Please use this identifier to cite or link to this item: https://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/4207
Title: Лікувальна фізична культура як складова фізичної реабілітації при анкілозуючому спондилоартриті (хворобі Бехтєрєва)
Authors: Прокопович, Наталія
Keywords: лікувальна фізична культура
фізична реабілітація
анкілозуючий спондилоартрит
фізичні вправи
Issue Date: 2007
Citation: Прокопович Н. Лікувальна фізична культура як складова фізичної реабілітації при анкілозуючому спондилоартриті (хворобі Бехтєрєва) / Наталія Прокопович // Молода спортивна наука України : зб. наук. пр. з галузі фіз. культури та спорту. - Львів, 2007. - Вип. 11, т. 2. - С. 315 - 319.
Abstract: Анкілозуючий спондилоартрит (АС) – найважча форма анкілозуючого суглобового процесу, який часто стає причиною інвалідності. Невизначеність етіології патологічного процесу призводить до недостатньо ефективного лікування даного захворювання. Так, незважаючи на запропоновані чисельні методики його лікування, засобів, які б повністю вилікували АС не існує. Найважливішим у даному випадку є стабілізувати захворювання, не дати йому розвиватися далі. Цього можна досягти за допомогою комплексного консервативного лікування, основним завданням якого є спрямованість на підтримку мінімальної активності процесу і збереження задовільної функції суглобів і хребта. При тривалому комплексному лікуванні вдається зменшити больовий синдром і покращити загальний стан хворого. Однак потрібно зазначити, що лікування АС більшою мірою залежить від активності і зусиль самої людини. Фізична активність особи, хворої на АС – основна умова лікування АС. Через це в лікуванні АС важливе місце відводиться ЛФК. Систематичні заняття ЛФК дають можливість довше зберігати відносно хороший функціональний стан і здатність працювати, навіть не зважаючи на те, що захворювання не було діагностовано на початковій стадії.
URI: http://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/4207
Appears in Collections:"Молода спортивна наука України"

Files in This Item:
File SizeFormat 
57_Prokopovych.pdf445.48 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.