Please use this identifier to cite or link to this item: https://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/21491
Title: Роль фізичної активності та методів фізичної реабілітації в профілактиці та лікуванні системного остеопорозу (огляд літератури)
Authors: Григор'єва, Наталія
Рибіна, Олена
Hryhorieva, Nataliia
Rybina, Olena
Keywords: фізична активність
фізична реабілітація
системний остеопороз
Issue Date: 2018
Citation: Григор'єва Н. Роль фізичної активності та методів фізичної реабілітації в профілактиці та лікуванні системного остеопорозу (огляд літератури) / Наталія Григор'єва, Олена Рибіна // Спортивна наука України. - 2018. - № 4(86). - С. 11-24. - Режим доступу:http://sportscience.ldufk.edu.ua/index.php/snu/article/view/776/750
Abstract: У статті проаналізовано наукові й методичні дані та обґрунтовано ефективність раціональної фізичної активності й методів фізичної реабілітації в профілактиці та лікуванні системного остеопорозу. Встановлено, що малорухливий спосіб життя осіб незалежно від віку призводить до розвитку численних захворювань, зокрема, системного остеопорозу та його ускладнень. Сьогодні фізична реабілітація – важлива складова частина медичної реабілітації, спрямована на відновлення та збереження функціональних можливостей, якості життя, фізичної працездатності хворого. Засоби й методи фізичної реабілітації сприяють мобілізації резервних можливостей організму, стимулюють його захисні й адаптаційні процеси, запобігають розвиткові ускладнень і скорочують час клінічного й функціонального відновлення організму. Сучасні дані літературних джерел свідчать про те, що наявні програми фізичної реабілітації хворих з остеопоротичними переломами спрямовані на зниження ризику падінь, збільшення м’язової сили та координації, містять комплекси лікувальної гімнастики з використанням аеробних та анаеробних фізичних тренувань (загальнозміцнювальні, кардіоваскулярні, силові вправи) у поєднанні з іншими лікувальними методами (дихальна гімнастика, ортези, корсетування, лікувальний масаж, заняття на тренажерах).
URI: http://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/21491
ISSN: 1993-5757
Appears in Collections:Науковий журнал "Спортивна наука України"

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Григор'єва Н..pdf813.42 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.