Логотип репозиторію
Фонди та зібрання
Пошук за критеріями
  • English
  • Yкраї́нська
Увійти
Новий користувач? Зареєструйтесь. Забули пароль?
  1. Головна
  2. Переглянути за автором

Перегляд за Автор "Boratynskyi, Oleh"

Або введіть перші символи:
Зараз показуємо 1 - 20 з 46
  • Результатів на сторінці
  • Налаштування сортування
  • Документ
    Банош – автентична страва, як регіональний сегмент етно-гастрономічного туризму
    (2023) Боратинський, Олег; Паска, Марія; Свищ, Лілія; Boratynskyi, Oleh; Paska, Mariia; Svyshch, Liliia
    У статті розглянуто історичні аспекти формування автентичної страви – баношу, як регіонального сегменту етногастрономічного туризму, зокрема з врахуванням локальних продуктів. Здійснено аналіз сучасних закладів ресторанного господарства, де за певними технологіями готують банош, встановлено компонентний склад баношу відповідно до меню певних закладів ресторанного господарства: «Голодний Микола», Ресторація «Бачевських», Мережа Kumpel’ Group, Ресторан-музей «Сім Поросят». Проаналізовано меню та виокремлено різновид баношу, для подальшої рекомендації туристичного маршруту. Результати проведених досліджень дозволяють зробити висновок популяризацію автентичних страв, які полягають у відродженні компонентного складу та відновлення технології приготування автентичних страв, і перспективою створення майбутніх туристичних етно-гастрономічних маршрутів. The formation of gastronomic brands in Ukraine should be based on the cultural differences of the regions that have developed historically, and which is considered as a competitive advantage that must be used. Local cuisine can be considered as a tourist resource of the territories, which allows to create new tourist products, open new faces of the tourist destination. The creation of a new tourist product is associated with the development of new segments of the tourist market, attracting new types of resources to the tourist market. In this regard, the development of specific types of tourism, in particular, ethno-gastronomic tourism, which aims to revive historical facts, analyze the component composition, and research the technologies of preparing authentic regional dishes, which will form the basis of the trip, is promising in this regard. After all, the trends of the modern tourist market demonstrate the growing interest among consumers in precisely such types of recreation. Taking into account the current trends in the development of the ethnic industry, the popularization of authentic dishes, in particular Hutsul cuisine, which will contain the novelty of relevant issues at the regional level, is insufficient. The article examines the historical aspects of the formation of an authentic dish – banosh, as a regional segment of ethno-gastronomic tourism, in particular, taking into account local products. An analysis of modern restaurant establishments, where banosh is prepared according to certain technologies, was carried out, the component composition of banosh was determined according to the menu of certain restaurant establishments: "Hungry Mykola", "Bachevsky" Restaurant, Kumpel’ Group Network, "Sim Porosyat" Restaurant-Museum. The menu was analyzed and the type of banosh was singled out, for further recommendation of the tourist route. The results of the conducted research allow us to draw a conclusion about the main principles of the development of restaurant establishments, which are focused on the popularization of authentic dishes, which consist in the revival of the component composition and restoration of the technology of preparing authentic dishes, and the prospect of creating future tourist ethno-gastronomic routes.
  • Документ
    Вплив етнічної кухні на особливості гастротуризму
    (ЛДУФК імені Івана Боберського, 2022-01-21) Боратинський, Олег; Паска, Марія; Boratynskyi, Oleh; Paska, Mariia
    Метою цієї роботи є аналіз концептуальних основ інноваційних чинників розвитку гастрономічного туризму на прикладі етнічної кухні.
  • Документ
    Вплив етнічної кухні на особливості гастротуризму
    (ЛДУФК імені Івана Боберського, 2021-12-28) Боратинський, Олег; Паска, Марія; Boratynskyi, Oleh; Paska, Mariia
    Метою цієї роботи є аналіз концептуальних основ інноваційних чинників розвитку гастрономічного туризму на прикладі етнічної кухні.
