Перегляд за Автор "Olenych, Iryna"
Зараз показуємо 1 - 17 з 17
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Formation of professional culture of future specialists in finance and credit in higher educational institutions(2023-06-30) Kryshtanovych, Svitlana; Olenych, Iryna; Gavrysh, Iryna; Saukh, Irina; Kholtobinа, Oleksandra; Криштанович, Світлана; Оленич, ІринаA finance and credit specialist is a unique profession that involves a significant number of activities that need to be carried out in order to obtain the desired socio-economic effect. The possibility of this process is an adequate professional culture, which is formed at the stage of their preparation. Therefore, the purpose of this study is to form the professional culture of future specialists in finance and credit in higher educational institutions. The object of the study is the professional culture of future financiers in the framework of the educational process. To achieve the set goals, the article defines a scientific task, which is to model the ways of forming the professional culture of future specialists in finance and credit in higher educational institutions. The article presents and describes in detail which methods served to achieve the goals. The scientific and practical value of the results of the study is presented through the formed model of the formation of the professional culture of future specialists in finance and credit in higher educational institutions. Each stage of the formation of the professional culture of future specialists in finance and credit in higher educational institutions is characterized. It has been proved that further scientific attention should be focused on the study of the prac- tical effectiveness of the system for the formation of a professional culture of future specialists in finance and credit. Фахівець з фінансів і кредиту – це унікальна професія, яка передбачає значну кількість заходів, які необхідно здійснити для отримання бажаного соц.-екон ефект. Можливістю цього процесу є адекватна професійна культура, яка є сформовані на етапі їх підготовки. Тому метою даного дослідження є формування професійна культура майбутніх спеціалістів з фінансів і кредиту у ВНЗ установи. Об’єктом дослідження є професійна культура майбутніх фінансистів в рамки навчального процесу. Для досягнення поставлених цілей у статті визначено а наукове завдання, яке полягає в моделюванні шляхів формування професійної культури майбутнього спеціалістів з фінансів і кредиту вищих навчальних закладів. У статті представлено і детально описує, які методи слугували для досягнення цілей. Науковий і Практична цінність результатів дослідження представлена через сформовану модель формування професійної культури майбутніх спеціалістів фінансів і кредиту у вищій навчальні заклади. Кожен етап формування професійної культури майбутнього охарактеризовано спеціалістів з фінансів і кредиту вищих навчальних закладів. Це має доведено, що подальша наукова увага має бути зосереджена на вивченні практ. тична ефективність системи формування професійної культури майбутнього спеціалісти з фінансів і кредиту.Документ Nutrition features based on the different sports` specifics(2021-10-28) Paska, Mariia; Olenych, Iryna; Levchuk, Alla; Lychuk, Olha; Паска, Марія; Оленич, Ірина; Левчук, Алла; Личук, ОльгаAbstract, By analyzing the load on the athlete’s body during competitions and training, we can spot certain differences between athlete’s and ordinary person’s bodies. In addition, when playing sports, all processes, including metabolic process, are more intense, therefore the body needs more energy and nutrients. On the other hand, too much calories can result in the decrease of training effects and, consequently, a failure in competitions. The purpose of the work is to form the main principles of athletes’ rational nutrition basing on the different sports’ specifics, which will provide the best results both in training and during competitions. Qualities such as speed and strength are closely related to the development of athlete’s muscle mass. Protein synthesis is essential for muscle function. Scientists have developed recommendations for muscle mass increase. Nutrition features based on the different sports’ specifics include: the body's need for energy should be covered mainly by foods of carbohydrate nature, taking into account energy consumption; food should contain an increased number of proteins that are easily absorbed by the body, mainly of animal origin (meat, fish, milk, eggs); the frequency of meals consumption should be at least 5 times a day. Athletes who do weights should consume 2-2.4 