Please use this identifier to cite or link to this item: https://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/22290
Title: Визначення токсичності люпинового борошна і дивосилу та функціональних котлет з їх вмістом
Authors: Паска, Марія
Маслійчук, О.
Paska, Mariia
Keywords: м’ясний фарш
люпинове борошно
дивосил
функціональні котлети
токсичність продукту
Issue Date: 2017
Citation: Паска М. З. Визначення токсичності люпинового борошна і дивосилу та функціональних котлет з їх вмістом / М. З. Паска, О. Б. Маслійчук // Науковий вісник ЛНУВМБТ імені С. З. Ґжицького. - 2017. - Т. 19, № 75. - С. 35-39.
Abstract: На сьогодні, надзвичайно гостро постає проблема екологічно чистого, раціонального, збалансованого харчування. Оскільки, концепція сучасного харчування є не просто модною тенденцією, і велінням часу, то доцільно виведення на ринок нових функціональних продуктів із заданими оздоровчо-профілактичними властивостями. Харчування всіх груп населення України є важливим фактором, що в значній мірі визначає здоров’я нації. На білих мишах було проведено вивчення токсичності люпинового борошна, кореня дивосилу та функціональних котлет що містять у складі 5%, 10%, 15% люпинового борошна із заміною м’ясної частини та 0,5% дивосилу, як пряно-ароматичної добавки. Досліджено, що люпинове борошно та дивосил не викликають катарального або геморагічного запалення шлунково-кишкового тракту, та загибель мишей, отож є нетоксичні. При згодовуванні мишам котлет з 10% вмістом люпинового борошна та 0,5% дивосилу встановлено, що при патологоанатомічному розтині макроскопічних змін в органах і тканинах не виявлено, Р > 0,05, що є в межах норми та гематологічні дослідження крові мишей підтверджують, що даний продукт можна включати в раціон харчування людей
URI: http://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/22290
Appears in Collections:Наукові праці професорсько-викладацького складу ЛДУФК

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Паска_Визначення токсичності_2017_19_75_9.pdf264.53 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.