Please use this identifier to cite or link to this item: https://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/1351
Title: Хореографічна підготовка висококваліфікованих фігуристів (на прикладі аналізу підготовки спортсменів збірних команд України та Росії)
Authors: Пройда, Катерина
Яримбаш, Ксенія
Keywords: фігурне катання
хореографічна підготовка
Issue Date: 2011
Citation: Пройда К. Хореографічна підготовка висококваліфікованих фігуристів (на прикладі аналізу підготовки спортсменів збірних команд України та Росії) / Катерина Пройда, Ксенія Яримбаш // Молода спортивна наука України : зб. наук. пр. з галузі фіз. виховання, спорту і здоров'я людини / за заг. ред. Євгена Приступи. - Л., 2011. - Вип. 15, т. 1. - С. 233 - 238.
Abstract: Статтю присвячено аналізу комплексу взаємозв'язаних чинників, що визначають змагальну діяльність у фігурному катанні на ковзанах, особливості побудови хореографічної підготовки фігуристів. Визначено, що вдосконалення хореографічної підготовленості повинно відбуватись як на колективних заняттях у підготовчому та перехідному періодах, так і індивідуально та самостійно в предзмагальному та змагальному періодах підготовки, і здійснюватися з урахуванням основних законів створення композиції– це закони єдності, контрасту й наростання, та орієнтуватися на визначену модель хореографічної підготовки впродовж одного макроциклу, яка містить постановочну роботу з підготовки довільних композицій, вдосконалення художньої сторони довільних програм, імпровізацію на льоду під різний музичний супровід, комплекс спеціальних вправ для розвитку гнучкості танцювальні комбінації, імітаційні вправи, спеціальні заняття на льоду із вдосконалення техніки виконання елементів фігурного катання на ковзанах.
URI: http://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/1351
Appears in Collections:"Молода спортивна наука України"

Files in This Item:
File SizeFormat 
Пройда_85.pdf151.13 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.