Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/22290
Title: | Визначення токсичності люпинового борошна і дивосилу та функціональних котлет з їх вмістом |
Authors: | Паска, Марія Маслійчук, О. Paska, Mariia |
Keywords: | м’ясний фарш люпинове борошно дивосил функціональні котлети токсичність продукту |
Issue Date: | 2017 |
Citation: | Паска М. З. Визначення токсичності люпинового борошна і дивосилу та функціональних котлет з їх вмістом / М. З. Паска, О. Б. Маслійчук // Науковий вісник ЛНУВМБТ імені С. З. Ґжицького. - 2017. - Т. 19, № 75. - С. 35-39. |
Abstract: | На сьогодні, надзвичайно гостро постає проблема екологічно чистого, раціонального, збалансованого харчування. Оскільки, концепція сучасного харчування є не просто модною тенденцією, і велінням часу, то доцільно виведення на ринок нових функціональних продуктів із заданими оздоровчо-профілактичними властивостями. Харчування всіх груп населення України є важливим фактором, що в значній мірі визначає здоров’я нації. На білих мишах було проведено вивчення токсичності люпинового борошна, кореня дивосилу та функціональних котлет що містять у складі 5%, 10%, 15% люпинового борошна із заміною м’ясної частини та 0,5% дивосилу, як пряно-ароматичної добавки. Досліджено, що люпинове борошно та дивосил не викликають катарального або геморагічного запалення шлунково-кишкового тракту, та загибель мишей, отож є нетоксичні. При згодовуванні мишам котлет з 10% вмістом люпинового борошна та 0,5% дивосилу встановлено, що при патологоанатомічному розтині макроскопічних змін в органах і тканинах не виявлено, Р > 0,05, що є в межах норми та гематологічні дослідження крові мишей підтверджують, що даний продукт можна включати в раціон харчування людей |
URI: | http://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/22290 |
Appears in Collections: | Наукові праці професорсько-викладацького складу ЛДУФК |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Паска_Визначення токсичності_2017_19_75_9.pdf | 264.53 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.