Перегляд за Автор "Petryshyn, Nataliia"
Зараз показуємо 1 - 20 з 41
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Актуальні тенденції використання альтернативної сировини какао-порошку(ЛДУФК імені Івана Боберського, 2024-05-30) Назар, Святослав; Петришин, Наталія; Nazar, Sviatoslav; Petryshyn, NataliiaМетою наукових досліджень є розробка борошняних кондитерських виробів підвищеної харчової цінності і зниженої калорійності з використанням порошку кероба. The goal of scientific research is the development of flour confectionery products of increased nutritional value and reduced calorie content using carob powder.Документ Аутсорсинг як ефективний сучасний тренд при організації ресторанного бізнесу(ЛДУФК імені Івана Боберського, 2024-05-30) Петришин, Наталія; Гузар, Уляна; Petryshyn, Nataliia; Huzar, UlianaАутсорсинг є одним з варіантів організації бізнесу, коли компанія довіряє певні функції або процеси третім особам замість того, щоб виконувати їх самостійно. Outsourcing is one of the business organization options when a company entrusts certain functions or processes to third parties instead of performing them themselves.Документ «Вуглянча» – автентична страва у закладі ресторанного господарства «Бойківська гостина»: впровадження та популяризація(ЛДУФК імені Івана Боберського, 2024-05-30) Німець, Андрій; Паска, Марія; Петришин, Наталія; Nimets, Andrii; Paska, Mariia; Petryshyn, NataliiaМета роботи: впровадити та популяризувати нові автентичні страви у ресторані «Бойківська гостина» на прикладі – «вуглянчі». The purpose of the work: to introduce and popularize new authentic dishes in the restaurant "Boykivska gostina" using the example of "charcoal".Документ Крафтові технології : конспект лекцій для здобувачів галузі знань 24 "Сфера обслуговування", спеціальності 241 "Готельно-ресторанна справа", освітньо-професійної програми "Готельно-ресторанна справа", другого (магістерського) рівня вищої освіти(ЛДУФК імені Івана Боберського, 2022) Петришин, Наталія; Паска, Марія; Petryshyn, Nataliia; Paska, Mariia; Кафедра готельно-ресторанного бізнесуМетою навчальної дисципліни «Крафтові технології» є формування системи знань з крафтових технологій виробництва харчової продукції з сировини тваринного та рослинного походження, оволодіння професійними знаннями, навичками та вміннями щодо кулінарної обробки основної та додаткової сировини, обґрунтування параметрів та апаратурного оформлення технологічних процесів виробництва крафтової продукції в умовах ресторанного бізнесу.Документ Крафтові технології : робоча програма навчальної дисципліни підготовки магістрів, галузь знань 24 «Сфера обслуговування», cпеціальність 241 «Готельно-ресторанна справа»(ЛДУФК імені Івана Боберського, 2022) Петришин, Наталія; Паска, Марія; Petryshyn, Nataliia; Paska, Mariia; Кафедра готельно-ресторанного бізнесуМетою навчальної дисципліни «Крафтові технології» є формування системи знань з крафтових технологій виробництва харчової продукції з сировини тваринного та рослинного походження, оволодіння професійними знаннями, навичками та вміннями щодо кулінарної обробки основної та додаткової сировини, обґрунтування параметрів та апаратурного оформлення технологічних процесів виробництва крафтової продукції в умовах ресторанного бізнесуДокумент Крафтові технології : силабус курсу, освітній ступінь: магістр, галузь знань: 24 Сфера обслуговування, спеціальність: 241 Готельно-ресторанна справа(ЛДУФК імені Івана Боберського, 2022) Петришин, Наталія; Паска, Марія; Petryshyn, Nataliia; Paska, Mariia; Кафедра готельно-ресторанного бізнесуМетою викладання навчальної дисципліни «Крафтові технології» є формування системи знань з крафтових технологій виробництва харчової продукції з сировини тваринного та рослинного походження, оволодіння професійними знаннями, навичками та вміннями щодо кулінарної обробки основної та додаткової сировини, обґрунтування параметрів та апаратурного оформлення технологічних процесів виробництва крафтової продукції в умовах ресторанного бізнесу.