Please use this identifier to cite or link to this item: https://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/28453
Title: Динаміка параметрів варіабельності та патерну довільного дихання висококваліфікованих спортсменів у відновному періоді після змагального навантаження
Authors: Гузій, О. В.
Huzii, O. V.
Keywords: варіабельність та патерн довільного дихання
змагальне навантаження
період відновлення
функція дихання
Issue Date: 12-Feb-2021
Citation: Гузій О. В. Динаміка параметрів варіабельності та патерну довільного дихання висококваліфікованих спортсменів у відновному періоді після змагального навантаження / О. В. Гузій // Медична гідрологія та реабілітація. - 2015. - Т. 13, № 1-3. - С. 48-56.
Abstract: Досліджено зміни показників варіабельності та патерну довільного дихання у висококваліфікованих спортсменів до змагального навантаження та у періоді відновлення. У більш ніж 25% спортсменів спостерігали суттєве зменшення ЧД у відновному періоді. Вірогідно збільшувалося співвідношення Твд/Твид (p<0,05) на другу добу після гри у порівнянні з першою добою. У порівнянні з вихідним станом показники ДО у відновному періоді були вірогідно меншими (р<0,05) наступного ранку після гри та на другу добу (р<0,01). Інформативною виявилась динаміка показників загальної потужності варіабельності дихання. Наступного дня після гри відзначали достатньо велику дисперсію всіх показників варіабельності довільного дихання (ТPД, VLFД,, LFД,, НFД). Проте на другу добу після гри вона вірогідно зменшувалася (р<0,01) нижче вихідного рівня, що свідчить про повне відновлення функції дихання.
URI: http://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/28453
Appears in Collections:Наукові праці професорсько-викладацького складу ЛДУФК

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
MedGid_2015_13_1-3_8 (1).pdf340.32 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.