Please use this identifier to cite or link to this item: https://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/32590
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorПаска, Марія-
dc.contributor.authorPaska, Mariya-
dc.date.accessioned2022-07-01T06:59:54Z-
dc.date.available2022-07-01T06:59:54Z-
dc.date.issued2022-07-01-
dc.identifier.citationПаска М. З. Інноваційний розвиток гастрономічного туризму Львівщини в контексті формування ресторанних брендів / Паска М. З. // Індустрія туризму і гостинності в Центральній та Східній Європі. - 2022. - № 5. - С. 98-103. https://doi.org/10.36477/tourismhospcee-5-12uk_UA
dc.identifier.urihttp://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/32590-
dc.description.abstractУ статті досліджено туристичний потенціал Львівщини. Значну увагу звернено на основні групи факторів, що визначають можливості організації гастрономічного туризму у контексті формування ресторанних брендів. Доведено, що важливу роль у формуванні та становленні гастрономічного туризму на територіях відіграє їх інфраструктура, зокрема заклади харчування, що і є часто основним елементом, що впливає на вибір туру. Установлено суттєвий вплив кулінарної спадщини регіону у закладах ресторанного господарства на відродження страв за автентичними рецептурами та впровадження їх для ресторанних брендів сучасних розвинутих інфраструктур, фермерських господарств з локальними харчовими продуктами місцевих виробників, гастрономічні заходи та щорічні фестивалі. На основі аналізу визначено особливості та обґрунтовані перспективи розвитку ресторанних брендів. Важливим інноваційним напрямом розвитку гастрономічного туризму в регіоні є розвиток локальних фермерських господарств, що не лише виробляють традиційну і екологічно безпечну сільськогосподарську продукцію, а й пропонують відвідувачам екскурсії, дегустації продуктів, а також формують нові ресторанні локації, із локальною кухнею. Розглянуто специфіку використання локальної кухні, окремих етапів технології, з метою популяризації у туристичній сфері. Акцентовано на важливості врахування смакових вподобань гостя та включення їх міркувань до формування перспективного інноваційного плану індустрії гостинності. Проаналізовано потенціал закладів ресторанного господарства, а також виділено окремі сегменти тих, які спеціалізуються на національній та етнічній кухні («Кумпель», «Голодний Микола», «Ресторація Бачевських», «Підпільний Кіндрат», «Трапезна ідей», «Бойківська гостина» та ін.). Проведено аналіз існуючих тенденцій приготування і реалізації регіональних страв для збереження гастрономічної культури регіону. Визначено, що є сприятливими для розвитку туризму є розширення мереж, саме ресторанів галицької кухні, що дасть змогу більш ефективно залучати туристів. The article explores the tourist potential of Lviv region. Considerable attention is paid to the main elements of the group of factors that are the possibilities of organizing gastronomic tourism in the context of the formation of restaurant brands. influence on the choice of tour. The significant influence of the region's culinary heritage in restaurants on the revival of dishes according to authentic recipes and their introduction for restaurant brands of modern infrastructure, farms with local food products of local producers, gastronomic events and annual festivals. Based on the analysis, the features and substantiated prospects for the development of restaurant brands are determined. An important innovative direction in the development of gastronomic tourism in the region is the development of local farms that not only produce traditional and environmentally friendly agricultural products, but also offer visitors tours, tastings, and form new restaurant locations with local cuisine. The specifics of the use of local cuisine, individual stages of technology, in order to promote in the tourism sector are considered. Emphasis is placed on the importance of taking into account the taste preferences of the guest and including their considerations in the formation of a promising innovative plan for the hospitality industry. The potential of restaurants was analyzed, as well as some segments of those that specialize in national and ethnic cuisine (Kumpel, "Hungry Nicholas", "Bachevsky Restaurant", "Underground Kindrat", "Refectory of Ideas", "Under the Golden Rose"), "Boykivska Hostina", "Yerevan", etc.). The analysis of the existing tendencies of preparation and realization of regional dishes for preservation of gastronomic culture of the region is carried out. It has been determined that they are favorable for the development of tourism: there is an expansion of networks, namely restaurants of Galician cuisine, which will allow to attract tourists more effectively.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.relation.ispartofseriesнаукові праці професорсько-викладацького складу ЛДУФК імені Івана Боберського;-
dc.subjectЛьвівщинаuk_UA
dc.subjectгастрономічний туризмuk_UA
dc.subjectрегіональні стравиuk_UA
dc.subjectресторанний брендuk_UA
dc.subjectгостинністьuk_UA
dc.subjectLviv regionuk_UA
dc.subjectgastronomic tourismuk_UA
dc.subjectregional dishesuk_UA
dc.subjectrestaurant branduk_UA
dc.subjecthospitalityuk_UA
dc.titleІнноваційний розвиток гастрономічного туризму Львівщини в контексті формування ресторанних брендівuk_UA
dc.title.alternativeInnovative development of gastronomу tourism in the Lviv region in the context of the formation of restaurant brandsuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:Наукові праці професорсько-викладацького складу ЛДУФК

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Paska_2022.pdf396.17 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.