Please use this identifier to cite or link to this item: https://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/5973
Title: Обсяги теоретичної підготовки спортсменів у системі багаторічного удосконалення у спортивних іграх (на прикладі настільного тенісу, волейболу та хокею)
Authors: Пітин, Мар'ян
Keywords: теоретична підготовка
спортивні ігри
настільний теніс
волейбол
хокей
Issue Date: 2013
Citation: Пітин М. Обсяги теоретичної підготовки спортсменів у системі багаторічного удосконалення у спортивних іграх (на прикладі настільного тенісу, волейболу та хокею) / Мар'ян Пітин // Фізична активність, здоров'я і спорт. - 2013. - № 1(11). - С. 67 - 75.
Abstract: Теоретична підготовка здійснюється як окремо, так і у межах реалізації кожної з інших сторін підготовки спортсменів. Вона повинна відбуватися на усіх етапах багаторічної підготовки спортсменів, що зумовлює актуальність досліджень у цьому напрямі. Мета дослідження: визначити показники обсягів теоретичної підготовки спортсменів у видах спорту, що належать до групи спортивних ігор (на прикладі настільного тенісу, волейболу та хокею). Методи − теоретичний аналіз та узагальнення, аналіз документальних матеріалів, порівняння, методи математичної статистики. Організація − вивчено та порівняно навчальні програми для дитячо-юнацьких спортивних шкіл із настільного тенісу, волейболу, хокею. Установлено, що у спортивних іграх на теоретичну підготовку спортсменів на етапі початкової підготовки виділено від 1,9 до 5,6% загального обсягу тренувальних навантажень, на етапі попередньої базової підготовки − 5,4−5,8% у хокеї та 1,9−3,6% у волейболі та настільному тенісі. Для етапу спеціалізованої базової підготовки встановлено широкий діапазон від 1,9% (настільний теніс) до 7,3% (хокей), та на етапі підготовки до вищих досягнень передбачено 20−60 год, 1,6−7,6%. Виявлена ситуація актуалізує дослідження з вирішень завдань теоретичної підготовки спортсменів у цій групі видів спорту.
URI: http://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/5973
Appears in Collections:Науковий журнал "Фізична активність, здоров'я і спорт"

Files in This Item:
File SizeFormat 
М. Пітин.pdf372.63 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.