Browsing by Author "Hrafska, Oryslava"
Now showing 1 - 20 of 112
- Results Per Page
- Sort Options
Item Analysis of the hospitality industry in western Ukraine during the war(ЛДУФК імені Івана Боберського, 2022-10-06) Hrafska, Oryslava; Bodnar, Roman; Графська, Орислава; Боднар, РоманItem Analysis of the hospitality industry in western Ukraine during the war(ЛДУФК імені Івана Боберського, 2022-10-06) Hrafska, Oryslava; Bodnar, Roman; Графська, Орислава; Боднар, РоманItem Cоціально-культурні проблеми управління якістю на підприємствах індустрії гостинності(2023) Паска, Марія; Графська, Орислава; Запісоцький, Андрій; Paska, Mariia; Hrafska, Oryslava; Zapisotskyi, AndriiСтаття присвячена аналізу та узагальненню сучасних соціально-культурних проблем управління якістю на підприємствах готельного та ресторанного бізнесу в різних країнах світу. Проаналізовано наукові праці, в який висвітлено результати досліджень зарубіжними вченими різних аспектів та проблем розвитку сучасної індустрії туризму та гостинності під впливом соціально-культурних факторів. Особливу увагу надано дослідженням, що стосуються забезпечення якості послуг гостинності в мультикультурному середовищі. Проаналізовано дві основні групи соціально-культурних проблем управління якістю на підприємствах індустрії гостинності – пов'язаних із очікуваннями та потребами гостей та пов’язаних із управлінням персоналом в мультикультурному середовищі. Розроблено структурну схему, що висвітлює згадані проблеми. Виокремлено низку соціально-культурних аспектів, які потрібно враховувати з метою забезпечення ефективного функціонування систем управління якістю на підприємствах індустрії гостинності, зокрема різні очікування гостей; мультикультурність сучасного кадрового потенціалу; наявність культурних стереотипів; складну взаємодію процесів регіоналізації і глобалізації; різні концепції часу та стилі спілкування, релігійну та етичну чутливість, звичаї та традиції різних суспільних груп і країн; законодавчі та регуляторні проблеми; мовні бар’єри та ін. Зроблено висновок про те, що розвиток сучасної індустрії гостинності буде залежати від здатності успішно інтегрувати найкращі світові практики з місцевими особливостями, створюючи динамічний асортимент культурно насичених і високоякісних послуг. The article is devoted to analyzing and generalizing modern social and cultural problems of quality management in hotel and restaurant business enterprises in different countries. Studies of the influence of social and cultural factors on the practice of quality management at hospitality industry enterprises are relevant given the growing role of the relevant sector of the world economy and the problem of its development in crisis conditions. The research used methods of analysis of literary sources, structural analysis, data visualization, synthesis, and generalization. Scientific works were analyzed, highlighting the results of research by foreign scientists on various aspects and problems of the development of the modern tourism and hospitality industry under the influence of socio-cultural factors. Special attention is paid to research on ensuring the quality of hospitality services in a multicultural environment. Two main groups of social and cultural quality management problems at hospitality industry enterprises are analyzed – related to the expectations and needs of guests and personnel management in a multicultural environment. A structural diagram highlighting the mentioned problems has been developed. Several socio-cultural aspects that need to be taken into account to ensure the effective functioning of quality management systems at enterprises of the hospitality industry are highlighted, in particular, different expectations of guests, the multiculturalism of modern personnel potential, the presence of cultural stereotypes, the complex interaction of processes of regionalization and globalization; different concepts of time and styles of communication, religious and ethical sensitivity, customs and traditions of different social groups and countries; legislative and regulatory issues; language barriers, etc. It is concluded that the development of the modern hospitality industry will depend on successfully integrating the best global practices with local characteristics, creating a dynamic range of culturally rich and high-quality services. The practical significance of the research results lies in the identification of modern problems and trends of quality management at HORECA enterprises in a