Please use this identifier to cite or link to this item: https://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/26715
Title: Особливості клінічного перебігу бронхіальної астми та імунологічні зміни при її поєднанні з ожирінням, оптимізація реабілітаційного лікування
Authors: Галамба, Андріана Антонівна
Keywords: бронхіальна астма
ожиріння
запалення
цитокіни
якість життя
реабілітаційне лікування
спелеотерапія
,зниження маси тіла
,імуномодулятор
Issue Date: 7-Oct-2020
Publisher: Львів. нац. мед. ун-т ім. Д. Галицького
Citation: Галамба А. А. Особливості клінічного перебігу бронхіальної астми та імунологічні зміни при її поєднанні з ожирінням, оптимізація реабілітаційного лікування : автореф. дис. ... канд. мед. наук : [спец.] 14.01.02 "Внутрішні хвороби" / Галамба Андріана Антонівна ; Львів. нац. мед. ун-т ім. Д. Галицького. - Львів, 2015. - 22 с.
Abstract: Робота присвячена вивченню особливостей перебігу та лікування бронхіальної астми в осіб з ожирінням0,Виявлено.,що при ОЖ спостерігався тяжчий перебіг БА за рахунок істотно вищих показників частоти загострень., госпіталізацій.,ГРЗ і астма/ рахунку та знижених рівнів контролю БА і якості життя порівняно з пацієнтами з нормальною масою тіла0, Більш виражене запалення у хворих на БА з ОЖ проявлялося вищими показниками ШОЕ., СРБ та прозапальних цитокінів,*ІЛ/8., ФНП-α+0, Показано., що у реабілітаційному лікуванні осіб з БА та ОЖ є доцільним застосування спелеотерапії у поєднанні зі зниженням маси тіла або призначенням імуномодулятора.
URI: http://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/26715
Appears in Collections:Автореферати дисертацій

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Галамба_автореф_2015.pdf321.46 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.