Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/32650
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Конестяпін, Володимир | - |
dc.contributor.author | Павлось, Ольга | - |
dc.contributor.author | Ханікянц, Олена | - |
dc.contributor.author | Дунець-Лесько, Антоніна | - |
dc.contributor.author | Дух, Тетяна | - |
dc.contributor.author | Свищ, Ярослав | - |
dc.contributor.author | Konestyapin, Volodymyr | - |
dc.contributor.author | Pavlos, Olha | - |
dc.contributor.author | Khanikiants, Olena | - |
dc.contributor.author | Dunets-Lesko, Antonina | - |
dc.contributor.author | Dukh, Tеtiana | - |
dc.contributor.author | Svуshch, Yaroslav | - |
dc.date.accessioned | 2022-07-11T09:53:25Z | - |
dc.date.available | 2022-07-11T09:53:25Z | - |
dc.date.issued | 2022-07-11 | - |
dc.identifier.citation | Часові характеристики технічної підготовленості стрибунок потрійним високої кваліфікації / Володимир Конестяпін, Ольга Павлось, Олена Ханікянц, Антоніна Дунець-Лесько, Тетяна Дух, Ярослав Свищ // Теорія та методика фізичного виховання. - 2022. - Т. 22, № 2. - С. 288-295. DOI: 10.17309/tmfv.2022.2.21 (Scopus) | uk_UA |
dc.identifier.uri | https://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/32650 | - |
dc.description.abstract | Встановлено, що за рахунок зменшення тривалості польотних періодів на останніх кроках розбігу спостерігається зростання швидкості розбігу стрибунок високої кваліфікації. Варіативність контрастності зростання темпу 31,90 % та темпової мобілізації 35,12% свідчать про те, що стрибунки високої кваліфікації використовують різні варіанти поєднання розбігу з відштовхуванням. Аналіз ритмічної структури техніки потрійного стрибка свідчить, що у всіх стрибунок переважає фаза «стрибка» 40,05%, а найкоротшою є фаза «кроку» 26,30%. Встановлено, що такі часові характеристики: тривалість польотного періоду передостаннього кроку розбігу (r = -0,85), темп передостаннього (r = 0,60), темп останнього кроку (r = 0,78), та темпова інтенсивність (r = 0,76) мають статистично достовірний взаємозв’язок зі спортивним результатом (р < 0,05). It was established that due to the reduction of the duration of flight periods in the last steps of the take-off, there is an increase in the take-off speed of high-skilled jumpers. The variability of the contrast between the growth rate of 31.90% and the rate of mobilization of 35.12% indicates that high-skilled jumpers use different options to combine takeoff and repulsion. Analysis of the rhythmic structure of the triple jump technique shows that all jumps are dominated by the phase of “jump” (40.05%), and the shortest is the phase of “step” (26.30%). It was found that the following time characteristics: the duration of the flight period of the next to last run step (r = -0.85), the pace of the next to last step (r = 0.60), the pace of the last step (r = 0.78), and the pace intensity (r = 0.76) have a statistically significant relationship with sports results (p < 0.05). | uk_UA |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.relation.ispartofseries | Наукові праці професорсько-викладацького складу ЛДУФК імені Івана Боберського в базах даних Scopus та WoS; | - |
dc.subject | потрійний стрибок | uk_UA |
dc.subject | технічна підготовленість | uk_UA |
dc.subject | часові характеристики | uk_UA |
dc.subject | стрибунки високої кваліфікації | uk_UA |
dc.subject | triple jump | uk_UA |
dc.subject | technical readiness | uk_UA |
dc.subject | time characteristics | uk_UA |
dc.subject | female jumpers of high qualification | uk_UA |
dc.title | Часові характеристики технічної підготовленості стрибунок потрійним високої кваліфікації | uk_UA |
dc.title.alternative | Time characteristics of technical readiness of female triple jumpers of high qualification | uk_UA |
dc.type | Article | uk_UA |
Appears in Collections: | Наукові праці професорсько-викладацького складу ЛДУФК в базах даних Scopus, WoS, Tomson Reuters |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
document.pdf | 237.9 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.