Please use this identifier to cite or link to this item: https://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/6868
Title: Методические приемы адаптации молодых баскетболистов в условиях соревновательной деятельности команд высшего класса
Authors: Лосева, Ирина
Пітин, Мар'ян
Keywords: баскетбол
психологічна адаптація
індивідуалізація
методичні прийоми
психологическая адаптация
индивидуализация
Issue Date: 2010
Citation: Лосева И. Методические приемы адаптации молодых баскетболистов в условиях соревновательной деятельности команд высшего класса / Ирина Лосева, Марьян Питын // Фізична активність, здоров'я і спорт. - 2010. - № 1. - С. 24-30.
Abstract: Розроблено і запропоновано для практичного застосування в висококваліфікованих командах комплекс методичних прийомів щодо управління баскетбольною командою в умовах змагань. Він включає послідовну роботу з установки тренера на гру, індивідуалізації розминки, порядку здійснення замін. Індивідуалізація процесу за допомогою методичних прийомів: установки на гру („дозування мотивації”), розминки (виконання баскетболістами „пасивного” „активного”, „об'ємного”, „інтенсивного” варіанту розминки), здійснення замін в процесі матчу оптимально відповідає рівню тривожності і особливостям нервової системи баскетболістів.
Description: Разработан и предложен для практического применения в командах высокого класса комплекс методических приемов по управлению баскетбольной командой в условиях соревнований. Он включает последовательную работу по установке тренера на игру, индивидуализации разминки, порядку осуществления замен. Индивидуализация процесса с помощью методических приемов: установки на игру («дозирование мотивации»), разминки (выполнение баскетболистами «пассивного», «активного», «объемного», «интенсивного» варианта разминки), осуществления замен в процессе матча оптимально соответствует уровню тревожности и особенностям нервной системы баскетболистов.
URI: http://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/6868
Appears in Collections:Науковий журнал "Фізична активність, здоров'я і спорт"

Files in This Item:
File SizeFormat 
И. Лосева, М. Питын.pdf172.98 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.