Please use this identifier to cite or link to this item: https://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/5852
Title: Особливості порушень роботи верхньої кінцівки в жінок із постмастектомічним синдромом з різними типами ставлення до хвороби
Authors: Одинець, Тетяна
Keywords: постмастектомічний синдром
гоніометрія
жінки
лімфостаз
Issue Date: 2015
Citation: Одинець Т. Особливості порушень роботи верхньої кінцівки в жінок із постмастектомічним синдромом з різними типами ставлення до хвороби / Тетяна Одинець // Фізична активність, здоров'я і спорт. - 2015. - № 2. - С. 52 - 57.
Abstract: Рак молочної залози та проведене лікування є потужними психотравмувальними факторами, що істотно впливають не тільки на соматичний, а й на психоемоційний стан хворої та мають індивідуальний характер. Мета – визначити особливості порушень роботи верхньої кінцівки в жінок із постмастектомічним синдромом з різними типами ставлення до хвороби. Матеріал і методи дослідження: аналіз літературних джерел та емпіричних даних; гоніометрія, антропометрія, визначення типу ставлення до хвороби за особистісним опитувальником інституту ім. Бехтерєва; дослідження болю за візуально-аналоговою шкалою та опитувальником Мак- Гілла; методи математичної статистики. До дослідження залучено 115 жінок з постмастектомічним синдромом на диспансерному етапі реабілітації. Результати: у жінок з інтра- та інтерпсихічним типами ставлення до хвороби відзначено вірогідно менші значення активної амплітуди руху в плечовому суглобі, більші прояви лімфостазу та больових відчуттів у верхній кінцівці та ділянці оперативного втручання порівняно з раціональним.
URI: http://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/5852
Appears in Collections:Науковий журнал "Фізична активність, здоров'я і спорт"

Files in This Item:
File SizeFormat 
Т. Одинець.pdf304.01 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.