДокумент Функціональний стан і продуктивність молодняку волинської та поліської м'ясних порід залежно від типу вищої нервової діяльності(Львів. нац. ун-т вет. мед. та біотехнологій ім. С. З. Ґжицького, 2020-09-07) Паска, Марія Зіновіївна; Paska, Mariia ZinoviivnaДисертація присвячена вивченню функціонального стану організму бугайців волинської та поліської м’ясних порід на відгодівлі залежно від типу вищої нервової діяльності, шляхом з’ясування динаміки фізіологічних параметрів організму, прояву поведінкових реакцій і рівня ендокринно-метаболічних процесів. У дисертації розкритий вірогідний взаємозв’язок сили, врівноваженості і рухливості нервових процесів із окремими показниками, які характеризують фізіологічний стан організму, інтенсивність обміну білків, вуглеводів і ліпідів у бугайців різних порід. Розроблено критерії оцінки окремих стадій адаптації організму молодняку тварин волинської та поліської м’ясних порід залежно від статі і віку та обгрунтовано характер змін обміну речовин у критичні періоди онтогенезу, що дає можливість визначити нові підходи до оцінки життєздатності та захисного потенціалу організму тварин з метою прогнозування високої м’ясної продуктивності. Вперше при відгодівлі худоби запропонована нова кормова добавка “Мікроліповіт” у кількості 5,0 мг/кг концкормів у складі раціону з метою корекції функціональних та продуктивних якостей організму бугайців волинської та поліської м’ясних порід.