Please use this identifier to cite or link to this item: https://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/9532
Title: Особливості інтерференційної електроміограми литкового м'яза у кваліфікованих футболістів у вправі "згинання гомілки лежачи"
Authors: Сіренко, Павло
Sirenko, Pavlo
Keywords: електроміографія
литковий м’яз
кут прикладеного зусилля
згинання гомілки лежачи
футбол
Issue Date: 2013
Citation: Сіренко П. Особливості інтерференційної електроміограми литкового м'яза у кваліфікованих футболістів у вправі "згинання гомілки лежачи" [Електронний ресурс] / Павло Сіренко // Спортивна наука України. - 2013. - № 6 (57). - С. 27-38. - Режим доступу : http://sportscience.ldufk.edu.ua/index.php/snu/article/view/184
Abstract: Дослідження полягало в визначенні оптимального кута положення гомілки відносно стегна у вправі «згинання гомілки лежачи» стопа зігнута; стопа розігнута, для прояву максимальної біоелектричної активності m.gastrocnemius (caput mediale, caput laterale). Під час дослідження 17 гравців ФК «Металіст» віком 22 – 33 роки ми опрацювали й визначили експериментальним шляхом оптимальні кути для прояву максимальної біоелектричної активності внутрішньої та зовнішньої головок литкового м’яза у вправі «згинання гомілки лежачи» у максимальному зусиллі впродовж п’яти секунд на нерухомий важіль тренажера. Положення які ми дослідили, знаходяться в межах конструктивних особливостей тренажера. Прояви біоелектричних можливостей означеного м’яза залежать від співвідношення положень колінного й гомілковостопного суглобів, що передбачають натягування m.gastrocnemius, при положенні прямої ноги й розігнутої стопи і, навпаки, зближення в положенні зігнутого коліна та стопи. Кут 125 градусів згинання гомілки (з досліджуваних нами) і розігнутої стопи; кут згинання гомілки 180 градусів і зігнутої стопи є оптимальними для прояву максимальної біоелектричної активності m.gastrocnemius (caput mediale, caput laterale).
URI: http://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/9532
ISSN: 1993-5757
Appears in Collections:Науковий журнал "Спортивна наука України"

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
184-378-1-SM.pdf674.14 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.