Документ «Крафтові технології»(ЛДУФК імені Івана Боберського, 2023) Петришин, Наталія; Паска, Марія; Petryshyn, Nataliia; Paska, Mariia; Кафедра готельно-ресторанного бізнесуМетою навчальної дисципліни «Крафтові технології» є формування системи знань з крафтових технологій виробництва харчової продукції з сировини тваринного та рослинного походження, оволодіння професійними знаннями, навичками та вміннями щодо кулінарної обробки основної та додаткової сировини, обґрунтування параметрів та апаратурного оформлення технологічних процесів виробництва крафтової продукції в умовах ресторанного бізнесу. The purpose of the educational discipline "Craft technologies" is the formation of a system of knowledge on craft technologies for the production of food products from raw materials of animal and plant origin, mastery of professional knowledge, skills and abilities regarding basic and additional culinary processing raw materials, justification of parameters and hardware design of technological processes of production of craft products in the conditions of the restaurant business.Документ Новаторські напрями використання виробничих приміщень ресторану(ЛДУФК імені Івана Боберського, 2024-05-30) Петришин, Наталія; Удворгелі, Лариса; Petryshyn, Nataliia; Udvorheli, LarysaДокумент Оздоровче харчування : конспект лекцій для здобувачів галузі знань 24 "Сфера обслуговування", спеціальності 241 "Готельно-ресторанна справа", освітньо-професійної програми "Готельноресторанна справа" другого (магістерського) рівня вищої освіти(ЛДУФК імені Івана Боберського, 2022) Петришин, Наталія; Petryshyn, Nataliia; Кафедра готельно-ресторанного бізнесуМетою викладання навчальної дисципліни «Оздоровче харчування» є вивчення проблеми функції їжі, інгредієнтний склад функціональних продуктів, питання створення і виробництва цих продуктів, зв'язок між використаними харчовими і біологічно-активними добавками.Документ Оздоровче харчування : робоча програма навчальної дисципліни підготовки магістрів, галузь знань 24 «Сфера обслуговування», cпеціальність 241 «Готельно-ресторанна справа»(ЛДУФК імені Івана Боберського, 2022) Петришин, Наталія; Petryshyn, Nataliia; Кафедра готельно-ресторанного бізнесуПрограма вивчення навчальної дисципліни «Оздоровче харчування» складена відповідно до освітньо-професійної програми підготовки магістра галузі знань 24 «Сфера обслуговування», спеціальності 241 «Готельноресторанна справа», спеціалізації «Готельно-ресторанний бізнес». Предметом вивчення навчальної дисципліни є класичні та новітні теорії та концепції харчування, сучасні теоретичні уявлення про функціональні інгредієнти та продукти оздоровчого призначення, принципи оздоровчого харчування різних груп населення, застосування оздоровчих продуктів харчування в профілактичних і лікувальних цілях.Документ Оздоровче харчування : силабус курсу, освітній ступінь: магістр, галузь знань: 24 Сфера обслуговування, спеціальність: 241 Готельно-ресторанна справа(ЛДУФК імені Івана Боберського, 2022) Петришин, Наталія; Petryshyn, Nataliia; Кафедра готельно-ресторанного бізнесуМетою викладання навчальної дисципліни «Оздоровче харчування» є формування у студентів знань, вмінь та навичок стосовно наукових та практичних підходів до оздоровчих технологій продукції харчування.Документ Основи нутриціології : робоча програма навчальної дисципліни, рівень вищої освіти - перший (бакалаврський) / другий (магістерський), галузь знань 07 "Управління та адміністрування", спеціалізація 073 "Менеджмент"(ЛДУФК імені Івана Боберського, 2022) Петришин, Наталія; Паска, Марія; Petryshyn, Nataliia; Paska, Mariia; Кафедра готельно-ресторанного бізнесуМетою вивчення навчальної дисципліни “Основи нутриціології” є надання студенту таких можливостей та переваг: досконало усвідомити значення харчування в життєдіяльності людини, біохімічних процесів перетворень окремих компонентів їжі та їх вплив на діяльність фізіологічних систем організму; досліджувати склад і функціональні властивості продуктів харчування та їх вплив на механізми метаболізму і фізіологічні процеси в організмі здорової та хворої людини; виявляти порушення основних принципів раціонального харчування та факторів впливу на здоров’я і працездатність людини; 4 пропагувати принципи здорового харчування та підвищення культури споживання їжі; розробляти харчові раціони для різних категорій населення залежно від їх призначення; впроваджувати прогресивні технології у виробництво продуктів харчування.