Please use this identifier to cite or link to this item: https://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/22302
Title: Визначення впливу люпинового борошна і дивосилу на перебіг процесів обміну в організмі
Authors: Паска, Марія
Драчук, У.
Маслійчук, О.
Вовк, В.
Paska, Mariia
Keywords: м'ясний фарш
люпинове борошно
дивосил
раціональне харчування
паталогоанатомічний розтин
обмінні процеси
Issue Date: 2017
Citation: Паска М. З. Визначення впливу люпинового борошна і дивосилу на перебіг процесів обміну в організмі / М. З. Паска, У. Р. Драчук, О. Б. Маслійчук, В. В. Вовк // Восточно-Европейский журнал передовых технологий . - 2017. - № 5/11 ( 89 ). - С. 34-38. (Scopus)
Abstract: На білих мишах проведено вивчення токсичності люпинового борошна, кореня дивосилу та функціональних котлет. Досліджено, що люпинове борошно та дивосил не викликають катарального або геморагічного запалення шлунково-кишкового тракту та загибель мишей, отож є нетоксичні. При згодовуванні мишам котлет з 10 % вмістом люпинового борошна та 0,5 % дивосилу встановлено, що при патологоанатомічному розтині макроскопічних змін в органах і тканинах не виявлено. Маса органів (р<0,05) є в межах норми та підтверджує, що даний продукт можна включати в раціон харчування людей.
URI: http://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/22302
Appears in Collections:Наукові праці професорсько-викладацького складу ЛДУФК в базах даних Scopus, WoS, Tomson Reuters

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Паска_2017_Scopus.pdf2 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.