g of protein per 1 kg of body weight per day and this food should enter the body in small doses 5-6 times a day. It has been proven that switching from the usual three to five meals in two to three weeks can increase sports effect by 7-10%. Thus, the nutrition features based on the different sports’ specifics provide a balanced diet with sufficient protein, fat and carbohydrates for athletes, according to their weight and calories burned during training. Аналізуючи навантаження на організм спортсмена під час змагань і тренувань, ми можемо помітити певні відмінності між організмами спортсмена та звичайної людини. Крім того, коли Займаючись спортом, всі процеси, в тому числі і обмінні процеси, протікають інтенсивніше, тому і організм потребує більше енергії та поживних речовин. З іншого боку, занадто багато калорій може призвести до зниження тренувальних ефектів і, як наслідок, провалу на змаганнях. Мета роботи – сформувати основні принципи раціонального харчування спортсменів виходячи зі специфіки різних видів спорту, що забезпечить найкращі результати як у навчанні, так і в під час змагань. Такі якості, як швидкість і сила, тісно пов’язані з розвитком спортсмена м'язової маси. Синтез білка необхідний для функціонування м’язів. Вчені розробили рекомендації щодо збільшення м’язової маси. Харчування особливості, засновані на специфіці різних видів спорту, включають: потреба організму в енергії повинна бути охоплюються переважно продуктами харчування вуглеводної природи з урахуванням енерговитрат; їжа має містити підвищену кількість білків, які легко засвоюються організмом, переважно з тваринного походження (м’ясо, риба, молоко, яйця); частота прийому їжі повинна бути не менше 5 разів на день. Спортсмени, які займаються важкими вагами, повинні споживати 2-2,4 г білка на 1 кг ваги. на добу і ця їжа повинна надходити в організм малими дозами 5-6 разів на добу. Це доведено що перехід зі звичайного трьох-п'ятиразового харчування протягом двох-трьох тижнів може підвищити спортивний ефект на 7-10%. Таким чином, особливості харчування, засновані на специфіці різних видів спорту, забезпечують збалансоване дієта з достатньою кількістю білків, жирів і вуглеводів для спортсменів відповідно до їх ваги і калорій, спалених під час тренування.Документ The system of managing the pedagogical process of training students-specialists in the tourism sector in the conditions of COVID-19(Rev. Tempos Espaços Educ, 2021-07-31) Оленич, Ірина; Гонтар, Зоряна; Боруцька, Юлія; Olenych, Iryna; Gontar, Zoriana; Borutska, YuliiaThe last few years have seen an increase in competitiveness in many areas of the economy of the developed countries of the world. The only urgent problem is the training of personnel in the field of tourism, in particular during pandemic restrictions. And this problem is more complicated than just a shortage of graduates. Pedagogical training in the field of tourism is a systematic and organized training of qualified specialists in hotels and other accommodation facilities, facilities and means of recreation, public catering, as well as facilities for business, health, sports, and educational purposes. Currently, the market situation is such that graduates of specialized educational institutions do not meet professional requirements that meet international standards. Today's specialists have a low professional level, so hotels and travel companies, which have their own training programs, have to retrain hired employees. Young specialists have insufficient competence and lack of adaptive skills that they should possess in a developed competitive environment. Taking this into account, the purpose of this article is to determine and analyze the features of managing the training of future specialists in the tourism industry in a pandemic. The analysis of the problem was carried out by using traditional methods of analysis and interpretation of statistical and literary criticism with new approaches to analysis, synthesis and abstraction. As a result, the main pedagogical aspects of the educational process management system for the training of future specialists in the tourism sector in higher education institutions were characterized.