Документ Основи нутриціології : робоча програма навчальної дисципліни, рівень вищої освіти - перший (бакалаврський) / другий (магістерський), галузь знань 24 "Сфера обслуговування", спеціалізація 241 "Готельно-ресторанна справа"(ЛДУФК імені Івана Боберського, 2022) Петришин, Наталія; Паска, Марія; Petryshyn, Nataliia; Paska, Mariia; Кафедра готельно-ресторанного бізнесуМетою вивчення навчальної дисципліни “Основи нутриціології” є надання студенту таких можливостей та переваг: досконало усвідомити значення харчування в життєдіяльності людини, біохімічних процесів перетворень окремих компонентів їжі та їх вплив на діяльність фізіологічних систем організму; досліджувати склад і функціональні властивості продуктів харчування та їх вплив на механізми метаболізму і фізіологічні процеси в організмі здорової та хворої людини; виявляти порушення основних принципів раціонального харчування та факторів впливу на здоров’я і працездатність людини;Документ Основні тенденції впровадження крафтових технологій у закладах ресторанного господарства(ЛДУФК імені Івана Боберського, 2022-10-06) Петришин, Наталія; Petryshyn, NataliiaДокумент Основні тенденції впровадження крафтових технологій у закладах ресторанного господарства(ЛДУФК імені Івана Боберського, 2022-10-06) Петришин, Наталія; Petryshyn, NataliiaДокумент Особливості крафтових виробництв хліба(ЛДУФК імені Івана Боберського, 2023-05-18) Петришин, Наталія; Рак, Валентина; Petryshyn, Nataliia; Rak, ValentynaДокумент Особливості приготування безглютенових макаронних виробів(ЛДУФК імені Івана Боберського, 2023-05-18) Гаєвська, Анастасія; Петришин, Наталія; Haievska, Anastasiia; Petryshyn, NataliiaМета роботи - розглянути асортимент та технології виробництва безглютенових макаронних виробів функціонального призначення. Мета роботи - розглянути асортимент та технології виробництва безглютенових макаронних виробів функціонального призначення.Документ Особливості підготовки фахівців сфери обслуговування: освітня програма «Крафтові технології та інновації сфери гостинності»(ЛДУФК імені Івана Боберського, 2024-05-10) Паска, Марія; Петришин, Наталія; Paska, Mariia; Petryshyn, NataliiaМета дослідження – дослідити особливості підготовки фахівців сфери обслуговування за освітньою програмою «Крафтові технології та інновації сфери гостинності». The purpose of the study is to investigate the peculiarities of training service sector specialists in the educational program “Craft Technologies and Innovations in the Hospitality Sector”.Документ Особливості та перспективи розвитку індустрії гостинності в Україні(2024) Гузар, Уляна; Голод, Андрій; Паска, Марія; Петришин, Наталія; Тесля, Ольга; Тихоновський, Максим; Huzar, Uliana; Holod, Andrii; Paska, Mariia; Petryshyn, Nataliia; Teslia, Olha; Tykhonovskyi, MaksymСтаття присвячена дослідженню трансформаційних процесів розвитку індустрії гостинності в Україні на сучасному етапі. Об’єктом дослідження є трансформаційні процеси, які вплинули на розвиток індустрії гостинності впродовж 2010-2023 років. Виявлено, що основними причинами бурхливого розвитку індустрії гостинності у XX ст. є чинники середовища, серед яких економічні, соціальні, демографічні чинники та безпекові. Проаналізовані чинники трансформації індустрії гостинності на базі наявних статистичних даних, які чітко вказують на зміни, що відбувалися на сучасному етапі розвитку галузі. Одними з головних чинників, які мають опосередкований вплив на розвиток індустрії гостинності, є економічні чинники, адже невеликі коливання в економіці можуть змусити людей витрачати менше чи більше в індустрії гостинності. Виявлено, що в результаті зростання кількості населення, а відповідно