Перегляд за Автор "Naida Ostap"
Зараз показуємо 1 - 3 з 3
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Розробка рецептур соусів з високою біологічною цінністю та новими споживчими властивостями(ЛДУФК імені Івана Боберського, 2025) Найда Остап; Паска Марія; Тесля Ольга; Naida Ostap; Paska Mariia; Teslia OlhaМета досліджень – підбір та розробка рецептури, для розширення існуючих асортиментів соусів. The aim of the research is to select and develop a recipe to expand the existing range of sauces.Документ Функціональна характеристика соусів спеціального призначення(ЛДУФК імені Івана Боберського, 2024-10-24) Найда Остап; Паска Марія; Тесля Ольга; Naida Ostap; Paska Mariia; Teslia OlhaДокумент Інноваційні напрями використання лікарських рослин у дієтичному харчуванні(2024) Тесля Ольга; Паска Марія; Найда Остап; Teslia Olha; Paska Mariia; Naida OstapВикористання лікарських рослин у дієтичному харчуванні стає все більш актуальним завдяки зростаючій популярності натуральних продуктів і необхідності забезпечення здорового способу життя. Сучасні дослі- дження та інноваційні підходи в цій галузі відкривають нові можливості для інтеграції рослинних компонентів у раціон. Нами проаналізовано види лікарських рослин для застосування в дієтичному харчуванні, а саме: квіти настурції, лобода (садова, червона), медунка. Установлено, що лікарські рослини або їхні окремі фізіологічно функціональні інгредієнти активно використовуються як компоненти харчових продуктів для покращення ра- ціону, у технології вітамінних салатів, супів, пюре, соусів. Зважаючи на зростаючу популярність натуральних засобів, подальші дослідження в галузі використання лікарських рослин у дієтичному харчуванні можуть при- звести до створення нових функціональних продуктів, зокрема у закладах ресторанного господарства. The use of medicinal plants in dietary nutrition is becoming increasingly relevant due to the growing popularity of natural products and the need to ensure a healthy lifestyle. Modern research and innovative approaches research and innovative approaches in this area open up new opportunities for the integration of plant components into the into the diet. We have analyzed the types of medicinal plants for use in dietary nutrition, namely: flowers nasturtium flowers, quinoa (garden, red), and lungwort. It was found that medicinal plants or their individual physiologically functional ingredients are actively used as components of food products to improve the in the technology of vitamin salads, soups, purees, and sauces. Given the growing popularity of natural products, further research into the use of medicinal plants in dietary nutrition can lead to the creation of new functional may lead to the creation of new functional products, in particular in the restaurant industry.