Please use this identifier to cite or link to this item: https://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/6878
Title: Розвиток координаційних здібностей дітей молодшого шкільного віку з депривацією слуху в процесі фізичного виховання
Authors: Савлюк, Світлана
Keywords: координаційні здібності
порушення слуху
фізичне виховання
депривація слуху
діти молодшого шкільного віку
Issue Date: 2016
Citation: Савлюк С. Розвиток координаційних здібностей дітей молодшого шкільного віку з депривацією слуху в процесі фізичного виховання / Світлана Савлюк // Фізична активність, здоров'я і спорт. - 2016. - № 3(25). - С. 27-34.
Abstract: Рухові порушення дітей із депривацією слуху лежать здебільшого у сфері координаційних проявів. Мета дослідження: дослідити координаційні здібності дітей віком 6–10 років з депривацією слуху спеціальної школи-інтернату в процесі фізичного виховання. Методи дослідження: загальнонаукові (аналіз та узагальнення даних наукової та методичної літератури); педагогічні (спостереження, тестування, експеримент); математико-статистичні (середнє арифметичне, середнє квадратичне відхилення). Організація: дослідження фізичних якостей дітей молодшого шкільного віку з депривацією слуху проводилися на базі Острозької та Калуської спеціальних загальноосвітніх шкіл-інтернатів І–ІІІ ступенів та ЗОШ № 27 м. Рівного. Учасники: у дослідженнях узяли участь 139 школярів віком 6–10 років із депривацією слуху та 186 практично здорових однолітків того ж віку. Результати: виявлено значне відставання дітей із депривацією слуху від їх практично здорових однолітків, визначені показники координаційних здібностей дітей із депривацією слуху статистично вірогідно нижчі, ніж у їхніх здорових однолітків: спритності р<0,01, статичної рівноваги р<0,001, силових і координаційних здібностей р<0,05. Висновки: підтверджено дані науковців, що в усіх досліджуваних вікових періодах координаційні якості в дітей із депривацією слуху значно нижчі від показників здорових однолітків.
URI: http://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/6878
Appears in Collections:Науковий журнал "Фізична активність, здоров'я і спорт"

Files in This Item:
File SizeFormat 
С. Савлюк.pdf415.36 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.