коефіцієнту природного приросту, збільшується потенціал гостинності, а саме кількість гостей, нарощування трудових ресурсів, підвищення ефективності діяльності, прибутковості закладів гостинності. Досліджені міжнародні чинники впливу на розвиток індустрії гостинності, які відіграють значну роль у формуванні бюджету країни та її інвестиційної привабливості. Здійснено аналіз трансформаційних процесів розвитку індустрії гостинності на основі статистичної інформації щодо підготовки кваліфікованого персоналу в закладах освіти, а також запропоновані авторське тлумачення економічної категорії «безпека індустрії гостинності» та модель формування інституційного середовища в індустрії гостинності в умовах кризи. Результати дослідження можуть стати підґрунтям при розробленні стратегії розвитку індустрії гостинності в Україні в умовах виходу із кризи та розв’язанні питань, пов’язаних із управлінням ризиками. The article is devoted to the study of the transformational processes of the development of the hospitality industry in Ukraine at the current stage. The object of the study is the transformational processes that influenced the development of the hospitality industry during 2010-2023. It was revealed that the main reasons for the rapid development of the hospitality industry in the 20th century. there are environmental factors, including economic, social, demographic, international and security factors. The factors of the transformation of the hospitality industry are analyzed on the basis of available statistical data, which clearly indicate the changes that occurred at the current stage of the industry's development. One of the main factors that have an indirect effect on the development of the hospitality industry is economic factors because small fluctuations in the economy can make people spend less or more in the hospitality industry. It was revealed that as a result of population growth and, accordingly, the rate of natural increase, the potential of hospitality increases, namely the number of guests, increasing labour resources, increasing the efficiency of operations, and the profitability of hospitality establishments. The international factors influencing the development of the hospitality industry, which play a significant role in the formation of the country's budget and its investment attractiveness, are studied. An analysis of the transformational processes of development of the hospitality industry on the basis of statistical information on the training of qualified personnel in educational institutions is carried out, as well as the author's own interpretation of the economic category of «security of the hospitality industry» and a model of formation of the institutional environment in the hospitality industry in a crisis are proposed. The results of the study can become the basis for developing a strategy for the development of the hospitality industry in Ukraine in the context of overcoming the crisis and solving issues related to risk management.Документ Переддипломна практика магістрів : програма та методичні рекомендації підготовки магістрів галузі знань 24 «Cфера обслуговування», cпеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа»(ЛДУФК імені Івана Боберського, 2022) Паска, Марія; Гузар, Уляна; Графська, Орислава; Іжевська, Орися; Петришин, Наталія; Радзімовська, Ольга; Paska, Mariia; Huzar, Uliana; Hrafska, Oryslava; Izhevska, Orysia; Petryshyn, Nataliia; Radzimovska, Olha; Кафедра готельно-ресторанного бізнесуПрограма і методичні рекомендації «Переддипломна практика» можуть бути корисними науково-педагогічним і педагогічним працівникам, магістрам, студентам економічних спеціальностей, усім, хто цікавиться проблемами організації та проведення переддипломної практики. The program and methodical recommendations "Pre-diploma practice" can be useful to scientific and pedagogical workers, masters, students of economic specialties, everyone who is interested in the problems organizing and conducting pre-diploma practice.
- «
- 1 (current)
- 2
- 3
- »