Please use this identifier to cite or link to this item: https://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/8066
Title: Порівняльна характеристика динаміки больового синдрому в процесі фізичної реабілітації хворих з паталогією колінного суглоба
Authors: Калі, Наер
Корольков, Олександр
Keywords: фізична реабілітація
больовий синдром
колінний суглоб
паталогія колінного суглоба
Issue Date: 2017
Citation: Калі Н. А. Порівняльна характеристика динаміки больового синдрому в процесі фізичної реабілітації хворих з паталогією колінного суглоба / Наер Аль Калі, Олександр Корольков // Фізична активність, здоров'я і спорт. - 2017. - № 1(27). - С. 68-75.
Abstract: Автори визначили особливості та характеристики больового синдрому до, під час та після реабілітаційного лікування у двох групах пацієнтів з патологією колінних суглобів, ідентичних за статтю, віком, типом патології та видом хірургічних втручань. Динаміка зменшення інтенсивності больового синдрому та швидкість відновлення рухів у колінному суглобі в основній групі пацієнтів показує, що метод безперервного пасивного руху з використанням спеціальних автоматичних апаратів у комплексній фізичній реабілітації хворих з патологією колінних суглобів достовірно сприяє скороченню термінів реабілітації, збільшенню об'єму рухів у середньому на 52,7 % у найближчий післяопераційний період (до 3-х тижнів після операції), порівняно з контрольною групою, при значному зменшенні больового синдрому – на 43,8 %. Отримані дані дають змогу рекомендувати цей метод до широкого впровадження у клінічне використання на етапах фізичної реабілітації у реабілітаційних центрах та ортопедотравматологічних відділеннях.
URI: http://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/8066
Appears in Collections:Науковий журнал "Фізична активність, здоров'я і спорт"

Files in This Item:
File SizeFormat 
Н. А. Калі, О. Корольков.pdf388.6 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.