multicultural environment, the solution of which, along with guaranteeing the safety of guests, can be the foundation for preserving the potential of the hospitality industry in crisis conditions.Item ESG-фактори в готельній індустрії(ЛДУФК імені Івана Боберського, 2023-05-18) Графська, Орислава; Кузьмич, Юрій; Hrafska, Oryslava; Kuzmych, YuriiItem Eкономічна ефективність та методика її визначення для підприємств(2024) Графська, Орислава; Холявка, Володимир; Кулик, Оксана; Hrafska, Oryslava; Kholiavka, Volodymyr; Kulyk, OksanaItem SWOT-аналіз як складова вдосконалення операційного менеджменту для підприємств дорожньої галузі(2022) Графська, Орислава; Коркуна, Іван; Євдощенко, О.; Hrafska, Oryslava; Korkuna, Ivan; Yevdoshchenko, O.Item Ааналіз проблем розвитку інвестиційного ринку в Україні(ЛДУФК імені Івана Боберського, 2023-05-18) Вальчук, Катерина; Графська, Орислава; Valchuk, Kateryna; Hrafska, OryslavaItem Альтернативний туризм : пошук і вибір нових можливостей відпочинку(2022-09-30) Графська, Орислава; Сиванич, Андрій; Hrafska, Oryslava; Syvanych, AndriiItem Альтернативні підходи розвитку туристичних дестанацій(ЛДУФК імені Івана Боберського, 2022-10-10) Цільник, Олег; Графська, Орислава; Tsilnyk, Oleh; Hrafska, OryslavaItem Альтернативні підходи розвитку туристичних дестанацій(ЛДУФК імені Івана Боберського, 2022-10-10) Цільник, Олег; Графська, Орислава; Tsilnyk, Oleh; Hrafska, OryslavaItem Аналіз взаємозв’язку кольорів для інтер’єру підприємств готельного господарства(ЛДУФК імені Івана Боберського, 2024-05-30) Запольська, Анеля; Запісоцький, Андрій; Графська, Орислава; Zapolska, Anelia; Zapisotskyi, Andrii; Hrafska, OryslavaItem Аналіз впливу зовнішніх та внутрішніх факторів на розвиток готельних господарств в Україні(ЛДУФК імені Івана Боберського, 2023-10-12) Самчук, Анна; Графська, Орислава; Samchuk, Anna; Hrafska, OryslavaItem Аналіз впливу зовнішніх та внутрішніх факторів на розвиток готельних господарств в Україні(ЛДУФК імені Івана Боберського, 2023-10-12) Самчук, Анна; Графська, Орислава; Samchuk, Anna; Hrafska, OryslavaItem Аналіз впровадження інноваційних підходів на прикладі готельного господарства «City inn smart hote»(ЛДУФК імені Івана Боберського, 2022-10-06) Графська, Орислава; Кіндрат, Ігор; Hrafska, Oryslava; Kindrat, IhorItem Аналіз впровадження інноваційних підходів на прикладі готельного господарства «City inn smart hote»(ЛДУФК імені Івана Боберського, 2022-10-06) Графська, Орислава; Кіндрат, Ігор; Hrafska, Oryslava; Kindrat, IhorItem Аналіз діяльності органів місцевого самоврядування для розвитку туристичної галузі в територіальних громадах(2023-01-09) Графська, Орислава; Кулик, Оксана; Hrafska, Oryslava; Kulyk, OksanaАналізуючи вплив розвитку туристичної галузі в територіальних громадах, зазначимо, що наявні туристичні ресурси, якими багата територіальна громада, вважаються одним із джерел її соціально-економічного розвитку. Analyzing the impact of the development of the tourism industry in territorial communities, we note that the available tourist resources, which the territorial community is rich in, are considered one of the sources of its socio-economic development.Item Аналіз економічного розвитку територіальних громад України(ЛДУФК імені Івана Боберського, 2022) Графська, Орислава; Hrafska, OryslavaТериторіальні громади в сучасних умовах місцевого самоврядування виконують важливу роль. Аналізуючи зміни, що відбулися в Україні під час реформ та реформування на рівні місцевого самоврядування, робимо висновок що всі ці дії значно змінили економічну базу розвитку територіальних громад.Territorial communities in modern conditions of local self-government play an important role. Analyzing the changes that took place in Ukraine under time of reforms and reforms at the level of local self-government, we do conclusion that all these actions significantly changed the economic basis of the development of territorial communities.Item Аналіз концептуальних принципів побудови тарифної політики в сфері гостинності(ЛДУФК імені Івана Боберського, 2023-10-12) Перегіняк, Тарас; Графська, Орислава; Perehiniak, Taras; Hrafska, OryslavaItem Аналіз концептуальних принципів побудови тарифної політики в сфері гостинності(ЛДУФК імені Івана Боберського, 2023-10-12) Перегіняк, Тарас; Графська, Орислава; Perehiniak, Taras; Hrafska, OryslavaItem Аналіз напрямів активізації інноваційних процесів в сфері індустрії гостинності в Україні(ЛДУФК імені Івана Боберського, 2023-05-18) Загоруй, Марія; Графська, Орислава; Zahorui, Mariia; Hrafska, Oryslava