Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/22295
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Паска, Марія | - |
dc.contributor.author | Маслійчук, О. | - |
dc.contributor.author | Paska, Mariia | - |
dc.date.accessioned | 2019-09-25T10:17:06Z | - |
dc.date.available | 2019-09-25T10:17:06Z | - |
dc.date.issued | 2016 | - |
dc.identifier.citation | Паска М. З. Мікробіологічна та споживча характеристика м’ясних посічених напівфабрикатів з додаванням люпинового борошна та дивосилу / М. З. Паска, О. Б. Маслийчук // Науковий вісник ЛНУВМБТ імені С. З. Ґжицького. - 2016. - Т. 18, № 4 (72). - С. 120-123. | uk_UA |
dc.identifier.uri | http://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/22295 | - |
dc.description.abstract | На сьогодні, надзвичайно гостро постає проблема екологічно чистого, раціонального, збалансованого харчування. Оскільки, концепція сучасного харчування є не просто модною тенденцією, і велінням часу, то доцільно виведення на ринок нових функціональних продуктів із заданими оздоровчо–профілактичними властивостями. Харчування всіх груп населення України є важливим фактором, що в значній мірі визначає здоров’я нації. Розроблено рецептури на створення нових функціональних продуктів з відповідним співвідношенням люпинового борошна із заміною м’ясної сировини, та порошку кореня дивосилу. Зразок №1 містив у своєму складі 5% люпинового борошна із заміною яловичини, і 0,05%. порошку кореня дивосилу; зразок №2 містив – 10% люпинового борошна із заміною яловичини і 0,05%. дивосилу, та зразок №3 містив – 15% люпинового борошна із заміною яловичини і 0,05% дивосилу. Визначено загальне мікробне забруднення контрольного та удосконалених фаршів. Визначено споживчу характеристику котлет, та встановлено, що зразок №2 містить протеїну більше на 12,6%. Проведено дегустації та визначено найкращий зразок №2, із додаванням 10% люпинового борошна із заміною м’ясної сировини, та 0,05% дивосилу. Рекомендовано використовувати люпинове борошно та дивосил у технології м’ясних посічених напівфабрикатів для вирішення проблеми дефіциту білка та повноцінного, раціонального харчування. | uk_UA |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.subject | м’ясний фарш | uk_UA |
dc.subject | люпинове борошно | uk_UA |
dc.subject | дивосил | uk_UA |
dc.subject | функціональні продукти | uk_UA |
dc.subject | м’ясні посічені напівфабрикати | uk_UA |
dc.subject | мікробіологічне забруднення | uk_UA |
dc.title | Мікробіологічна та споживча характеристика м’ясних посічених напівфабрикатів з додаванням люпинового борошна та дивосилу | uk_UA |
dc.type | Article | uk_UA |
Appears in Collections: | Наукові праці професорсько-викладацького складу ЛДУФК |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Паска_Мікробіологічна_2016.pdf | 264.68 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.