Документ Автоматизовані системи управління в готельно-ресторанному бізнесі(ЛДУФК імені Івана Боберського, 2022-01-24) Оленич, Ірина; Olenych, IrynaДокумент Автоматизовані системи управління в готельно-ресторанному бізнесі(ЛДУФК імені Івана Боберського, 2022-01-24) Оленич, Ірина; Olenych, IrynaДокумент Венчурне інвестування під час війни як запорука збереження бізнесу(2022-09-30) Графська, Орислава; Коркуна, Іван; Гарасимчук, Назарій; Holod, Andrii; Olenych, Iryna; Korotoshyn, SolomiiaДокумент Методичні рекомендації для підготовки та захисту кваліфікаційних дипломних робіт освітнього рівня «Бакалавр» зі спеціальності 242 «Туризм» денної та заочної форм навчання(ЛДУФК імені Івана Боберського, 2022) Голод, Андрій; Штойко, Павло; Феленчак, Юлія; Кухтій, Андрій; Скабара, Роман; Худоба, Володимир; Оленич, Ірина; Кучер, Павло; Цесьців, Діана; Никига, Оксана; Holod, Andrii; Shtoiko, Pavlo; Felenchak, Yuliia; Kukhtii, Andrii; Skabara, Roman; Khudoba, Volodymyr; Olenych, Iryna; Kucher, Pavlo; Tsestsiv, Diana; Nykyha, OksanaУ методичних рекомендаціях викладено основні вимоги щодо вибору теми кваліфікаційної дипломної роботи освітнього рівня «Бакалавр» зі спеціальності 242 «Туризм», формування її структури, охарактеризовано процедуру підготовки та захисту дипломної роботи, критерії її оцінювання, у додатках наведено матеріали, що будуть корисним студентам та їх науковим керівникам у процесі виконання дипломної роботи. Для студентів що здобувають освітній рівень «Бакалавр» зі спеціальності 242 «Туризм», а також викладачів, науковців і всіх, хто залучений до організації та проведення наукових досліджень у процесі виконання кваліфікаційної дипломної роботи. The methodical recommendations set out the main requirements for choosing a topic for a qualifying diploma thesis of the educational level "Bachelor" in the specialty 242 "Tourism", the formation of its structure, the procedure for preparing and defending the diploma thesis, the criteria for its evaluation, are described in the appendices, materials that will be useful to students and to their supervisors in the process of completing the thesis. For students obtaining the "Bachelor" educational level in the specialty 242 "Tourism", as well as teachers, scientists and everyone involved in the organization and conduct of scientific research in the process of completing a qualifying thesis.Документ Механізми забезпечення розвитку туристичного бізнесу в умовах кризи(2023) Голод, Андрій; Оленич, Ірина; Кулик, Оксана; Holod, Andrii; Olenych, Iryna; Kulyk, OksanaТуризм є важливим сектором економіки багатьох країн світу та характеризується високою сприйнятливістю до кризових явищ різного генезису. З огляду на деструктивний вплив пандемії COVID-19 та теперішньої війни в Україні на туристичний бізнес, питання механізмів антикризового управління в таких умовах набувають особливої актуальності. У дослідженні використано методи аналізу наукової літератури та інформаційних джерел, синтезу й узагальнення. Обґрунтовано механізми забезпечення розвитку туристичного бізнесу в кризових умовах на основі аналізу і узагальнення сучасних наукових і практичних підходів. Зокрема, виокремлено і охарактеризовано такі чотири основні механізми як співпраця, інновації, державна підтримка і диверсифікація. Практична цінність дослідження полягає у виокремленні механізмів забезпечення розвитку туристичного бізнесу, які можуть стати пріоритетними напрямами антикризового управління в Україні, а також бути основою для подальших досліджень. Tourism is an important sector of the economy of many countries and is characterized by high susceptibility to crisis phenomena of various genesis. Given the destructive impact of the COVID-19 pandemic and the current war in Ukraine on the tourism business, the issue of anti-crisis management mechanisms in such conditions becomes particularly relevant. The research used the methods of analysis of scientific literature and information sources, synthesis, and generalization. The tools for ensuring the development of the tourist business in crisis conditions are substantiated based on the analysis and inference of modern scientific and practical approaches. In particular, such four primary mechanisms as cooperation, innovation, state support, and diversification are singled out and characterized.Документ Роль спортивних споруд у розвитку туризму(2022-10-07) Оленич, Ірина; Olenych, IrynaУ статті проаналізовано роль спортивних споруд у розвитку туризму. Обґрунтовано, що наявність спортивних споруд сприяє економічному розвиткові та різним видам туризму (спортивному, спортивно-оздоровчому, активному та подієвому тощо).The article analyzes the role of sports facilities in the development of tourism. It is substantiated that the presence of sports facilities is directly related to sports, sports and recreation, active tourism, tourist trips.