Please use this identifier to cite or link to this item: https://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/883
Title: Функціональні показники кардіо-респіраторної системи студентів, хворих на бронхіальну астму в процесі застосування розробленої програми з фізичної реабілітації
Authors: Онищук, Вікторія
Гаврилова, Наталія
Keywords: фізична реабілітація
бронхіальна астма
гіпоксія
студенти ВНЗ
Issue Date: 2013
Citation: Онищук В. Функціональні показники кардіо-респіраторної системи студентів, хворих на бронхіальну астму в процесі застосування розробленої програми з фізичної реабілітації / Вікторія Онищук, Наталія Гаврилова // Молода спортивна наука України : зб. наук. пр. з галузі фіз. виховання, спорту і здоров'я людини / за заг. ред. Євгена Приступи. - Л., 2013. - Вип. 17, т. 3. - С. 276 - 282.
Abstract: Статтю присвячено розробці й оцінюванні ефективності комплексної програми фізичної реабілітації студентів, які хворіють на бронхіальну астму. Розроблено комплексну програму фізичної реабілітації хворих на бронхіальну астму (БА), яка складається з лікувальної фізичної культури (ранкова гігієнічна гімнастика, спеціальні дихальні вправи, дозований біг та ходьба біговою доріжою стадіону, рухливі ігри, естафети, ходьба і біг сходами вгору та ходьба через бар’єри), аутогенного тренування, методики «ендогенно-гіпоксичного» дихання на апараті «Ендогенік 01», одномоментного обливання холодною водою після теплого душу. Доведено, що її застосування поліпшують функціональні можливості дихальної системи вже через 20 тижнів від початку занять. Заняття за розробленою реабілітаційною програмою упродовж 40 тижнів не вплинули на аеробну продуктивність юнаків, а сприяли достовірному поліпшенню цього показника в дівчат.
URI: http://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/883
Appears in Collections:"Молода спортивна наука України"

Files in This Item:
File SizeFormat 
Ony_47.pdf322.34 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.