Please use this identifier to cite or link to this item: https://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/5961
Title: Оцінювання спеціальної працездатності кваліфікованих боксерів з урахуванням зовнішніх і внутрішніх сторін навантаження
Authors: Кіприч, Сергій
Донець, Олександр
Рибачок, Роман
Keywords: бокс
прцездатність
реактивність
Issue Date: 2013
Citation: Кіприч С. Оцінювання спеціальної працездатності кваліфікованих боксерів з урахуванням зовнішніх і внутрішніх сторін навантаження / Сергій Кіприч, Олександр Донець, Роман Рибачок // Фізична активність, здоров'я і спорт. - 2013. - № 2(12). - С. 43 - 50.
Abstract: Робота висвітлює поліпшення проблеми спеціальної підготовленості на основі вдосконалення системи контролю як функції управління тренувальним процесом боксерів. Установлена необхідність і можливість оцінювання працездатності спортсменів з урахуванням зовнішніх і внутрішніх сторін навантаження та різні реакції кардіо-респіраторної системи на стандартизовані тестові завдання, які моделювали діяльність змагання й умови реалізації компонентів спеціальної витривалості. Це дозволить оцінити специфічні особливості організму, пов'язані з формуванням його здатності швидко, адекватно й повною мірою (реактивно) реагувати на навантаження. Виділено три типи реакції організму на стандартизовані тестові навантаження системи «Спудерг-10». Подано основи для оптимізації функціонального стану спортсменів для реалізації потенціалу працездатності спортсменів в змагальному періоді. Метою нашої роботи є вдосконалення контролю спеціальної працездатності боксерів на основі оцінювання зовнішніх і внутрішніх сторін навантаження.
URI: http://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/5961
Appears in Collections:Науковий журнал "Фізична активність, здоров'я і спорт"

Files in This Item:
File SizeFormat 
С. Кіприч, О. Донець, Р. Рибачак.pdf371.64 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.