Please use this identifier to cite or link to this item: https://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/5976
Title: Швидкість сенсомоторних реакцій та когнітивних процесів у студентів вищих навчальних закладів гуманітарних спеціальностей
Authors: Боднар, Іванна
Дух, Тетяна
Вовканич, Любомир
Кіндзер, Богдан
Keywords: студенти
увага
реакція
Issue Date: 2012
Citation: Швидкість сенсомоторних реакцій та когнітивних процесів у студентів вищих навчальних закладів гуманітарних спеціальностей / Іванна Боднар, Тетяна Дух, Любомир Вовканич, Богдан Кіндзер // Фізична активність, здоров'я і спорт. - 2012. - № 4(10). - С. 3 - 9.
Abstract: Одним із ключових чинників результативної самореалізації у професійній діяльності є високий рівень психофізичної підготовленості людини. В умовах погіршення соматичного здоров’я питання формування оптимального рівня розумової працездатності та швидкості сенсомоторних реакцій студентів під час навчання у вищих навчальних закладах набувають особливої актуальності. Мета – дослідити і проаналізувати основні показники сенсомоторних реакцій та когнітивних процесів студентів та розробити рекомендації стосовно корекції навчального процесу з фізичного виховання. Досліджувалися латентний період простої та складної зорово-моторної реакції, точність реакції на об'єкт, що рухається, ефективність розподілу та обсягу уваги (за п’ятьма таблицями Шульте–Платонова). У дослідженні брали участь 107 студентів гуманітарних спеціальностей. З’ясовано, що для студентів характерні низький рівень простої та середній рівень складної сенсомоторних реакцій, низькі рівні «впрацьовування» та психічної стійкості, проте високий рівень розподілу та обсязі уваги. Для удосконалення психофізіологічних показників студентів рекомендується під час занять з фізичного виховання пріоритетно застосувати засоби йоги, скелелазіння, східних одноборств.
URI: http://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/5976
Appears in Collections:Науковий журнал "Фізична активність, здоров'я і спорт"

Files in This Item:
File SizeFormat 
І. Боднар, Т. Дух, Л. Вовканич, Б. Кіндзер.pdf308.26 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.