Please use this identifier to cite or link to this item: https://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/22290
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorПаска, Марія-
dc.contributor.authorМаслійчук, О.-
dc.contributor.authorPaska, Mariia-
dc.date.accessioned2019-09-25T07:57:48Z-
dc.date.available2019-09-25T07:57:48Z-
dc.date.issued2017-
dc.identifier.citationПаска М. З. Визначення токсичності люпинового борошна і дивосилу та функціональних котлет з їх вмістом / М. З. Паска, О. Б. Маслійчук // Науковий вісник ЛНУВМБТ імені С. З. Ґжицького. - 2017. - Т. 19, № 75. - С. 35-39.uk_UA
dc.identifier.urihttp://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/22290-
dc.description.abstractНа сьогодні, надзвичайно гостро постає проблема екологічно чистого, раціонального, збалансованого харчування. Оскільки, концепція сучасного харчування є не просто модною тенденцією, і велінням часу, то доцільно виведення на ринок нових функціональних продуктів із заданими оздоровчо-профілактичними властивостями. Харчування всіх груп населення України є важливим фактором, що в значній мірі визначає здоров’я нації. На білих мишах було проведено вивчення токсичності люпинового борошна, кореня дивосилу та функціональних котлет що містять у складі 5%, 10%, 15% люпинового борошна із заміною м’ясної частини та 0,5% дивосилу, як пряно-ароматичної добавки. Досліджено, що люпинове борошно та дивосил не викликають катарального або геморагічного запалення шлунково-кишкового тракту, та загибель мишей, отож є нетоксичні. При згодовуванні мишам котлет з 10% вмістом люпинового борошна та 0,5% дивосилу встановлено, що при патологоанатомічному розтині макроскопічних змін в органах і тканинах не виявлено, Р > 0,05, що є в межах норми та гематологічні дослідження крові мишей підтверджують, що даний продукт можна включати в раціон харчування людейuk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.subjectм’ясний фаршuk_UA
dc.subjectлюпинове борошноuk_UA
dc.subjectдивосилuk_UA
dc.subjectфункціональні котлетиuk_UA
dc.subjectтоксичність продуктуuk_UA
dc.titleВизначення токсичності люпинового борошна і дивосилу та функціональних котлет з їх вмістомuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:Наукові праці професорсько-викладацького складу ЛДУФК

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Паска_Визначення токсичності_2017_19_75_9.pdf264.53 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.