Please use this identifier to cite or link to this item: https://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/458
Title: Працездатність боксерів у річних циклах спортивної підготовки різної цільової спрямованості тренувального процесу
Authors: Кіприч, Сергій
Савчин, Мирон
Keywords: бокс
тренування
працездатність боксерів
Issue Date: 2014
Citation: Кіприч С. Працездатність боксерів у річних циклах спортивної підготовки різної цільової спрямованості тренувального процесу / Сергій Кіприч, Мирон Савчин // Фізична активність, здоров’я і спорт. – 2014. – № 2. – С. 23 – 34.
Abstract: Мета: експериментальна перевірка та обгрунтування ефективності стратегії річного циклу підготовки на підставі оцінювання змін працездатності у процесі передолімпійського й олімпійського сезонів підготовки боксерів високої кваліфікації. У дослідженні брали участь боксери високої кваліфікації - майстри спорту міжнародного класу (МСМК), члени збірної України з боксу. Результати: установлено відмінності ергометричних і функціональних показників працездатності спортсменів у різні періоди річного циклу в процесі річного планування передолімпійської і олімпійської підготовки боксерів. Висновки: обґрунтовано необхідність і показано основи для вдосконалення системи багатоциклового річного планування. Необхідність пов'язана з наявністю виразної тенденції професіоналізації виду спорту, переходів до професійних правил ведення поєдинків, зі збільшенням кількості відповідальних турнірів. Основою для модернізації системи річної підготовки є системні принципи сучасної теорії періодизації та пов'язані з нею чинники, які впливають на процес досягнення-збереження- втрати спортивної форми впродовж річного циклу підготовки. Вони пов'язані з розробкою методичних підходів до обгрунтування способів оптимізації співвідношення «доза-ефект» впливу на основі критеріїв зміни реактивних властивостей кардіо-респіраторної системи і нейродинамічних властивостей організму.
URI: http://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/458
Appears in Collections:Наукові праці професорсько-викладацького складу ЛДУФК

Files in This Item:
File SizeFormat 
Kiprych S., Savchyn M..pdf2.03 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.