Please use this identifier to cite or link to this item: https://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/27574
Title: Вплив емульгаторів, стабілізаторів і структуроутворювачів на формування споживчих властивостей жирових продуктів
Authors: Галух, Б. І.
Паска, М. З.
Драчук, У. Р.
Басараб, І. М.
Halukh, B. I.
Paska, M. Z.
Drachuk, U. R.
Basarab, I. M.
Keywords: технологія
емульгатори
стабілізатори
структуроутворювачі
емульсійні жирові продукти
біологічно активні речовини
Issue Date: 8-Dec-2020
Citation: Вплив емульгаторів, стабілізаторів і структуроутворювачів на формування споживчих властивостей жирових продуктів / Б. І. Галух, М. З. Паска, У. Р. Драчук, І. М. Басараб // Науковий вісник ЛНУВМБТ імені С. З. Ґжицького. - 2016. - Т. 18, № 2 (68). - С. 165-170.
Abstract: Матеріали статті відображають основні фактори створення нових жирових продуктів функціонального призначення. Проаналізовано вплив емульгаторів, стабілізаторів і структуроутворювачів на формування споживчих властивостей жирових продуктів. Доведено, що спільне застосування фізіологічно функціональних інгредієнтів, зокрема харчових волокон, каротиноїдів, токоферолів дозволяє отримати нові види жирових продуктів, дає можливість частково захистити їх від окиснення і в сукупності забезпечити позитивний вплив на організм людини. Обґрунтовано вибір біологічно активних речовин, емульгаторів, стабілізаторів, згущувачів, які можуть бути застосовані також у технології виготовлення нових видів жирових продуктів із заданими технологічними властивостями, з метою розширення їх асортименту. Враховуючи регіональні особливості технологій, визначено можливі напрямки промислового випуску жирових продуктів з використанням регіональних сировинних ресурсів. Встановлено необхідні кроки для вирішення поставленої проблеми розробки технологій жирових продуктів, які мають задані властивості. Вперше буде розроблено і впроваджено у виробництво нові види олійно–жирових продуктів, які володітимуть високою якістю, харчовою і біологічною цінністю, тривалим терміном зберігання, і дозволить зберегти та залучити регіональні сировинні ресурси.
URI: http://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/27574
Appears in Collections:Наукові праці професорсько-викладацького складу ЛДУФК

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
nvlnuftech_2016_18_2_37 Паска_Галух_Драчук.pdf289.66 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.