Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/24160
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Пазичук, Ольга | - |
dc.contributor.author | Музика, Федір | - |
dc.contributor.author | Березовський, В. | - |
dc.date.accessioned | 2020-01-31T11:13:40Z | - |
dc.date.available | 2020-01-31T11:13:40Z | - |
dc.date.issued | 2019 | - |
dc.identifier.citation | Пазичук О. О. Аналіз, білків, жирів, вуглеводів у раціонах харчування спортсменів стрільців з лука / Пазичук О. О., Музика Ф. В., Березовський В. А. // Науковий часопис НПУ ім. М. П. Драгоманова. Серія 15, Науково-педагогічні проблеми фізичної культури (фізична культура і спорт) : зб. наук. пр. – Київ, 2019. – Вип. 5(113)19. – С. 109–113. | uk_UA |
dc.identifier.uri | http://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/24160 | - |
dc.description.abstract | Різні види спорту вимагають різного підходу до організації режиму й характеру харчування. Одним із основних факторів збереження здоров’я та підвищення працездатності спортсменів є організація раціонального харчування, а також його збалансованість. Під час надмірних тренувальних навантажень та інтенсивної змагальної діяльності прискорюється рівень обміну речовин що зумовлює підвищену потребу спортсменів в основних нутрієнтах. Нами було досліджено харчові раціони стрільців з лука у весняний період року, які перебували на етапі спеціальної базової підготовки. Проаналізувавши всі дані, які ми отримали і порівнявши їх з нормами для дорослих спортсменів ми дійшли висновку що потрібно розробити величини для спортсменів стрільців з лука для юнаків і юначок які знаходяться на етапі спеціалізованої базової підготовки. На сьогоднішній день не достатньо вивчено питання раціоналізації фактичного харчування спортсменів–підлітків, які спромоглися досягнути високих спортивних результатів і відповідного рівня кваліфікації. На нашу думку, слід обов’язково враховувати індивідуальну чутливість організму юних спортсменів. | uk_UA |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.subject | харчовий раціон | uk_UA |
dc.subject | рекомендовані величини | uk_UA |
dc.subject | норми основних нутрієнтів їжі | uk_UA |
dc.title | Аналіз, білків, жирів, вуглеводів у раціонах харчування спортсменів стрільців з лука | uk_UA |
dc.type | Article | uk_UA |
Appears in Collections: | Наукові праці професорсько-викладацького складу ЛДУФК |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Пазичук_Музика_2019.pdf | 134.18 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.