  • Документ
    Гастрономічний туризм України - напрям просування нематеріальної культурної спадщини
    (ЛДУФК імені Івана Боберського, 2023-10-12) Паска, Марія; Боратинський, Олег; Німець, Андрій; Paska, Mariia; Boratynskyi, Oleh; Nimets, Andrii
  • Документ
    Гастрономічний туризм України - напрям просування нематеріальної культурної спадщини
    (ЛДУФК імені Івана Боберського, 2023-10-12) Паска, Марія; Боратинський, Олег; Німець, Андрій; Paska, Mariia; Boratynskyi, Oleh; Nimets, Andrii
  • Документ
    Організація готельного господарства : навч.-метод. посіб. для студентів спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» денної та заочної форм навчання
    (Добра справа, 2019) Коркуна, Орислава; Холявка, Володимир; Демічковський, Андрій; Боратинський, Олег; Кулик, Оксана; Піхур, Оля; Korkuna, Oryslava; Kholiavka, Volodymyr; Demichkovskyi, Andrii; Boratynskyi, Oleh; Kulyk, Oksana; Pikhur, Olia
    Навчально-методичний посібник «Організація готельного господарства» висвітлює теоретичні та практичні питання з вивчення та організації роботи готельного господарства. Також у навчально-методичному посібнику розкривається класифікація, призначення, основні характеристики, житлових та нежитлових приміщень готельного господарства, види їх архітектурних рішень, та взаємозв’язок між роботою структурних підрозділів готелю. Розглянуто та визначено вимоги до якості послуг готельного господарства, види та можливості організації спеціальних та додаткових послуг в готелях відповідної класифікації їх за зірковістю. Наведено приклади по побудові концепції готелю. Також в навчально-методичному посібнику «Організація готельного господарства» студентам рекомендовані питання для самоконтролю, та подані теми для написання рефератів,та подані тести для самоконтролю. Даний навчальнометодичний посібник дасть змогу студентам успішно розрізняти та класифікувати товари і послуги, що надаються в підприємствах готельного господарства, характеризувати їх за властивостями та видами, а також студенти зможуть опанувати основні стандарти якості які є затверджені ДСТУ, та успішно підготуватися до складання іспиту з курсу «Організація готельного господарства».
  • Документ
    Основи дизайну та інженерної графіки : завдання для самостійної роботи з навчальної дисципліни галузі знань 24 "Сфера обслуговування" спеціальності: 241 "Готельно-ресторанна справа" факультету туризму рівня освіти: Бакалавр
    (2020-02-28) Боратинський, Олег; Boratynskyi, Oleh; Кафедра готельно-ресторанного бізнесу
  • Документ
    Основи дизайну та інженерної графіки : конспект лекцій з навчальної дисципліни для студентів спеціальності 241 "Готельно-ресторанна справа"
    (2020-02-11) Боратинський, Олег; Boratynskyi, Oleh; Кафедра готельно-ресторанного бізнесу
  • Документ
    Основи дизайну та інженерної графіки : метод. вказівки для виконання практ. робіт із теми «Поділ кола на рівні частини. Спряження», галузь знань 24 «Сфера обслуговування», спеціальність 241 «Готельно-ресторанна справа»
    (ЛДУФК імені Івана Боберського, 2021) Боратинський, Олег; Boratynskyi, Oleh
    Методичні вказівки розроблено відповідно до програми дисципліни «Основи дизайну та інженерної графіки». Поданий матеріал стосується способів виконання на кресленнях поділу кола на рівні частини та спряження ліній різної конфігурації. Видання містить велику кількість рисунків, які значно полегшують сприйняття студентами тем, а також варіанти завдань і питання для опрацювання. Для студентів-бакалаврів денної, заочної та дистанційної форм навчання тих спеціальностей, де відповідно до навчальних планів передбачено вивчення дисциплін, пов’язаних із виконанням креслеників.Methodical guidelines were developed in accordance with the program of the discipline "Fundamentals of design and engineering graphics". The presented material concerns methods of dividing a circle into equal parts and conjugating lines of different configurations on drawings. The publication contains a large number of drawings that greatly facilitate students' understanding of topics, as well as options for tasks and questions for study. For undergraduate students of full-time, part-time and distance learning of those specialties where, according to the curricula, the study of disciplines related to the execution of drafts is provided.
