Please use this identifier to cite or link to this item: https://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/9460
Title: Вплив величини холодового навантаження на адаптаційні реакції людського організму згідно з теорією неспецифічних адаптаційних реакцій (НАРО)
Authors: Дикий, Богдан
Dykyi, Bohdan
Keywords: холодове навантаження
адаптаційні реакції
Issue Date: 2013
Citation: Дикий Б. Вплив величини холодового навантаження на адаптаційні реакції людського організму згідно з теорією неспецифічних адаптаційних реакцій (НАРО) [Електронний ресурс] / Богдан Дикий // Спортивна наука України. -2013. - № 2 (53). - С. 10-16. - Режим доступу : http://sportscience.ldufk.edu.ua/index.php/snu/article/view/131/125
Abstract: Однією з найпоширеніших проблем при застосуванні методів реабілітації є визначення їх ефективності. Одним із показників ефективності методів реабілітації є рівень адаптаційних реакцій людського організму. У роботі досліджувався вплив величини холодового навантаження на тип адаптаційних реакцій людського організму. Визначення досліджуваних показників проводилися за допомогою методики з використанням великого холодового навантаження та методики з використанням середнього холодового навантаження. У дослідженні взяло участь 20 чоловіків та 20 жінок із нормальним артеріальним тиском, яких поділили на дві групи. У статті показано, що при застосуванні середніх холодових навантажень як немедикаментозного методу реабілітації спостерігається підвищення реактивності та неперенапруження адаптаційних реакцій організму, що відповідає поняттю «ідеального здоров’я», тобто люди, що рідко хворіють чи майже не хворіють. Використання показників неспецифічних адаптаційних реакцій організму є перспективним і дають можливість об’єктивно встановити протікання фізіологічних процесів в організмі залежно від величини подразника.
URI: http://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/9460
ISSN: 1993-5757
Appears in Collections:Науковий журнал "Спортивна наука України"

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
131-271-1-SM.pdf317.96 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.