Please use this identifier to cite or link to this item: https://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/26574
Title: Індивідуальна результативність змагальної діяльності провідних фехтувальниць на шпагах (на прикладі команди України)
Authors: Задорожна, Ольга
Бріскін, Юрій
Палатний, Артур
Zadorozhna, Olha
Briskin, Yurii
Palatnyi, Artur
Keywords: фехтування
індивідуальна результативність
командні змагання
національна команда
формування команди
Issue Date: 14-Sep-2020
Citation: Задорожна О. Індивідуальна результативність змагальної діяльності провідних фехтувальниць на шпагах (на прикладі команди України) / Ольга Задорожна, Юрій Бріскін, Артур Палатний // Фізична активність, здоров'я і спорт. - 2018. - № 2 (32). - С. 21-27.
Abstract: Актуальність теми дослідження полягала в тому, що специфіка командних змагань у фехтуванні вимагає встановлення раціональної послідовності спортсменів на основі визначення показників їх індивідуальної результативності з різними командами-­суперницями. Мета дослідження – визначити індивідуальну результативність змагальної діяльності провідних фехтувальниць світу (на прикладі збірної команди України). Методи дослідження передбачали аналіз протоколів змагань і світового рейтингу команд у фехтуванні на шпагах серед жінок за сезон 2016–2017 рр. Було проаналізовано виступи на етапах Кубка світу та головних змаганнях річного макроциклу (Ігри ХХХІ Олімпіади в м. Ріо-де-­Жанейро, чемпіонат світу в м. Лейпцигу). Результати роботи полягали у визначенні оптимальної послідовності виступів спортсменок у складі збірної команди України. Встановлено, що найефективною є така послідовність: на по- зиції першого номера – О. Кривицька, на позиції другого – К. Пантелєєва, на позиції третього номеру – Ф. Бежура та А. Почкалова На основі даних аналізу виступів учасниць збірних команд у поєдинках сезону 2016–2017 рр. на різних позиціях визначено, що збірна команда України ви- користовує один підхід для формування складу учасників впродовж командної зустрічі. Підхід полягає в тому, що склад команди є стабільним протягом року, а порядковий номер спортсме- нок змінюється залежно від рівня змагань, позиції національної команди у світовому рейтингу та складу команди-­суперника.
URI: http://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/26574
Appears in Collections:Науковий журнал "Фізична активність, здоров'я і спорт"

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
857-1730-1-SM.pdf593.29 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.