Please use this identifier to cite or link to this item: https://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/5915
Title: Эффективность комплексной методики физической реабилитации больных поясничным остеохондрозом с анталгическим сколиозом (на этапах хирургического лечения)
Authors: Колесниченко, Вера
Ходуд, Алзин
Keywords: остеохондроз
сколіоз
фізична реабілітація
хірургічне лікування
Issue Date: 2014
Citation: Колесниченко В. Эффективность комплексной методики физической реабилитации больных поясничным остеохондрозом с анталгическим сколиозом (на этапах хирургического лечения) / Вера Крлесниченко, Алзин Ходуд // Фізична активність, здоров'я і спорт. - 2014. - № 2(16). - С. 66-74.
Abstract: Програми кінезіотерапії хворих на поперековий остеохондроз після оперативного лікування є недостатньо ефективними; нерідко зберігається люмбалгія, знижується якість життя. Мета: дослідити ефективність нової методики фізичної реабілітації хворих на поперековий остеохондроз з анталгічним сколіозом на етапах інструментального спондилодезу. Педагогічний експеримент проводили в ДУ «Інституті патології хребта та суглобів імені професора М. І. Ситенка НАМН» за участю хворих на поперековий остеохондроз з анталгічним сколіозом 27–44 років з основної (n=31) та контрольної (n=21) груп. Отримані результати свідчать про ефективність нової методики фізичної реабілітації з поєднанням мануальної терапії та лікувальних фізичних вправ, яка дає змогу збільшити рухову активність вже в передопераційному періоді та статистично вірогідно поліпшити функціональні можливості опорно-рухового апарату після операції.
URI: http://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/5915
Appears in Collections:Науковий журнал "Фізична активність, здоров'я і спорт"

Files in This Item:
File SizeFormat 
В. Колесниченко, А. Ходуд.pdf716.71 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.