Please use this identifier to cite or link to this item: https://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/3159
Title: Використання комплексних реабілітаційних заходів при облітеруючому атеросклерозі артерій нижніх кінцівок у спортсменів
Authors: Путьонний, Федір
Пархотнік, Іван
Keywords: фізична реабілітація
артерії нижніх кінцівок
облітеруючий атеросклероз
Issue Date: 2015
Citation: Путьонний Ф. Використання комплексних реабілітаційних заходів при облітеруючому атеросклерозі артерій нижніх кінцівок у спортсменів / Федір Путьонний, Іван Пархотнік // Молода спортивна наука України : зб. наук. пр. з галузі фіз. виховання, спорту і здоров'я людини / за заг. ред. Євгена Приступи. - Л., 2015. - Вип. 19, т. 3. - С. 120 - 125.
Abstract: Облітеруючий атеросклероз артерій нижніх кінцівок призводить до виникнення ішемії тканин, трофічних розладів і розвитку больового синдрому. Це підтверджувалося даними клінічних та інструментальних методів дослідження: рео- і ангіографія, дуплексне дослідження артерій. Для покращення гемодинаміки та функціонального стану кінцівок ми застосовували комплексну фізичну реабілітацію за трьома напрямками (локальні, загальні та спеціальні заходи), які містять: кінезитерапію, дієтотерапію, гідротерапію за Кнейпом і превентивну реабілітацію. Проведені реабілітаційні заходи сприяли покращенню клінічного стану хворих, периферичної гемодинаміки і трофіки тканин нижніх кінцівок, запобігали розвитку трофічних виразок та інвалідності.
URI: http://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/3159
Appears in Collections:"Молода спортивна наука України"

Files in This Item:
File SizeFormat 
Путьонний_ 20.pdf3.38 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.