Please use this identifier to cite or link to this item: https://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/24160
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorПазичук, Ольга-
dc.contributor.authorМузика, Федір-
dc.contributor.authorБерезовський, В.-
dc.date.accessioned2020-01-31T11:13:40Z-
dc.date.available2020-01-31T11:13:40Z-
dc.date.issued2019-
dc.identifier.citationПазичук О. О. Аналіз, білків, жирів, вуглеводів у раціонах харчування спортсменів стрільців з лука / Пазичук О. О., Музика Ф. В., Березовський В. А. // Науковий часопис НПУ ім. М. П. Драгоманова. Серія 15, Науково-педагогічні проблеми фізичної культури (фізична культура і спорт) : зб. наук. пр. – Київ, 2019. – Вип. 5(113)19. – С. 109–113.uk_UA
dc.identifier.urihttp://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/24160-
dc.description.abstractРізні види спорту вимагають різного підходу до організації режиму й характеру харчування. Одним із основних факторів збереження здоров’я та підвищення працездатності спортсменів є організація раціонального харчування, а також його збалансованість. Під час надмірних тренувальних навантажень та інтенсивної змагальної діяльності прискорюється рівень обміну речовин що зумовлює підвищену потребу спортсменів в основних нутрієнтах. Нами було досліджено харчові раціони стрільців з лука у весняний період року, які перебували на етапі спеціальної базової підготовки. Проаналізувавши всі дані, які ми отримали і порівнявши їх з нормами для дорослих спортсменів ми дійшли висновку що потрібно розробити величини для спортсменів стрільців з лука для юнаків і юначок які знаходяться на етапі спеціалізованої базової підготовки. На сьогоднішній день не достатньо вивчено питання раціоналізації фактичного харчування спортсменів–підлітків, які спромоглися досягнути високих спортивних результатів і відповідного рівня кваліфікації. На нашу думку, слід обов’язково враховувати індивідуальну чутливість організму юних спортсменів.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.subjectхарчовий раціонuk_UA
dc.subjectрекомендовані величиниuk_UA
dc.subjectнорми основних нутрієнтів їжіuk_UA
dc.titleАналіз, білків, жирів, вуглеводів у раціонах харчування спортсменів стрільців з лукаuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:Наукові праці професорсько-викладацького складу ЛДУФК

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Пазичук_Музика_2019.pdf134.18 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.