Please use this identifier to cite or link to this item: https://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/5979
Title: Структура та зміст програми удосконалення технічної підготовленості кваліфікованих стрільців із лука за допомогою спрямованого розвитку координаційних здібностей
Authors: Антонов, Сергій
Бріскін, Юрій
Пітин, Мар'ян
Keywords: стрільба з лука
технічна підготовка
Issue Date: 2012
Citation: Антонов С. Структура та зміст програми удосконалення технічної підготовленості кваліфікованих стрільців із лука за допомогою спрямованого розвитку координаційних здібностей / Сергій Антонов, Юрій Бріскін, Мар'ян Пітин // Фізична активність, здоров'я і спорт. - 2012. - № 4(10). - С. 24 - 33.
Abstract: Наукова проблема зумовлюється необхідністю створення ефективного науково-методичного підґрунтя підготовки стрільців із лука на різних етапах багаторічної підготовки відповідно до складнокоординаційної структури змагальної діяльності. Мета дослідження: охарактеризувати компоненти авторської програми вдосконалення технічної підготовленості кваліфікованих стрільців із лука за допомогою спрямованого розвитку їхніх координаційних здібностей. Авторську програму сформовано з урахуванням фундаментальних наукових положень загальної теорії підготовки спортсменів, до яких належать напрями вдосконалення системи підготовки спортсменів та специфічні принципи спортивної підготовки. Вона містила підготовчі періоди двох макроциклів, що мали структурні компоненти (мезоцикли − 10 та мікроцикли − 40) підготовки з варіативним діапазоном інтенсивності роботи в них. Експериментальні чинники такі: збільшення частки обсягу тренувальних навантажень, спрямованих у структурі загальної та спеціальної фізичної підготовки на вдосконалення координаційних здібностей кваліфікованих стрільців із лука (до 35% та 45% відповідно); збільшення частки тренувальних засобів із педагогічним спрямуванням щодо комплексного розвитку різних фізичних якостей у поєднанні з координаційними здібностями (з 60 до 80%); зменшення акцентів щодо розвитку спеціальних проявів максимальної сили та корекції тренувальних впливів щодо швидкісно-силової витривалості (з 20 до 5% та з 25 до 20% відповідно).
URI: http://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/5979
Appears in Collections:Науковий журнал "Фізична активність, здоров'я і спорт"

Files in This Item:
File SizeFormat 
С. Антонов, Ю. Бріскін, М. Пітин.pdf824.59 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.