Please use this identifier to cite or link to this item: https://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/22296
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorПаска, Марія-
dc.contributor.authorМаслійчук, О.-
dc.date.accessioned2019-09-25T10:29:17Z-
dc.date.available2019-09-25T10:29:17Z-
dc.date.issued2016-
dc.identifier.citationПаска М. З. Мінеральний склад м'ясних посічених напівфабрикатів з додаванням люпинового борошна та дивосилу / Паска М. З., Маслійчук О. Б. // Науковий вісник ЛНУВМБТ імені С. З. Ґжицького . - 2016. - Том 18, №1 (65). - С. 102-107.uk_UA
dc.identifier.urihttp://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/22296-
dc.description.abstractХарчування всіх груп населення України є важливим фактором, що в значній мірі визначає здоров’я нації. На сьогодні, надзвичайно гостро постає проблема екологічно чистого, раціонального, збалансованого харчування. Оскільки, концепція сучасного харчування є не просто модною тенденцією, і велінням часу, то доцільно виведення на ринок нових функціональних продуктів із заданими оздоровчо–профілактичними властивостями.Розроблено рецептури на створення нових функціональних продуктів з відповідним співвідношенням люпинового борошна із заміною м’ясної сировини, та лікарсько–технічної сировини – порошку кореня дивосилу. Зразок №1 містив у своєму складі 5 % люпинового борошна із заміною яловичини, і 0,5 %. порошку кореня дивосилу; зразок № 2 містив – 10 % люпинового борошна із заміною яловичини і 0,5 %. дивосилу, та зразок № 3 містив – 15 % люпинового борошна із заміною яловичини і 0,5 % дивосилу. Досліджено мінеральний склад фаршів, а саме вміст К, Na, Mg, Ca у мг/100г Встановлено, що вміст К у контрольному зразку становить 32,0 %, у № 1 – 20,0 %, у № 2 – 23,6 %, у № 3 – 27,7 %; вміст Na у контрольному зразку становить 43,0 %, у № 1 – 24,0 %, у № 2 – 32,7 %, у № 3 – 33,2 %; вміст Mg у контрольному зразку становить 3,1 %, у № 1 – 2,1 %, у № 2 – 2,6 %, у № 3 – 3,16 %; вміст Са у контрольному зразку становить 12,6 %, у №1 – 10,1 %, у №2 – 12,5%, у №3 – 14,1 %. Проведено дегустації та визначено найкращий зразок № 2, із додаванням 10 % люпинового борошна із заміною м’ясної сировини, та 0,5 % дивосилу. Рекомендовано використовувати люпинове борошно та дивосил у технології м’ясних посічених напівфабрикатів для вирішення проблеми повноцінного, лікувально– профілактичного харчування.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.subjectм’ясний фаршuk_UA
dc.subjectлюпинове борошноuk_UA
dc.subjectдивосилuk_UA
dc.subjectфункціональні продуктиuk_UA
dc.subjectмінеральні речовиниuk_UA
dc.subjectмакроелементиuk_UA
dc.titleМінеральний склад м'ясних посічених напівфабрикатів з додаванням люпинового борошна та дивосилуuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:Наукові праці професорсько-викладацького складу ЛДУФК

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Паска_Мінеральний склад_2016.pdf335.33 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.