Документ Роль спортивних споруд у розвитку туризму(2022-10-07) Оленич, Ірина; Olenych, IrynaУ статті проаналізовано роль спортивних споруд у розвитку туризму. Обґрунтовано, що наявність спортивних споруд сприяє економічному розвиткові та різним видам туризму (спортивному, спортивно-оздоровчому, активному та подієвому тощо).The article analyzes the role of sports facilities in the development of tourism. It is substantiated that the presence of sports facilities is directly related to sports, sports and recreation, active tourism, tourist trips.Документ Спеціалізовані види туризму у структурі освітніх програм(2022-09-30) Голод, Андрій; Оленич, Ірина; Коротошин, Соломія; Holod, Andrii; Olenych, Iryna; Korotoshyn, SolomiiaДокумент Сучасний стан фізкультурно-оздоровчої та туристичної роботи (на прикладі Львівської області)(ЛДУФК імені Івана Боберського, 2024-05-10) Оленич, Ірина; Холявка, Володимир; Olenych, Iryna; Kholiavka, VolodymyrМета дослідження – охарактеризувати сучасний стан фізкультурно-оздоровчої та туристичної роботи у Львівській області. The purpose of the study is to characterize the current state of of physical culture, health and tourism work in the Lviv region.Документ Удосконалення технічної підготовки дітей віком 6–7 років у бальних танцях КНР(Нац. пед. ун-т ім. М. П. Драгоманова, 2023-09-15) Осадців, Тарас; Оленич, Ірина; Жіанкі, Жанг; Osadtsiv, Taras; Olenych, Iryna; Zhianki, ZhanhМета роботи –удосконалення технічної підготовки дітей віком 6–7 років у бальних танцях в Китайській народній республіці. Проведено спостереження 28 тренувальних занять, у яких взяли участь 8 танцювальних пар віком 6–7 років. На основі проведеного анкетування китайських фахівців з міста Ухань встановлено, що перевага надається словесним, практичним та наочним методам навчання бальних танців; найбільш значущими є технічна (38,0%), хореографічна і музично-ритмічна (20,0%), а також фізична (20,0%) та функціональна (18,0%) види підготовки. Вперше застосовано методику технічної підготовки, що базувалася на використанні спеціально підібраної системи підвідних вправ для танцюристів-початківців на основі танцювальних фігур рівня STUDENT. У результаті проведеного експерименту були отримані дані, які засвідчили зростання середнього рівня технічної підготовленості китайських танцюристів-початківців на 10,8%. Підтверджено ефективність методики проведення занять із застосуванням спеціальних підвідних вправ та послідовним цілеспрямованим використанням адекватних методів та засобів тренування танцюристів. The article considers the issue of peculiarities of using various methods and means of technical training of young athletes-dancers. The purpose of the work is to improve the technical training of children aged 6–7 years in ballroom dancing in the People's Republic of China. 28 training sessions were observed, in which 8 dance couples aged 6-7 years took part. Based on a survey conducted by Chinese specialists from Wuhan, it was found that preference is given to verbal, practical and visual methods ofteaching ballroom dance; the most significant are technical (38.0%), choreographic and musical-rhythmic (20.0%), as well as physical (20.0%) and functional (18.0%) types of training. 95.0% of respondents believe that for the training of novice dancers it would be expedient to use a special set of approach exercises, and it is worthwhile, in the opinion of the majority, in the preparatory part of the lesson; optimal training will be four times a week lasting 120 minutes each, where practicing the basic movements of each dance is given 10–20 minutes, and work on the technique of performing the main figures –about 30 minutes. For thefirst time, the methodology of technical training was applied, which was based on the use of a specially selected system of subordinate exercises for beginner dancersbased on dance figures of the STUDENT level. As a result of the experiment, data were obtained that showed an increase in the average level of technical preparedness of Chinese beginner dancers by 10.8%. At the final stage of the study, there was a tendency to align expert assessments according to all criteria of technical preparedness in alldances, which confirmed the effectiveness of our proposed method of conducting classes using special approach exercises and consistent purposeful use of adequate methods and means of training dancers.Документ Управління спортивними спорудами(ЛДУФК імені Івана Боберського, 2023-04-28) Оленич, Ірина; Olenych, IrynaДокумент Управління спортивними спорудами(ЛДУФК імені Івана Боберського, 2023-04-28) Оленич, Ірина; Olenych, IrynaДокумент Інноваційні напрями розвитку СПА в індустрії гостинності(ЛДУФК імені Івана Боберського, 2022-10-06) Оленич, Ірина; Olenych, IrynaДокумент Інноваційні напрями розвитку СПА в індустрії гостинності(ЛДУФК імені Івана Боберського, 2022-10-06) Оленич, Ірина; Olenych, Iryna