Перегляд за Автор "Levchuk, Alla"
Зараз показуємо 1 - 13 з 13
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Basis principles rational balanced diet for athletes(ЛДУФК імені Івана Боберського, 2022-01-21) Levchuk, Alla; Paska, Mariia; Левчук, Алла; Паска, МаріяДокумент Basis principles rational balanced diet for athletes(ЛДУФК імені Івана Боберського, 2021-12-28) Levchuk, Alla; Paska, Mariia; Левчук, Алла; Паска, МаріяДокумент Nutrition features based on the different sports` specifics(2021-10-28) Paska, Mariia; Olenych, Iryna; Levchuk, Alla; Lychuk, Olha; Паска, Марія; Оленич, Ірина; Левчук, Алла; Личук, ОльгаAbstract, By analyzing the load on the athlete’s body during competitions and training, we can spot certain differences between athlete’s and ordinary person’s bodies. In addition, when playing sports, all processes, including metabolic process, are more intense, therefore the body needs more energy and nutrients. On the other hand, too much calories can result in the decrease of training effects and, consequently, a failure in competitions. The purpose of the work is to form the main principles of athletes’ rational nutrition basing on the different sports’ specifics, which will provide the best results both in training and during competitions. Qualities such as speed and strength are closely related to the development of athlete’s muscle mass. Protein synthesis is essential for muscle function. Scientists have developed recommendations for muscle mass increase. Nutrition features based on the different sports’ specifics include: the body's need for energy should be covered mainly by foods of carbohydrate nature, taking into account energy consumption; food should contain an increased number of proteins that are easily absorbed by the body, mainly of animal origin (meat, fish, milk, eggs); the frequency of meals consumption should be at least 5 times a day. Athletes who do weights should consume 2-2.4 g of protein per 1 kg of body weight per day and this food should enter the body in small doses 5-6 times a day. It has been proven that switching from the usual three to five meals in two to three weeks can increase sports effect by 7-10%. Thus, the nutrition features based on the different sports’ specifics provide a balanced diet with sufficient protein, fat and carbohydrates for athletes, according to their weight and calories burned during training. Аналізуючи навантаження на організм спортсмена під час змагань і тренувань, ми можемо помітити певні відмінності між організмами спортсмена та звичайної людини. Крім того, коли Займаючись спортом, всі процеси, в тому числі і обмінні процеси, протікають інтенсивніше, тому і організм потребує більше енергії та поживних речовин. З іншого боку, занадто багато калорій може призвести до зниження тренувальних ефектів і, як наслідок, провалу на змаганнях. Мета роботи – сформувати основні принципи раціонального харчування спортсменів виходячи зі специфіки різних видів спорту, що забезпечить найкращі результати як у навчанні, так і в під час змагань. Такі якості, як швидкість і сила, тісно пов’язані з розвитком спортсмена м'язової маси. Синтез білка необхідний для функціонування м’язів. Вчені розробили рекомендації щодо збільшення м’язової маси. Харчування особливості, засновані на специфіці різних видів спорту, включають: потреба організму в енергії повинна бути охоплюються переважно продуктами харчування вуглеводної природи з урахуванням енерговитрат; їжа має містити підвищену кількість білків, які легко засвоюються організмом, переважно з тваринного походження (м’ясо, риба, молоко, яйця); частота прийому їжі повинна бути не менше 5 разів на день. Спортсмени, які займаються важкими вагами, повинні споживати 2-2,4 г білка на 1 кг ваги. на добу і ця їжа повинна надходити в організм малими дозами 5-6 разів на добу. Це доведено що перехід зі звичайного трьох-п'ятиразового харчування протягом двох-трьох тижнів може підвищити спортивний ефект на 7-10%. Таким чином, особливості харчування, засновані на специфіці різних видів спорту, забезпечують збалансоване дієта з достатньою кількістю білків, жирів і вуглеводів для спортсменів відповідно до їх ваги і калорій, спалених під час тренування.Документ Актуальність упровадження інновацій у закладах індустрії гостинності в сучасних умовах(ЛДУФК імені Івана Боберського, 2022-01-21) Левчук, Алла; Гузар, Уляна; Levchuk, Alla; Huzar, UlianaМета роботи – характеристика використання інноваційних технологій у діяльності сучасних підприємств індустрії гостинності.Документ Актуальність упровадження інновацій у закладах індустрії гостинності в сучасних умовах(ЛДУФК імені Івана Боберського, 2021-12-28) Левчук, Алла; Гузар, Уляна; Levchuk, Alla; Huzar, UlianaМета роботи – характеристика використання інноваційних технологій у діяльності сучасних підприємств індустрії гостинності.