Please use this identifier to cite or link to this item: https://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/5952
Title: Факторы совершенствования функциональных возможностей спортсменов в циклических видах спорта с проявлением выносливости
Authors: Виноградов, Валерий
Дьяченко, Андрей
Keywords: спорт
циклічні види спорту
функціональна підготовка
спеціальна витривалість
Issue Date: 2013
Citation: Виноградов В. Факторы совершенствования функциональных возможностей спортсменов в циклических видах спорта с проявлением выносливости / Валерий Виноградов, Андрей Дьяченко // Фізична активність, здоров'я і спорт. - 2013. - № 3(13). - С. 48 - 59.
Abstract: У циклічних видах спорту проблема розвитку спеціальної витривалості має високу актуальність. Вона пов'язана з необхідністю застосування системного підходу до управління функціональними можливостями на основі оцінювання компонентів змагальної діяльності. Мета – сформувати уявлення про цілісний ситемний підхід до розвитку функціональних можливостей спортсменів у циклічних видах спорту з проявом витривалості. Розроблена система містить алгоритм дій; характеристику реакцій функціонального забезпечення фрагмента змагальної дистанції; визначення компонентів спеціальної витривалості, що формують спрямованість тренувального процесу, їх нормативних значень; розробку спеціалізованих засобів тренування, спрямованих на розвиток компонентів спеціальної витривалості; розробку й застосування додаткових впливів, спрямованих на відновлення і стимуляцію працездатності в процесі змагальної діяльності.
URI: http://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/5952
Appears in Collections:Науковий журнал "Фізична активність, здоров'я і спорт"

Files in This Item:
File SizeFormat 
В. Виноградов, А. Дьяченко.pdf320.57 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.