  • Документ
    Основи дизайну та інженерної графіки : метод. вказівки для виконання практ. робіт із теми «Поділ кола на рівні частини. Спряження», галузь знань 24 «Сфера обслуговування», спеціальність 241 «Готельно-ресторанна справа»
    (ЛДУФК імені Івана Боберського, 2021) Боратинський, Олег; Boratynskyi, Oleh
    Методичні вказівки розроблено відповідно до програми дисципліни «Основи дизайну та інженерної графіки». Поданий матеріал стосується способів виконання на кресленнях поділу кола на рівні частини та спряження ліній різної конфігурації. Видання містить велику кількість рисунків, які значно полегшують сприйняття студентами тем, а також варіанти завдань і питання для опрацювання. Для студентів-бакалаврів денної, заочної та дистанційної форм навчання тих спеціальностей, де відповідно до навчальних планів передбачено вивчення дисциплін, пов’язаних із виконанням креслеників.Methodical guidelines were developed in accordance with the program of the discipline "Fundamentals of design and engineering graphics". The presented material concerns methods of dividing a circle into equal parts and conjugating lines of different configurations on drawings. The publication contains a large number of drawings that greatly facilitate students' understanding of topics, as well as options for tasks and questions for study. For undergraduate students of full-time, part-time and distance learning of those specialties where, according to the curricula, the study of disciplines related to the execution of drafts is provided.
  • Документ
    Основи дизайну та інженерної графіки : перелік залікових вимог з навчальної дисципліни спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа», рівня вищої освіти «бакалавр» (для студентів 1 курсу факультету туризму і факультету післядипломної та заочної освіти)
    (2020-02-28) Боратинський, Олег; Boratynskyi, Oleh; Кафедра готельно-ресторанного бізнесу
  • Документ
    Основи дизайну та інженерної графіки : плани практичних занять для студентів І курсу спеціальності: 241 "Готельно-ресторанна справа"
    (2020-02-11) Боратинський, Олег; Boratynskyi, Oleh; Кафедра готельно-ресторанного бізнесу
  • Документ
    Основи дизайну та інженерної графіки : порядок оцінювання результатів навчання з дисципліни рівня вищої освіти «бакалавр» спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» денної і заочної форми навчання
    (2020-02-27) Боратинський, Олег; Boratynskyi, Oleh; Кафедра готельно-ресторанного бізнесу
  • Документ
    Основи дизайну та інженерної графіки : програма дисципліни підготовки бакалаврів галузі знань 24 "Сфера обслуговування" спеціальності: 241 "Готельно-ресторанна справа"
    (2020-02-11) Боратинський, Олег; Boratynskyi, Oleh; Кафедра готельно-ресторанного бізнесу
    Метою викладання навчальної дисципліни “Основи дизайну та інженерної графіки” є набуття студентами знань, умінь і навичок, необхідних для реалізації технічних думок за допомогою креслення; розуміння принципу дії конструкції за її кресленням; уміння аналізувати й застосовувати сучасні концепції дизайну, поняття і методи; формування національно-свідомого фахівця з достатнім культурним рівнем, який відповідає вимогам міжнародних стандартів.