Документ Аналіз діяльності закладів ресторанного бізнесу в Україні під час війни(2023-07-01) Гузар, Уляна; Левчук, Алла; Huzar, Uliana; Levchuk, AllaУ статті проаналізовано діяльність закладів ресторанного бізнесу в Україні під час війни. З’ясовано, що на кінець травня 2022 року в Україні закрилися 37% закладів громадського харчування, відповідно ресторанний сектор втратив до 60% працівників, а прибутки скоротилися вполовину або й більше. Визначено, що україн-ський ресторанний бізнес зробив вибір на користь невеликих та гнучких форматів: пекарень, кав’ярень, кафе та фастфуду, тоді як найгіршу динаміку показали бари. Досліджено, що лідерами відновлення діяльності є кав’ярні, невеликі пекарні і ресторани класу «люкс». Розглянуто досвід релокованих закладів ресторанного бізнесу під час війни в Україні з метою удосконалення рекомендацій ведення бізнесу у кризовий період. На основі аналізу діяльності закладів ресторанного бізнесу, яким вдалося відновити свою діяльність, сформовано про-блеми з якими зіткнулися підприємства. Визначено, що в майбутньому відновленню ресторанного бізнесу в Україні сприятиме активна інвестиційна політика, застосування інновацій та підтримка світової спільноти. The article analyzes the activity of restaurant business establishments in Ukraine during the war. It was found that by the end of May 2022 in Ukraine, 37% of public catering establishments had closed, accordingly, the restaurant sector lost up to 60% of employees, and profits were reduced by half or more. It is determined that most research-ers consider the impact of the war on the hospitality industry in the long term and do not focus on analyzing the development of the restaurant business today and solving problems of a practical nature. It was determined that the Ukrainian restaurant business made a choice in favor of small and flexible formats: bakeries, coffee shops, cafes and fast food, while bars showed the worst dynamics. It has been studied that the leaders of activity recovery are coffee shops, small bakeries and “luxury” class restaurants, as they need a small flow of guests to be self-sustain-ing, and the most difficult to recover are large-scale restaurant projects with author’s cuisine and a large number of seats. The experience of relocated restaurant business establishments during the war in Ukraine was consid-ered in order to improve recommendations for conducting business during the crisis period. Based on the analysis of the activities of the restaurant business establishments that managed to resume their activities, the problems faced by the enterprises were formed: staff shortage due to migration or mobilization; a decrease in revenue due to a reduction in the number of guests - on average by 50% of the pre-war level; price increase or unavailability of some products and, accordingly, reduction of dishes on the menu; the irrelevance of a number of formats - corpo-rate parties, birthdays, children’s holidays, etc.; significant reduction in demand for catering services; reduction of restaurant opening hours due to the curfew, which led to significant losses on the most profitable part of the res-taurant business - dinners. It was determined that in the future the restoration of the restaurant business in Ukraine will be facilitated by an active investment policy, the use of innovations and the support of the world community.Документ Війна та ресторанний бізнес : можливості виживання(ЛДУФК імені Івана Боберського, 2022-05-19) Левчук, Алла; Levchuk, AllaПроаналізувати думки фахівців ресторанного бізнесу, аналітиків та статистичних даних, то працювати у війну важливо як ніколи, і не тільки з точки зору економічної, а й для психологічної скла- дової держави та людини. Адже, роблячи щось ми прискорюємо нашу перемогу та повернення до звичного життя.Analyze the opinions of restaurant business specialists, analysts and statistical data, then working in the war is important as never, and not only from the economic point of view, but also for the psychological of the state and man. After all, by doing something, we accelerate ours victory and return to normal life.Документ Особливості здорового харчування в сучасних умовах(ЛДУФК імені Івана Боберського, 2023-04-28) Паска, Марія; Левчук, Алла; Paska, Mariia; Levchuk, AllaДокумент Особливості здорового харчування в сучасних умовах(ЛДУФК імені Івана Боберського, 2023-04-28) Паска, Марія; Левчук, Алла; Paska, Mariia; Levchuk, AllaДокумент Особливості режиму харчування у зв'язку із специфікою різних видів спорту(ЛДУФК імені Івана Боберського, 2021-09-16) Левчук, Алла; Паска, Марія; Levchuk, Alla; Paska, MariiaМета роботи – сформулювати основні принципи раціонального харчу- вання спортсменів залежно від специфіки різних видів спорту, що забез- печить кращий результат у тренуванні і в період навантажень (змагань).Документ Особливості режиму харчування у зв'язку із специфікою різних видів спорту(ЛДУФК імені Івана Боберського, 2021-09-16) Левчук, Алла; Паска, Марія; Levchuk, Alla; Paska, MariiaМета роботи – сформулювати основні принципи раціонального харчу- вання спортсменів залежно від специфіки різних видів спорту, що забез- печить кращий результат у тренуванні і в період навантажень (змагань).Документ Особливості харчування спортсменів-футболістів(ЛДУФК імені Івана Боберського, 2021-09-17) Паска, Марія; Левчук, Алла; Paska, Mariia; Levchuk, AllaМета роботи – вирішення комплексу основних принципів за допо- могою режиму харчування.Документ Особливості харчування спортсменів-футболістів(ЛДУФК імені Івана Боберського, 2021-09-17) Паска, Марія; Левчук, Алла; Paska, Mariia; Levchuk, AllaМета роботи – вирішення комплексу основних принципів за допо- могою режиму харчування.