Please use this identifier to cite or link to this item: https://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/22247
Title: Розвиток гастротуризму в Україні
Authors: Редько, Вікторія
Долгієр, Аліса
Keywords: гасторотуризм
Issue Date: 2019
Citation: Редько В. Розвиток гастротуризму в Україні / Вікторія Редько, Аліса Долгієр // Економіко-соціальні відносини в галузі фізичної культури та сфери обслуговування : матеріали ІІ Міжнар. наук.-практ. конф. - Львів, 2019. - С. 111-113.
Abstract: Одним із перспективних напрямів розвитку ринку туристичних послуг є гастрономічний туризм– спеціалізований вид туризму, пов’язаний з ознайомленням із національними кулінарними традиціями країн світу, а також дегустацією страв і продуктів, що є синтезом екології, культури і виробництва. Гастрономічний тур (гастротур) містить не тільки ознайомлення з унікальними, оригінальними, крафтовими, самобутніми технологіями виробництва харчових продуктів та їх дегустацію, а передбачає знайомство з традиціями споживання певних продуктів, опанування навичок кулінарного мистецтва, участь у фестивалях та тематичних культурно-масових гастрозаходах. Гастротуризм є молодим видом спеціалізованого туризму, що набуває чимраз більшої популярності серед різних за віком і рівнем доходів туристів. Тож 2015 р. ЮНВТО запропонувала називати «гастрономічним туризмом» будь-які пов'язані з гастрономією види туристичної активності: відвідування виробників продуктів, гастрономічних фестивалів, фермерських ринків і продовольчих ярмарків, зокрема в межах сусідніх регіонів
URI: http://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/22247
Appears in Collections:"Економіко-соціальні відносини в галузі фізичної культури та сфері обслуговування"

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ZEcon_S4_38.pdf724.02 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.