Please use this identifier to cite or link to this item: https://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/6734
Title: Зміни показників гемодинаміки на дозоване велоергометричне навантаження осіб з ампутацією нижніх кінцівок у післяопераційному періоді
Authors: Магльований, Анатолій
Keywords: ампутація нижніх кінцівок
велоергометрія
гемодинаміка
Issue Date: 2012
Citation: Магльований А. Зміни показників гемодинаміки на дозоване велоергометричне навантаження осіб з ампутацією нижніх кінцівок у післяопераційному періоді / Анатолій Магльований // Фізична активність, здоров'я і спорт. - 2012. - №2(8). - С. 58-65.
Abstract: Обмеження рухової активності спричиняє зміни діяльності серцево-судинної, дихальної та інших систем та організму в цілому, підсилює прояви супутніх захворювань. Місцево недостатня рухова активність та інші ампутаційні чинники викликають застійні явища в тканинах, гальмують обмінні й регенеративні процеси, утворення доброякісного рухомого післяопераційного рубця, формування кукси, сприяють виникненню згинальних контрактур і атрофії м'язів усіченої кінцівки, перекосу таза і вад постави. Усе це суттєво впливає на перебіг післяопераційного періоду, підготовку до протезування і значно знижує фізичну дієздатність.
URI: http://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/6734
Appears in Collections:Науковий журнал "Фізична активність, здоров'я і спорт"

Files in This Item:
File SizeFormat 
А. Магльований.pdf354.32 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.