Please use this identifier to cite or link to this item: https://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/6769
Title: Вплив засобів фізичної реабілітації на функціональний стан м'язової системи та рухові функції дітей віком 6-8 років при переломах кісток ліктьового суглоба
Authors: Бергтраум, Дзвенислава
Вус, Богдан
Keywords: фізична реабілітація
опорно-руховий апарат
нервова система
ліктьовий суглоб
лікувальна гімнастика
діодинамотерапія
постізометрична релаксація
мануально-м'язовий тест
Issue Date: 2011
Citation: Бергтраум Д. Вплив засобів фізичної реабілітації на функціональний стан м'язової системи та рухові функції дітей віком 6-8 років при переломах кісток ліктьового суглоба / Дзвенислава Бергтраум, Богдан Вус // Фізична активність, здоров'я і спорт. - 2011. - № 2(4). - С. 65-72.
Abstract: Публікація присвячена актуальному питанню дитячої травматології – лікуванню переломів кісток, що формують ліктьовий суглоб у дітей, та ролі фізичної реабілітації у відновному лікуванні. Актуальність теми полягає не тільки у великій кількості випадків цих пошкоджень, але й у важкості їх лікування та реабілітації. Це пояснюється внутрішньосуглобовим характером більшості пошкоджень, багатьма різноманітними варіантами зміщень уламків, важкістю їх репозиції й утримання, а також значним відсотком незадовільних результатів, пов’язаних із неправильним і невчасним лікуванням цієї категорії хворих. На основі одержаних результатів модифікована методика фізичної реабілітації дітей із переломами кісток ліктьового суглоба може бути рекомендована для застосування в клінічній практиці та в домашніх умовах батьками дітей згаданої категорїї в постіммобілізаційний період.
URI: http://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/6769
Appears in Collections:Науковий журнал "Фізична активність, здоров'я і спорт"

Files in This Item:
File SizeFormat 
Д. Бергтраум, Б. Вус.pdf170.27 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.