Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/22208
Title: | Маркетингові аспекти ринку гастрономічного туризму |
Authors: | Іванова, Лілія Вовчанська, Лілія Ivanova, Liliia |
Keywords: | туризм гастрономічний туризм |
Issue Date: | 2019 |
Citation: | Іванова Л. Маркетингові аспекти ринку гастрономічного туризму / Лілія Іванова, Ольга Вовчанська // Економіко-соціальні відносини в галузі фізичної культури та сфери обслуговування : матеріали ІІ Міжнар. наук.-практ. конф. - Львів, 2019. - С. 48-50. |
Abstract: | Для туристичного бізнесу гастрономічний туризм є новим напрямом, що зумовлює підвищену зацікавленість до цього сегмента та ґрунтовного його дослідження. Організація UNWTO у 2015 р. визначила гастрономічний туризм як окрему галузь. Віддала йому належне і ЮНЕСКО через визнання нематеріальною спадщиною людства. Обсяг світового ринку гастрономічного туризму у 2018 р. становив 45 млрд доларів [1]. Значною мірою цього досягнуто завдяки тому, що гастрономічний туризм не є дешевим напрямом, середня вартість подорожі – приблизно дві тисячі доларів США. За такі гроші туристам пропонують відвідати ферми і ринки, взяти участь у майстер-класах, ознайомитися з пам’ятками культури. У програму будь-якого гастрономічного туру зазвичай входить дегустація різних страв регіону, поїздки у сільську місцевість для споживання екологічно чистої продукції, також із змогою, наприклад, збирати овочі або фрукти. Міські гастрономічні тури – це також відвідування фабрик або заводів, на яких виробляють продукти харчування, з неодмінною дегустацією їх. |
URI: | http://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/22208 |
Appears in Collections: | Наукові праці професорсько-викладацького складу ЛДУФК |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
ZEcon_S2_14.pdf | 571.5 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.