  • Документ
    Основи дизайну та інженерної графіки : робоча програма навчальної дисципліни галузі знань 24 "Сфера обслуговування" спеціальності: 241 "Готельно-ресторанна справа" факультету туризму рівня освіти "бакалавр"
    (2020-02-11) Боратинський, Олег; Boratynskyi, Oleh; Кафедра готельно-ресторанного бізнесу
    Метою вивчення навчальної дисципліни “Основи дизайну та інженерної графіки” є набуття студентами знань, умінь і навичок, необхідних для реалізації технічних думок за допомогою креслення; розуміння принципу дії конструкції за її кресленням; уміння аналізувати й застосовувати сучасні концепції дизайну, поняття і методи; формування національно-свідомого фахівця з достатнім культурним рівнем, який відповідає вимогам міжнародних стандартів.
  • Документ
    Основи дизайну та інженерної графіки : силабус курсу освітнього ступеня: "бакалавр" галузі знань: 24 "Сфера обслуговування" спеціальності: 241 "Готельно-ресторанна справа"
    (2020-04-10) Боратинський, Олег; Boratynskyi, Oleh; Кафедра готельно-ресторанного бізнесу
    Метою вивчення навчальної дисципліни “Основи дизайну та інженерної графіки” є набуття студентами знань, умінь і навичок, необхідних для реалізації технічних думок за допомогою креслення; розуміння принципу дії конструкції за її кресленням; уміння аналізувати й застосовувати сучасні концепції дизайну, поняття і методи; формування національно-свідомого фахівця з достатнім культурним рівнем, який відповідає вимогам міжнародних стандартів.
  • Документ
    Основи дизайну та інженерної графіки : силабус курсу освітнього ступеня: "бакалавр" галузі знань: 24 "Сфера обслуговування" спеціальності: 241 "Готельно-ресторанна справа"
    (2020-05-11) Заневський, Ігор; Zanevskyi, Ihor; Кафедра інформатики та кінезіології; Боратинський, Олег; Boratynskyi, Oleh; Кафедра готельно-ресторанного господарства
    Метою вивчення навчальної дисципліни “Основи дизайну та інженерної графіки” є набуття студентами знань, умінь і навичок, необхідних для реалізації технічних думок за допомогою креслення; розуміння принципу дії конструкції за ї кресленням; уміння аналізувати й застосовувати сучасні концепції дизайну, поняття і методи; формування національно-свідомого фахівця з достатнім культурним рівнем, який відповідає вимогам міжнародних стандартів.
  • Документ
    Особливості етнічних закладів і розвиток гастрономічного туризму
    (2023) Паска, Марія; Боратинський, Олег; Радзімовська, Ольга; Paska, Mariia; Boratynskyi, Oleh; Radzimovska, Olha
    Мета – визначити особовості використання засобів інтернет-маркетингу в діяльності фітнес-клубів.The goal is to determine the characteristics of the use of Internet marketing tools in the activity fitness clubs.
  • Документ
    Особливості організування гастрономічного туризму в Україні
    (ЛДУФК імені Івана Боберського, 2024-05-30) Ференц, Марія; Боратинський, Олег; Ferents, Mariia; Boratynskyi, Oleh
    В умовах сьогодення туризм є дієвим напрямом розвитку економіки України, надходження значних коштів до державного бюджету, однією з форм раціонального використання вільного часу, проведення змістовного дозвілля, вивчення історії рідного краю, залучення широких верств населення до пізнання історико-культурної спадщини. In today's conditions, tourism is an effective direction for the development of the economy of Ukraine, the receipt of significant funds for the state budget, one of the forms of rational use of free time, meaningful leisure time, studying the history of the native land, and involving broad sections of the population in learning about the historical and cultural heritage.
  • Документ
    Особливості розвитку гастрономічного туризму з позиції формування ресторанних брендів
    (ЛДУФК імені Івана Боберського, 2022-10-06) Боратинський, Олег; Паска, Марія; Boratynskyi, Oleh; Paska, Mariia
  • «
  • 1 (current)
  • 2
  • 3
  • »

DSpace software copyright © 2002-2025 LYRASIS

  • Політика приватності
  • Угода користувача
  • Зворотній звязок